Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Úgy legyen. Ámen.
De félek, hogy a közepes dandárba csak kerekes lesz.
Nem akarok tovább kötözködni, csak utoljára mégis beteszem: a Marderből 2136 darabot gyártott a Rheinmetall Landsysteme 6 év alatt Kielben. A gyár még mindig megvan és működik. (Nem az egyetlen.) Gondolom már nem a hatvanas évek technológiájával gépészkednek. Abban igazad van, hogy fel kell szerszámozni a gyárat, de erre meg nincs rálátásunk, csak találgathatunk, hogy mennyi idő és pénz kellene hozzá, vagy a jelenlegi eszközökkel is el lehetne indítani legalább a kisszériás gyártást.
A kockázatot az jelenti (és ezt próbálták már meglévő, bevált megoldások átvételével (Puma, Boxer, Marder, stb.) csökkenteni, hogy évekig tart egy ilyen összetett rendszer kifejlesztése. A gond meg az (ezt is írtam korábban), hogy nem tudjuk alaposan összehasonlítani a két németet úgy, ahogy a csehek te(he)tték. Az lenne a korrekt, és utána lehetne mérlegelni az összes szempont alapján.
Az APC, IFV-hez semmiféle tartalék nem lesz? Mármint lesz pl 88 puma oszt kezit csókolom? Nem mondjuk 88+10 tartalék, ha mondjuk 6 épp javításon van, vagy mondjuk 4db -ot meg kilőttek?
S ez szerintetek nem nagy hiba? Hogyan lehet tartalék nélkül bármit is tervezni? Mit szólna a szakma ha egy nadrágot kapna a katona a következő mondjuk 5 évre?Pzh-ból meg a leókból sem rendeltünk tartalékot. Hacsak a 12db a4-et nem tekintjük annak.
Az már nagyon előretekintő gondolkodás lenne.
Azért az erős ferdítés, hogy nincs meg. Az RM LS általad belinkelt oldaláról valók, hogy a gyártelepeken milyen tevékenység folyik:Ez erős ferdítés, mert akkor még nem tartozott az RM-hez (Henschel AG) a gyártó, napjainkra az a szellemi tudás már nincs meg Kielben (ahol nagyon régóta karbantartással foglalkoznak nem gyártással). https://www.rheinmetall-defence.com...diaries/rheinmetall_landsysteme/locations.php
Ez olyan, mintha azt mondanánk, hogy Széles Gábor a legnagyobb buszgyártó, mert megvette az Ikarust....
Honnan veszed, hogy nincs tartalék? Jelenleg üzemel ~14db t72, ha jönnek a leók nem hiszem, hogy mind a 44+12 üzemelne.... Jó, ha egyszerre 24-hez lesz legénység 3 éven belül....S ez szerintetek nem nagy hiba? Hogyan lehet tartalék nélkül bármit is tervezni? Mit szólna a szakma ha egy nadrágot kapna a katona a következő mondjuk 5 évre?
Nem értem én ezt a világot...
A németeknél 328 hk lesz. Ez 7 zlj (308) + 20 hk. Ebből a húszból megy 4 a páncélos iskolába, a maradékot nem tudom.Pzh-ból meg a leókból sem rendeltünk tartalékot. Hacsak a 12db a4-et nem tekintjük annak.
Az már nagyon előretekintő gondolkodás lenne.
Ezt most komolyan gondolod? Hogy úgy kell tervezni a beszerzést hogy úgysem lesz hozzá személyzet?Honnan veszed, hogy nincs tartalék? Jelenleg üzemel ~14db t72, ha jönnek a leók nem hiszem, hogy mind a 44+12 üzemelne.... Jó, ha egyszerre 24-hez lesz legénység 3 éven belül....
A németeknél 328 hk lesz. Ez 7 zlj (308) + 20 hk. Ebből a húszból megy 4 a páncélos iskolába, a maradékot nem tudom.
Akkor lesz legénység, ha megjönnek a leók, és addigra az illetményrendszer is vonzó lesz, addig alig iskolázott, kehes srácok fognak jelentkezni (ahogy most is), azután az alkalmassági vizzgálaton a nyolcvan százalékuk elvérzik. Ne várjunk túl nagy dolgokat. A Merciből Kecsóra nem fognak áramlani az oda átment műszakiak.Honnan veszed, hogy nincs tartalék? Jelenleg üzemel ~14db t72, ha jönnek a leók nem hiszem, hogy mind a 44+12 üzemelne.... Jó, ha egyszerre 24-hez lesz legénység 3 éven belül....
Először is tisztázzuk , Tata lesz elvileg a "nehéz" dandár , jelenleg 2 gl zászlóalj van , ezeket kell majd felszerelni oda láncos IFV-kel (2x44 ha így marad minden)Tatán két gl zászlóalj van jelenleg: az 2x44 IFV lenne.Ha a Bocskai lesz a közepes, akkor mit kap(hat)nak majd?
Egy német, közepesnek nevezhető dandárban (41. Panzergrenadierbrigade) van 2 gépesített lövész zlj (Mechanized Infantry Battalion) 2x44 Pumával, meg 1 lövész zlj (Infantry Battalion) GTK Boxer APC-kkel (gondolom az is 44 db).
Ha ezt követjük, akkor összesen 4x44 = 176 IFV és ~ 44 APC kellene/lesz. Plusz a kiszolgáló/támogató járművek.
Az lesz a tartalék amire már nem lesz ember vagy pénz üzemben tartani, és megy a raktárba, több mint valószínű hogy kimarad pár darab. Vadászgépből és helikopterből sincs tartalék, ezek túl drága eszközök ahhoz. Igen nagy és jól finanszírozott hadseregeknél van ilyen hogy csak tartalékba is vesznek/gyártanak.
4 megy pancelos iskolaaaabaaa? Egy 328 harckocsit fentarto seregnel? Ez ugye vicc? Vagy legalabb egy szazadnyi kene oda de inkabb ketto hogy elegen betanuljanak mindent. 328 harckocsi, de hol a tartalek? Egy Nemetorszagot ennyi ved? A legyozni kivant Oroszorszagot meg vagy 15000 az M zaroltakkal egyutt?A németeknél 328 hk lesz. Ez 7 zlj (308) + 20 hk. Ebből a húszból megy 4 a páncélos iskolába, a maradékot nem tudom.
Ez max ÖMT el lehetne megoldani szerintem. Viszont akkor lehetőleg fiatalokkal (olyan max 30-35 éves korig) és olyanokkal akik legalább egy bizonyos szinten hozzák az alapvető követelményeket.Amúgy ma ez hogy működne?
Pl valamelyik löv. zászlóalj megindulna a tartalékosokkal töltenék föl a hiányzó embereket?
Én úgy tudom a németeknek valami 1200 harckocsija van konzerválva.4 megy pancelos iskolaaaabaaa? Egy 328 harckocsit fentarto seregnel? Ez ugye vicc? Vagy legalabb egy szazadnyi kene oda de inkabb ketto hogy elegen betanuljanak mindent. 328 harckocsi, de hol a tartalek? Egy Nemetorszagot ennyi ved? A legyozni kivant Oroszorszagot meg vagy 15000 az M zaroltakkal egyutt?
Honnan veszed, hogy nincs tartalék? Jelenleg üzemel ~14db t72, ha jönnek a leók nem hiszem, hogy mind a 44+12 üzemelne.... Jó, ha egyszerre 24-hez lesz legénység 3 éven belül....
Igen? Nem is hiszem el...Én úgy tudom a németeknek valami 1200 harckocsija van konzerválva.
nagyon rég volt nekik 3000 isÉn úgy tudom a németeknek valami 1200 harckocsija van konzerválva.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..