T
Törölt tag
Guest
Hát figyelj.Ezt a "váz nem saját találmány" dolgot megmagyaráznád, ha kérlek?
Ugyanis tegnap már leírtam, hogy tudomásom szerint a Lynx KF41-nek semmi köze nincs a Marderhez. Vagyis csupán annyi (alapvető forma, elrendezés, stb...), mint bármelyik másik modern IFV-nek, így a Pumának is.
A Lynx KF31-nél (ami a Marderre épül) meg igen nagy valószínűséggel mindenben jobb a Puma, de ezt szerintem senki nem is vitatta.
Múltkor már betettem a Marder CCV képét, de megint beteszem. Ime:

Ez először 2012-ben jelent meg. Tulajdonképpen ez a Lynx elődje. Ahhoz hogy 2012-ben működő járművük legyen, szerintem minimum 2 évet szórakoztak a Marder alvázzal. Azaz ha jóindulatúak vagyunk, akkor elmondhatjuk, hogy a Lynx KF31-hez - amit te még a Mardertől származtatsz -, 6 év kelljen, hogy egy már létező alapra létrehozzanak/átdesignoljanak egy járművet. Azért 6 év, mert 2016-ban mutatták be az első KF31-et.
Namost ha ez így van, akkor te mekkora esélyét látod annak, hogy egy vadonat új alapokon nyugvó járművet mozgóképes állapotra hozzanak, és az alapvető teszteléseket (mozás tesztek, IED tesztek, szilárdsági tesztek) el is végezzék 2 év alatt, mivel 2018-tól létezik a KF41?
Ez pedig a CCV belseje:

Ez tulajdonképpen a megegyezik a Lynx41 belsejével. Új ülésekkel, minusz a kék diszkófények + a légkondicionálás csövei. Érdemes megnézni a tetőn balra kifutó kábelköteget, amelyik ugyan ott fut a Lynxben is, csak ügyesen leburkolták:

Ezen felül érdemes még megfigyelni a padlón a fal mellett végigfutó, hosszanti ferde burkolatot.....ami tulajdonképpen megegyező dőlésszögű, mint a CCV képén lévő szerkezeti merevítés alsó bekötése. Ha lebontanánk, akkor ezt valószínűleg fel is fedezhetnénk alatta.

És igen, valószínűleg tényleg nem lódítottak túl nagyot, amikor azt állították, hogy nem a Marder alvázból csinálták. Mármint hogy fizikálisan és ténylegesen.
Ha új elemekből összeállítasz egy újat, akkor tulajdonképpen már majdnem rendben is vagyunk!

A jogi lépések elkerülése érdekében elmondanám, hogy teljes mértékben elhatárolódok a saját szavaimtól...