KC-390 / C-390 Millenium (Embraer, Brazília)

Az Embraernek nagyon nagyon kell a Boeing ahhoz hogy halvány esélye legyen komolyab db számot eladni a gepből
Igen, ez pontosan válasz erre szerintem:
Az Ebraernek közel sincs akkora lobbi ereje mint az Airbusnak vagy a Lockheed Martinnak és Brazilia sem tudja úgy tolni a céget mint ahogy arra az USA vagy az EU képes.
Ezzel mind egyetértek.
Az viszont, hogy az Embraer-nek katonai szállítók területén nincs múltja, az nem jelenti azt, hogy nen lesz sikeres. Ebben viszont én fogadni mernék...
Ha összeállnak a Boeingel gyakorlatilag garantált a siker. (persze szerintem)
Meglátjuk.

• Tetszik
Reactions: Törölt tag 1586
Az viszont, hogy az Embraer-nek katonai szállítók területén nincs múltja, az nem jelenti azt, hogy nen lesz sikeres. Ebben viszont én fogadni mernék...
Ha összeállnak a Boeingel gyakorlatilag garantált a siker. (persze szerintem)
Meglátjuk.
Meglátjuk, de ahhoz, hogy sikeres legyen, 1 jó gép kell. Ám még nem tudjuk, hogy milyen, így a majdani megrendelők is kivárnak...
Tehát még semmi sem garantált, de 2-3 év múlva kiderül...

EJpOC4_XYAEDTqd.jpg

Legyen meg a gyártó sajtóközleménye is:

https://embraer.com/global/en/news?...airlift-name-and-designation-c-390-millennium

Ez csak erre vonatkozik:
"...the KC-390 has now been re-badged as the C-390 Millennium for customers that don't require the aircraft's tanking capability..."
Akkor jól értem, hogy kihoztak belőle egy "gazdaságos" verziót? Ez egy logikus lépés lehet, ha a C-130 leváltását célozzák.
Ott a nagy légierő nem feltétlenül igényli a mindentudó gépeket. (Végül is minek a full extra az IGNISbe, ha Feri bácsinak kell a szőlőbe kijárni, hogy elvigye a permetezőt)
Ezek szerint sokakat a megemelkedett ár tart vissza a megrendeléstől?
Ha belegondolok, akkor a portugálok vagy most szúrják magukat tökön, vagy éppen vadul hívogatják a brazilokat, hogy az 5 gépből 3-ról levakarják a K betűt! :)
Szerintem ezzel a "funkcióvesztéssel" azért olyan nagyon nem lehet spórolni a gyártási költségeken. Ezt én inkább szimbolikusnak érzem.