A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

I think, this is a beginning of a beautiful friendship! :rolleyes:
20191117_n%C3%A9met-deleg%C3%A1ci%C3%B3-6.jpg

Más: Jór érzem, hogy a jelenlegi köznapi a BW mintájára készült? :)
Bocs a kérdésért. de az a pici zászló a bal karon nem lehetett volna nagyobb?

Nem halt ki csak nem léptették még elő.
Benkő miniszter úr nem szerelt le, hanem állami vezetői tisztségre került kinevezésre. A vezérezredesek nem szoktak kihalni, pusztán az altábornagyoknak egy ideig várni kell a következő rendfokozatba történő kinevezésükre. Az említet személy altábornaggyá lett kinevezve. További előléptetése a miniszterelnökön, illetve a köztársasági elnökön múlik. Remélem ez érthető volt.

• Tetszik
Reactions: zsolti
Egy marginális észrevétel: Benkő ugyebár vezérezredes rendfokozattal "szerelt le" és lett miniszter, utódja ugyebár Korom lett, aki maradt altábornagy, így tulajdonképpen kihaltak a vezérezredesek a honvédségen belül? Korom Ferencet miért nem léptették elő?
Nem szerelt le.

Benkő miniszter úr nem szerelt le, hanem állami vezetői tisztségre került kinevezésre. A vezérezredesek nem szoktak kihalni, pusztán az altábornagyoknak egy ideig várni kell a következő rendfokozatba történő kinevezésükre. Az említet személy altábornaggyá lett kinevezve. További előléptetése a miniszterelnökön, illetve a köztársasági elnökön múlik. Remélem ez érthető volt.

Én nem ugyan ezt írtam?

Pedig nagyon úgy tűnik:
Benkő Tibor válaszában jelezte: a honvédség feletti civil kontrollt a kormány és az Országgyűlés gyakorolja, ő csupán egy tagja lesz a kormánynak, és abban a pillanatban, ahogy a bizottságok támogatják a kinevezését, kéri a felmentését a szolgálat alól, leszerel, és így már mint civil ül majd be a minisztériumba.
Forrás
Nekem ez derengett korábbról, de azért keresni kellett.

• Tetszik
Reactions: Ocses
Muszáj a szarban kukoricát keresni ?
Részedről lehet. Én csak egy véleményt fogalmaztam meg, amivel neked nem kötelező egyetértened. Ez a topik arról szól, hogy minél konkrétebb ismereteket osszunk meg. Ez az én véleményem, de ha te a szarban kívánsz turkálni, az a te dolgod, de nem az enyém.

Technikailag mindkettőnek, mivel ha egy dandártábornokot kineveznek vezérőrnaggyá az rendfokozatban való előrelépés, illetve emiatt előléptetés. De ez az egész fejtegetés kissé a csomót a kákán jellegű.

• Tetszik
Reactions: SilvioD
Egy tisztet is, mikor debütál és esküszik. Az a neve, hogy első tiszti kinevezés. Csak a tábornokot közjogi méltóság nevezi ki. A Köztársasági Elnök.
Amúgy jó lesz az első tiszti beosztásba helyezésnek is, de mindjárt megkeresem az oklevelem meg a személyügyi parancsomat neked.

A magyar Idők című újság abszolút nem kompetens ilyen kérdésekben.
A jelenlegi jogszabályok szerint Benkő úr nyugállományba vonulhatott volna, vagy szünetelteti a hivatásos jogviszonyáz, míg állami vezetői beosztást lát el. Leszerelésről csak a hozzá nem értő sajtó irkafirkál. Ezt a topikaot valószínüleg elég sok hivatásos katona olvassa, ők tisztában vannak azzal, amit én írtam. Aki nem hiszi, járjon utánna.

• Tetszik
Reactions: zsolti
Technikailag mindkettőnek, mivel ha egy dandártábornokot kineveznek vezérőrnaggyá az rendfokozatban való előrelépés, illetve emiatt előléptetés. De ez az egész fejtegetés kissé a csomót a kákán jellegű.
Nem az előrelépésről volt szó, hanem az előléptetésről. A honvédségnél nincs olyan fogalom, hogy előrelépés, ha van, akkor cáfolj meg, de én itt elengedem, mert kezd parttalanná válni. Akik rendszerben vannak, értik, akik pedig nem, azok ne vigyék félre a dolgokat.