Hardver sarok (telefon, PC, konzol, tablet, stb)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

M

molnibalage

Guest
Nyugodtan pöcsölj a zárogatással, nekem nem kell, csak ha olyanom van éppen. :) Ez a különbség - a rendszer olyan korlátokat szab neked, amit te természetesnek veszel, és azt hiszed, hogy nem is lehet másként. Semmi szükség arra, hogy baszkurálódj manuálisan a wifi, BT, akármi ki/be kapcsolásával, zárd be az appokat mert fagy, lassul, merül. Egy normálisan megírt rendszeren ilyennel nem kell foglalkozni...
Semmiféle korlátot nem szab. Azért zárom be, mert ha 10 ablak van nyitva, akkor használhatatlan. Ennyi. Semmit nem éreztem belőle sebességben, de a kevdvedért kipróbáltam. Minek legyen egyszerre aktív kétféle böntésző és 10 app, amiből éppen egyet használok, de kb. 4 oldalt lehet görgetni, hogy egyet megtaláljak? De hát felőlem azt hallucinálsz be, amit jól esik...

Olcsó telefonnal is lehetsz lusta/kretén, ez nem a telefonodtól függ. Sem okos sem hozzáértő nem leszel attól, ha ideológizálod magadnak, hogy te okosba' megoldottad, az olcsó műszaki termék is pontosan ugyanolyan jó, mint a drága műszaki termék, különösen ha műszaki tények ennek világosan ellentmondanak.
Lásd fent. Te ideologizálod meg magadnak, hogy miért kell drága vacak. Felőlem...
Semmit nem kell okosba megoldani. Az, hogy bezárod azt, ami nem kell, az kb. olyan, hogy nem egy kuplerájban éled az életed. Persze láttam már olyan embereket, akik szeretnek kupiban élni. Szíved joga.

Valakinek azt is kell, nem végezheti el mindenki a neten a mindentudás egyetemét és kommentelhet olyan dolgokról, amihez f*ngja nincs.
Nagy szavak...

Nagyon szórakoztató lesz. Szóval akkor légyszíves másolj fel 8000 képet és 350 videót a telefonodra, nyiss meg 100 böngésző oldalt és 50 appot, és mutasd meg mit tud vele kezdeni egy emulált rendszer egy vérgyenge színvonalú hardveren.
32GB-os, ennyi nem biztos, hogy felfér. Miért vettem ekkorát? Mert tudom, hogy nem akarok ennyi szemetet tárolni rajta. Igen, szemét. Mert az ember nem nézeget meg 8000 db fotót rendszeresen. Összesen nincs a telómon 10 app, amit én tettem fel. A gyárik nagy része is feleslege szemét. Remélem kezd leesni a tantusz... A teszthez minden szart megnyitotta, ami csak volt a telón.

Meg miért legyen nyitva 100 db böngésző oldal? A kedvenceim között nincs az otthoni gépen 20-nál több, amit gyakran megnyitok. A többi csak források lementése és tárolása.

Ezt már részletesen megtárgyaltuk, hogy bárgyú, otromba hülyeség.
Persze. A YT-n fent levő videók, amik megmutatják meg biztos mind hamisítványok.

Mi a tököm az a határfigyelő app? Meg minek, kinek?
Ez a legcukibb része a kommentednek. Jössz mindenféle 100 db böngésző oldallal meg 50 db appal, de az, hogy határállomások forgalmát és várakozási időt mutató appot használ valaki, az neked ismeretlen. Másnak meg fontos. Mutasd a tömegeket akik 50 db appot tartanak nyitva és 100 db böngésző oldalt. És aztán mutasd meg ennek hasznát, mert turkálni benne jó sok idő lehet.

Ehhez képest emberek százmillió használják nagy megelégedéssel mert megkönnyíti az életüket, és nem kőkorszaki DOS-os módszerekkel és megközelítéssel, rengeteg időt elbaszkurálva kezelik az adataikat, mint egyesek. Itt inkább az a kérdés, hogy az ilyen minek veszi meg 40 ezerért megveszi a kínai dzsunkafont, hogy aztán sima butatelefonként használja. Ilyennek minek egyátalán okostelefon? Egy Nokia 3210-es bőven elég erre a felhasználásra. Olcsóbb is, tovább is bírja akksival.
Amire sajnos rá kellett jönnöm, az életem során:
  1. A tömegek hülyék. Ez van. Ezt nem tudom szépíteni.
  2. Sajnos létező jelenség a konzumidioizmus. Azért veszi, mert más is. Nem azért, mert szüksége van rá.
  3. A pénz és az ész nem korrelál, főleg nem az ízléssel sokszor.
A kommented második fele nettó hülyeség. Azért, mert nem felhőzök és nincs 100 db böngésző oldal nyitva (basszus asztali gépen sem csinálsz ekkora ökörséget, mert értelme semmi) nem elég egy 3210-es, mert nincs rajta netezési lehetőség.

De csak hogy legyen egy kis objektív mérőfok is, ne csak szubjektív dolgok, hogy pontosan mennyire van lemaradva a konkurrencia az átlagos user szempontjából legrelevánsabb sebesség (webböngészési teljesítmény) terén... úgy legalább 3 évvel (a 2016-os iPhone 7 még mindig simán veri a mezőny nagyobb részét - és egyesek szerint úgy, hogy még szoftveresen lassították is közben ;) ).

Webbrowsing benchmarkok.

95169.png


112449.png


96168.png

Ja értem. Ez olyan, mint amikor az utlimate érv, hogy miért jó a Telsa, hogy mennyi alatt van 100-on. KB. a kinemszara le kategória. Ha a 40 ezres telefon tudja azt, amit az átlaguser csinál vele, de mégis megveszi a sokzázba kerülő almást, akkor lásd fenti pont. A tömegek hülyék. Úgy tűnik, meg lehet élni a hülyékből is.
 
  • Tetszik
Reactions: fip7

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
4 851
15 211
113
Lásd fent. Te ideologizálod meg magadnak, hogy miért kell drága vacak. Felőlem...

Nem kell magamnak megideologizálni, én a műszaki cuccaimra igényes vagyok, nekem jelentősen megkönnyíti az életemet. Amit ezek az automatizmusok levesznek gondot a vállamról, azt hasznosabb dolgokra is fordíthatom. Amúgy meg ha a drága vacak kellene villogni, megvenném a legújabbat, és nem a 3 évvel ezelőtti modellt használnám nagy megelégedéssel - ez persze azért is lehetséges, mert amikor megjelent kőkemény, a mai napig jó hardware volt benne és van és lesz softwares support is. Ó, és ha beleveszem azt is hogy az előzőt jó áron el lehetett adni, úgy nekem kb. 40-50 ezerbe jött ki annó a megvétele.

Persze. A YT-n fent levő videók, amik megmutatják meg biztos mind hamisítványok.

Youtuberek véleménye vs műszaki tények... hagyjuk már. Volt egy gond, egy hétig, kijavították ahogy kell, aztán jött a sok fene értelmes youtuber a clickbait tartalommal.

Ez a legcukibb része a kommentednek. Jössz mindenféle 100 db böngésző oldallal meg 50 db appal, de az, hogy határállomások forgalmát és várakozási időt mutató appot használ valaki, az neked ismeretlen. Másnak meg fontos. Mutasd a tömegeket akik 50 db appot tartanak nyitva és 100 db böngésző oldalt. És aztán mutasd meg ennek hasznát, mert turkálni benne jó sok idő lehet.

Egyátalán nem sok idő, mert világosan és jól működően meg van tervezve a rendszer. Sokkal gyorsabban megtalálok egy érdekes oldalt így, mint ha nekiállok ismételten, fölösleges időráfordítással keresgélni a neten.

Minek használjak erre külön appot, amikor a gyári térkép app eleve kiszámolja és kalkulálja a menetidőbe a határátkelési forgalmi viszonyokat is, hhm?

De tölthet rá az ember google megoldás, Waze-t, amit akar, is kapásból ki rakhatja a kocsi kijelzőjére is Carplayen keresztül, ami egyébként kvázi iparági standard évek óta.

Egyébként kapásból 3 ilyen Border Waiting jellegű app is van Appstoreon ), illetve lehet több is, csak nem szórakozok vele, mert minek, ha a navi eleve beleszámolja, illetve keres jobb átkelési lehetőséget, ha van ilyen.. ergo minek pöcsöljek erre egy külön appal. BKK-ra is van külön Futár program, számomra teljesen fölösleges, ha az adatbázist és az átszállást eleve megmondja a gyári / google térkép app.

Amire sajnos rá kellett jönnöm, az életem során:
  1. A tömegek hülyék. Ez van. Ezt nem tudom szépíteni.
  2. Sajnos létező jelenség a konzumidioizmus. Azért veszi, mert más is. Nem azért, mert szüksége van rá.
  3. A pénz és az ész nem korrelál, főleg nem az ízléssel sokszor.

Viszont a között, hogy a hülye, gazdag konzumidióták is megvesznek egy egyébként nagyon jó műszaki terméket még nem következik, hogy az valamiért szar lenne. Ahogyan teszem azt a fekete Mercedes kocsi sem lesz attól szar, műszakilag igénytelen fostenger, mert többnyire kopasz, kigyúrt, zsírtarkós fazonok szállnak ki belőle strandpapucsban. A drága dolgok általában bevonzzák a magamutogató embertípust is.
 

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
4 851
15 211
113
Pl twitter vagy spotify? tök jó lenne, ha ezek mennének ios6-on. Semmi extra bennük, de a tökéletes almás eszköz használhatatlan szoftveres butítás miatt. Andron csak feldobom a régi apk-t és megy.

iOS verziószámok jelenlegi elterjedése... 97% már iOS 12 v 13 verziót használ, iOS 6 vagy 7-et meg konkrétan senki. Senkinek nincs problémája twitter vagy spotify futtatással, akinek arra van igénye. Hogy iOS 6-on hogy volt, 5-6- 7 éve vagy mikor, tudja a fene.

iPhone Only:
13.X 80.7%
12.X 16.6%
11.X 1.0%
10.X 1.3%
9.X 0.2%
8.X 0.1%
7.X 0.0%
6.X 0.0%

A szoftveres butításra pedig érdeklődve várjuk a forrást.
 
M

molnibalage

Guest
Pl twitter vagy spotify? tök jó lenne, ha ezek mennének ios6-on. Semmi extra bennük, de a tökéletes almás eszköz használhatatlan szoftveres butítás miatt.
Andron csak feldobom a régi apk-t és megy.
Ha jól látom még a 2014-ben gyártott apple telókra felmegy újabb oprendszer. Miért ragaszkodsz egy ennyire régihez?
 

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
4 851
15 211
113
Vesd össze droid verziószámok, minden van egyszerre, egy igazi Charlie Foxtrott... de legalább szép színes. :D

https://www.statista.com/statistics...-platforms-on-mobile-devices-with-android-os/

A fejlesztők szempontjából a droid fregmentációja nagyon gáz, van kb. 6 párhuzamosan futó rendszer, a legújabb verzió a készülékek 10%-án fut, így hiába akarod beépíteni az új funciót, a userek 90%-a semmit nem tud vele kezdeni vele, mert a gyártó tesz rá hogy megkapd a frissítést. Az egyik telefon támogatja majd a funkciót a másik nem, arról nem beszélve hogy hányféle képernyőméretre kell elkészíteni a GUI-t, az optimalizációt meg úgy ahogy van, el is felejtheted.

Android Name / Usage Share
Pie 10.4%
Nougat 19.2%
Marshmallow16.9%
Lollipop 14.5%
Oreo 28.3%
KitKat 6.9%
Jelly Bean 3.2%
Ice Cream Sandwich 0.3%
Gingerbread 0.3%
 
M

molnibalage

Guest
Vesd össze droid verziószámok, minden van egyszerre, egy igazi Charlie Foxtrott... de legalább szép színes. :D

https://www.statista.com/statistics...-platforms-on-mobile-devices-with-android-os/

A fejlesztők szempontjából a droid fregmentációja nagyon gáz, van kb. 6 párhuzamosan futó rendszer, a legújabb verzió a készülékek 10%-án fut, így hiába akarod beépíteni az új funciót, a userek 90%-a semmit nem tud vele kezdeni vele, mert a gyártó tesz rá hogy megkapd a frissítést. Az egyik telefon támogatja majd a funkciót a másik nem, arról nem beszélve hogy hányféle képernyőméretre kell elkészíteni a GUI-t, az optimalizációt meg úgy ahogy van, el is felejtheted.

Android Name / Usage Share
Pie 10.4%
Nougat 19.2%
Marshmallow16.9%
Lollipop 14.5%
Oreo 28.3%
KitKat 6.9%
Jelly Bean 3.2%
Ice Cream Sandwich 0.3%
Gingerbread 0.3%
Nem kell optimalizálni az erőforrást, amikor egy 43 ezer forintos telóban több erő van, mint a 12 évvel ezelőtt PC-mben. A telefonon kb. böngészés és YT videózásnál vagy filmezésnél több erőforrást nem kíván semmi.

A GUI-t sem értem, mert n+1 méretben gyártanak almás telót sőt, még azonos generációban is eltérő méretek vannak. Ergo a többi telónál is tökmindegy az OS, mert ettől a felbontás és a képernyő fizikai mérete is lehet azonos.

A sebezhetőség szempontjából még azt mondom, hogy ez baj a sok féle Android. Viszont fordítva is nézhetem. Egyetlen sebezhetőség minden almás telót érint szinte, addig Androidnál nem. :D
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Nekem egy csöves, tavalyi Huawei Y7 van, még a pár hete megjelent Call of Duty mobile is gond nélkül fut rajta...
Igaz én reflexből kilövök minden alkalmazást amit éppen nem használok.
Most Umidigi F2-sel szemezek karácsonyra, 199$-ért egész jónak tűnik.

umidigi-f2-_7.jpg
 
T

Törölt tag 008

Guest
Ha jól látom még a 2014-ben gyártott apple telókra felmegy újabb oprendszer. Miért ragaszkodsz egy ennyire régihez?
Mert nem megy föl rá. ipod touchot másként kezeli az apple.

iOS verziószámok jelenlegi elterjedése... 97% már iOS 12 v 13 verziót használ, iOS 6 vagy 7-et meg konkrétan senki. Senkinek nincs problémája twitter vagy spotify futtatással, akinek arra van igénye. Hogy iOS 6-on hogy volt, 5-6- 7 éve vagy mikor, tudja a fene.

iPhone Only:
13.X 80.7%
12.X 16.6%
11.X 1.0%
10.X 1.3%
9.X 0.2%
8.X 0.1%
7.X 0.0%
6.X 0.0%

A szoftveres butításra pedig érdeklődve várjuk a forrást.
ipod touch. egy KIBASZOTT ZENELEJÁTSSZÓ!!!!!!!!!!!!
Akkumulátor 4 órát a mai napig bírja. zenét lejátszik!
DE DE DE DE DE
csak itunes-el működik és szinkronizálható.
Leszedem a legújabb itunest és hoppp közli, hogy ő ios6-al nem működik.
- Hát frissítsd.
- nemfrissítem
Ennyi, sztory vége. Az eszközre nem ad ki újabb iost az apple és az újabb itunes nem támogatja ergó pcről semmit sem lehet vele csinálni....kb 3 éve.
Nem használ senki ios 6 vagy 7 et persze, MERT NEM MŰKÖDIK RAJTA SEMMI!

Egy ZENELEJÁTSZÓ ami a rajta lévő pár zenét a mai napig tökéletesen lejátsza 4 órán keresztül. Csak picit unalmas, tennék rá újat amit csak itunes-al lehet.
Gondolom látod a problémát. Az apple nemcsak frissítést nem ad ki rá, de a létező szoftveréből és az appstoreból is kitiltotta 3 éve

A 2.2.2-es android tabletemre a mai napig tudok zenét rátenni vagy régi appokat és tökéletesen működik.
EZ a szoftveres butítás. Nem kell forrás, leveszem a polcról és használhatatlan mert szoftveresen tiltották, hogy akárcsak a saját zenéimet rámásolhassam.

Pedig szeretném használni, mert hiába régi, gyönyörűen szól és nem a telefonomról kellene zenélgetni. Ez negyedannyi súlyú, kissebb tökéletes LENNE.

Az itunes buziskodás miatt jelentette ki asszony, hogy szó nem lehet róla, hogy iphonet vegyek neki mert ő ezzel nem szarakodik. ugyanannyiért androidost kapott szóval nem a pénz volt a kérdés.

Tabletet is ipadot akartam neki venni, mert gyönyörű a képe és rohadt gyors de pontosan az itunesezés és az androra található szoftverbőség miatt samut kért.

Szóval ez olyan mintha vennék egy dvd lejátszót vagy egy TVt és a gyártó közölné, hogy 5 évre veszed aztán kuka, mert letiltom.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 353
46 158
113
Pl twitter vagy spotify? tök jó lenne, ha ezek mennének ios6-on. Semmi extra bennük, de a tökéletes almás eszköz használhatatlan szoftveres butítás miatt.
Andron csak feldobom a régi apk-t és megy.
Mi az ok, és az okozat?
A korlátozást nem az Apple találja ki, hanem a 3rd party online szolgáltatók.
Pl.: régen a Teamviewer bármilyen régi volt, a "slave" oldalon, létrejött a kapcsolat a szerveren keresztül. Csak az volt a lényeg, hogy a "Master" oldal újabb, vagy megegyező verziójú legyen a "slave"*vel. Most már akkor is hisztizik, amikor csak alverzió különbség van.
A szolgáltatók azért dobják vissza a régi op. rendszerrel menő felhasználókat, mert ha minden régi rendszerre optimalizálva lenne a szolgáltatásuk, akkor az az erőforrásaik jelentős részét felemésztené, ha 1-1 frissítést ki akarnak adni.
A Google is megcsinálta, hogy a gmail webes felülete csak őskori html nézetben volt hajlandó elindulni 10.5-ös OSX-en.
Ezen felül biztonsági kockázatot is jelent az, ha valaki régi, és kevésbé biztonságos rendsszerről akar online szolgáltatást használni.
Mondok példát: Egy Windows XP bár tud több felhasználói profilt kezelni, de nem volt valódi többfelhasználós rendszer. Gyakorlatilag 1 perc alatt meg lehetett kerülni a beléptetést, és pillanatok alatt másik személy felhasználói felületére kerültél.
 

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
4 851
15 211
113
Ennyi, sztory vége. Az eszközre nem ad ki újabb iost az apple és az újabb itunes nem támogatja ergó pcről semmit sem lehet vele csinálni....kb 3 éve.
Nem használ senki ios 6 vagy 7 et persze, MERT NEM MŰKÖDIK RAJTA SEMMI!

Apple supportot gondolom még véletlenül sem kerested meg? Egyébként mikori cucc lehet az, 2009-es vagy korábbi?

Az itunes buziskodás miatt jelentette ki asszony, hogy szó nem lehet róla, hogy iphonet vegyek neki mert ő ezzel nem szarakodik. ugyanannyiért androidost kapott szóval nem a pénz volt a kérdés. Tabletet is ipadot akartam neki venni, mert gyönyörű a képe és rohadt gyors de pontosan az itunesezés és az androra található szoftverbőség miatt samut kért.

Ordas kamuszaga van a sztorinak, ez az "itunes buziskodás" jellemzően fandroidoktól jön mindig, akik sosem használják a rendszert, leragadtak valahol az első iPhonenál, mert aki ténylegesen használ iOS terméket ugyanis nagyon jól tudja, hogy az iTunes úgy 2011 óta kb. semmihez nem kell. A közelébe se kell menni. Ha zenepakolgatás a lényeg, syncing is van wireless rendszeren keresztül. Áthúzod a gépen, másik szobában töltőn lévő teló meg intézi a többit. ;) Itunes a világon a semmihez nem kell. Úgy 5 éve? Max. ha zenét akarsz rátölteni oldschool módon kábellel, ott meg annyi, hogy rádugod, megjelenik az eszköz és áthúzod rá a zenét a windowsos folderből. A frissítést, backupot OTA nyomja nem tudom hány éve.

Androidra található szoftverbőség, ez nagyon jó, jót mulattam. Nekem nosztalgiából olyan hülyeségek vannak fennt az iPaden, mint a Day of the Tentacle régi LucasArtsos kalandjáték..

Sok sikert a Samu supporthoz. Ismerős most akar Galaxy 10+ venni. Kérdem miért, van egy 9-ese. Recseg a mikrofon, valszeg beázott. Jó de ez nem vízálló? De igen, de ha a vízjelző a telefonban elszíneződik, akkor ugrott a gari a beázásra. A vízálló telefonban. :D

Szóval ez olyan mintha vennék egy dvd lejátszót vagy egy TVt és a gyártó közölné, hogy 5 évre veszed aztán kuka, mert letiltom.

Igazából tökmindegy, ha azt a DVD lejátszót vagy TV-t be se tudod kapcsolni, nem igazán a gyártó sara.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 353
46 158
113
Mert nem megy föl rá. ipod touchot másként kezeli az apple.


ipod touch. egy KIBASZOTT ZENELEJÁTSSZÓ!!!!!!!!!!!!
Akkumulátor 4 órát a mai napig bírja. zenét lejátszik!
DE DE DE DE DE
csak itunes-el működik és szinkronizálható.
Leszedem a legújabb itunest és hoppp közli, hogy ő ios6-al nem működik.
- Hát frissítsd.
- nemfrissítem
Ennyi, sztory vége. Az eszközre nem ad ki újabb iost az apple és az újabb itunes nem támogatja ergó pcről semmit sem lehet vele csinálni....kb 3 éve.
Nem használ senki ios 6 vagy 7 et persze, MERT NEM MŰKÖDIK RAJTA SEMMI!

Egy ZENELEJÁTSZÓ ami a rajta lévő pár zenét a mai napig tökéletesen lejátsza 4 órán keresztül. Csak picit unalmas, tennék rá újat amit csak itunes-al lehet.
Gondolom látod a problémát. Az apple nemcsak frissítést nem ad ki rá, de a létező szoftveréből és az appstoreból is kitiltotta 3 éve

A 2.2.2-es android tabletemre a mai napig tudok zenét rátenni vagy régi appokat és tökéletesen működik.
EZ a szoftveres butítás. Nem kell forrás, leveszem a polcról és használhatatlan mert szoftveresen tiltották, hogy akárcsak a saját zenéimet rámásolhassam.

Pedig szeretném használni, mert hiába régi, gyönyörűen szól és nem a telefonomról kellene zenélgetni. Ez negyedannyi súlyú, kissebb tökéletes LENNE.

Az itunes buziskodás miatt jelentette ki asszony, hogy szó nem lehet róla, hogy iphonet vegyek neki mert ő ezzel nem szarakodik. ugyanannyiért androidost kapott szóval nem a pénz volt a kérdés.

Tabletet is ipadot akartam neki venni, mert gyönyörű a képe és rohadt gyors de pontosan az itunesezés és az androra található szoftverbőség miatt samut kért.

Szóval ez olyan mintha vennék egy dvd lejátszót vagy egy TVt és a gyártó közölné, hogy 5 évre veszed aztán kuka, mert letiltom.
Próbálj meg hozzá régi iTunest tenni a PC-dre. Mondjuk innen. (nem próbáltam a linkeket!!!)
 
  • Tetszik
Reactions: Törölt tag 008
T

Törölt tag 008

Guest
...A korlátozást nem az Apple találja ki, hanem a 3rd party online szolgáltatók.....
Ezen felül biztonsági kockázatot is jelent az, ha valaki régi, és kevésbé biztonságos rendsszerről akar online szolgáltatást használni.....
Az itunes saját szoftverük. Tudom, hogy online nem biztonságos, de kábelen a zenéim hagy tegyem már rá.

Apple supportot gondolom még véletlenül sem kerested meg? Egyébként mikori cucc lehet az, 2009-es vagy korábbi?
4. generáció szóval mindenképpen 2010 utáni. Nem kerestem meg a supportot azzal, hogy az anyátoké tiltottátok ki az IOS 6-ot az új szoftveretetekből. :p

Ordas kamuszaga van a sztorinak, ez az "itunes buziskodás" jellemzően fandroidoktól jön mindig, akik sosem használják a rendszert, leragadtak valahol az első iPhonenál, mert aki ténylegesen használ iOS terméket ugyanis nagyon jól tudja, hogy az iTunes úgy 2011 óta kb. semmihez nem kell. A közelébe se kell menni. Ha zenepakolgatás a lényeg, syncing is van wireless rendszeren keresztül. Áthúzod a gépen, másik szobában töltőn lévő teló meg intézi a többit. ;) Itunes a világon a semmihez nem kell. Úgy 5 éve? Max. ha zenét akarsz rátölteni oldschool módon kábellel, ott meg annyi, hogy rádugod, megjelenik az eszköz és áthúzod rá a zenét a windowsos folderből. A frissítést, backupot OTA nyomja nem tudom hány éve.

iphoneom sosem volt, 2 db ipod touch van. Nem próbáltam wireless syncet, mert még kábelen is alig lehet felmásolni a zenéket. Itt persze nem az itunesen vásároltakra gondolok, mert azok tökéletesen mennek, csak nem szeretném az összes cdről rippeltet meg más zeneboltokból vettet újra megvenni itunesen arról nem is beszélve, hogy pl japán albumot csak VPN-en japán hitelkártyával lehet onnan megvenni ....a CD meg a polcon. (ez nem az apple hanem a japán törvények hibája)

Ha csak win folderből behúzod a zenét azt nem használja, csak tárolja mint egy usb stick. Csak az itunesből felszinkronizáltat lehet lejátszani. Videó esetében néha azt sem. Lehet az újabb verziókon már nincs ez a korlátozás de ezen még van. Próbáltam :(

Régi appot csak itunesen keresztül lehet feltenni. Az eszközön az appstore nem engedi. Itunesen lehet rányomni hogy install és onnan a régi verziót kiszedni, csak nem mindenhez és nem túl sokat. Picit nagyobb repository lehetne. Nem olyan drága a tárhely, hogy 10 megás appból ne tudnának 5-6 verziót megtartani.
de ez nekem mindegy, mert telefonon elérhetőek, csak nice to have lenne, ha már van és működik.

Fandroid nem vagyok, hidd el a googlet is utálom mint a szart és most nem csak az elvtelenségeik miatt, hanem hogy csak 2 év supportot adnak az adrora. Apple legalább 4 évig támogat.

Androidra található szoftverbőség, ez nagyon jó, jót mulattam. Nekem nosztalgiából olyan hülyeségek vannak fennt az iPaden, mint a Day of the Tentacle régi LucasArtsos kalandjáték..

Teljesen asszonyra bíztam. Megnézte keresztkölyök ipadjet rákeresett játékokra és mondta, amikkel játszik fele sincs meg iosre (akkori legújabb ipad volt). Én próbáltam ipadra rábeszélni mert eszméletlen jó képe van, de neki andro kellett. Ő használja nekem oszt mindegy.

Sok sikert a Samu supporthoz. Ismerős most akar Galaxy 10+ venni. Kérdem miért, van egy 9-ese. Recseg a mikrofon, valszeg beázott. Jó de ez nem vízálló? De igen, de ha a vízjelző a telefonban elszíneződik, akkor ugrott a gari a beázásra. A vízálló telefonban. :D
2 éve van meg tökéletesen elégedett vele. Egyetlen baja, hogy csak 16 GB hely van benne és 1 játék már 1 GB szal tele és nem tud új játékokat rátenni.
Felajánlottam, hogy vegyünk újat azt mondta most még nem kell, de majd csak samu kell neki. Szóval elégedett. Ja és a jó édes k. anyát az összes gyártónak, hogy ilyen minimál ramokkal gyártják a tableteket. Itt spec dicséret az almának, mert ők hozták ki először a 256-ost.... és a dicséret vissza is vonva, mert SDkártyával nem bővíthető így a fotók videók a belsőből veszik el a helyet :(
Nemtom a sima galaxynál hogy van, de a galaxy note 10 re azt mondják szarabb mint a 9-es volt. Azért nézzen meg pár review-t mielőtt csere után sírni fog.

Próbálj meg hozzá régi iTunest tenni a PC-dre. Mondjuk innen. (nem próbáltam a linkeket!!!)
Köszönöm szépen, megpróbálom kikeresni melyik a legutolsó ami a 6os iost supportálja és felteszem egy próbát megérne. Max visszakerül a fiókba az ipod.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 353
46 158
113
Köszönöm szépen, megpróbálom kikeresni melyik a legutolsó ami a 6os iost supportálja és felteszem egy próbát megérne. Max visszakerül a fiókba az ipod.
Itt kiválasztod, hogy melyik a típusod, és a részletes leírásban benne van "Mac Support - Details" részen a kompatibilis iTunes verzióját.
Az everymac-nek van serial number alapján való keresése is: link
 
  • Tetszik
Reactions: Törölt tag 008

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 353
46 158
113
iphoneom sosem volt, 2 db ipod touch van. Nem próbáltam wireless syncet, mert még kábelen is alig lehet felmásolni a zenéket. Itt persze nem az itunesen vásároltakra gondolok, mert azok tökéletesen mennek, csak nem szeretném az összes cdről rippeltet meg más zeneboltokból vettet újra megvenni itunesen arról nem is beszélve, hogy pl japán albumot csak VPN-en japán hitelkártyával lehet onnan megvenni ....a CD meg a polcon. (ez nem az apple hanem a japán törvények hibája)
Na ebben 100%-ban nem tudok segíteni, mert nem használok napi szinten iOS eszközt, emiatt csípőből ezt nem tudom megválaszolni, de ezekre az esetekre találta ki az iTunes Match-ot. Ha jól emlékszem ez már az Apple Music része. Hogy a régi eszközödön, és a vele még kompatibilis iTunesban benne van-e annak már neked kell utánajárnod.
Elvileg 10.5.1-től már benne van az iTunesban.
Szóval én először is megfrissíteném az iPod Touchot a legutolsó még elérhető rendszerre. Utána kikeresném a hozzá megfelelő iTunes-t, és ha már felraktad a gépedre, akkor megnézném, hogy benne van-e az iTunes Match (fenti verziószám utáni-e). Ha igen, akkor előfizetsz a Matchra, és küldheted is sinkronizálni a méltán népszerű japán számaidat a többi eszközödre is. Ha nem, akkor marad a manuális feltöltés. Ha már begrabbelted a CD-ket, akkor az offline syncnek működnie kell! De akkor is hasznát látod az eddig a fiókban rohadó eszközöknek...
 
  • Tetszik
Reactions: Kurfürst

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 353
46 158
113
Ha csak win folderből behúzod a zenét azt nem használja, csak tárolja mint egy usb stick. Csak az itunesből felszinkronizáltat lehet lejátszani. Videó esetében néha azt sem. Lehet az újabb verziókon már nincs ez a korlátozás de ezen még van. Próbáltam
Ez a korlátozás azért van, hogy ne segítsék elő a zeneszámok másolását. Tehát van az ipodnak "pendrive" funkciója, és van MP3 lejátszó funkciója. Ugyan azt a tárhelyet használod, de ha le is akarod hallgatni, akkor azt az itunes-szal kell felpakolnod. Ezeket rejtett mappákba fogja felmásolni. Ilyenkor ezeket elvileg csak lehalgathatod. Mondjuk ezt az extractor/manager programokkal kikerülheted.
Az itunes saját szoftverük. Tudom, hogy online nem biztonságos, de kábelen a zenéim hagy tegyem már rá.
Ugyan ez a helyzet a Microsoftnál az Internet Explorerrel, amit ugyan a mai napig megtalálsz a Win 10 alatt, ugyanakkor a Microsoft külön megkér rá, hogy ne használd, mert biztonsági kockázat.
Ugyan ez az Adobenál a flash-sel... :)
Az Apple-nél sosem fogják ezt a stratégiát követni. Ott ami nem biztonságos, azt kigyomlálják!
 
  • Tetszik
Reactions: Kurfürst
M

molnibalage

Guest
Van két feleslegessé vált 2x4GB 1666 MHz-es RAM-om. 4 évesek.
Ha Bp-en bárkinek kellene, akkor írjon PM-ben és akkor megállapodunk a továbbiakról. Nem keresni akarok annyira rajta, csak nem szívem a szemétbe dobni, valaki csak hasznát veszi ezeknek adott esetben. Mivel szeretek tekerni adott esetben viszonylag messzire is elviszem, ha úgy adódik. ;)
 
  • Tetszik
Reactions: enzo