Azok az emberek, kikben nincs kitartás, nem kívánnak a képzésben részt venni, azokra valóban nincs szükség. Azt gondolod, hogy a jelentkezőknek rimánkodni kell? Nem. Mutass egy vállalatot, ahol a jelentkezők kezét csókolgatják.
A katona nem labtorlo hogy "kitartasra" hivatkozva meglehessen alazni, belehessen csapni, rvrkrn rvtizedeken keresztul. Ez csak odahaza van igy. Itt kint mikor egy egy alkalommal szobakerult a magyarorszagi katonai multam es kertek beszeljek rola, hat nem szivesen tettem. Azert nem mert egyszeruen nem ertik nem tudjak felfogni azt a fajta ostobasagot es megalazast amiben anno reszem volt.
A fu zoldre festesen csak nevettek merta hittek hogy viccelek . Amikor a megalazo fizetesrol a megnembecsulesrol atveresekrol, ures igeretekrol meseltem akkor azt kerdeztek hogy "es miert turik el ezt a civilek"
Hat ja!
A civilek szerint (mint lathatolag te is ) ez az ami jar megjarja a katonanak es csak szoritsa ossze a fogait legyen kitarto mert ez a katonas. Aztan meg megy a csodalkozas hogy tomegevel szerelnek a katonasagtol meg szazezrevel hagyjak el az orszagot. Tudod most mar latom hol kovettem el anno a hibat. Hitem az olyanoknak mint te akik mindig bennem es a katonatarsaimban lattak a gyengeseget a hibat es mindig mi voltunk mindenrt a felelosek. De a legnagyobb hiba vagy ostobasag reszemrol az volt hogy hittem nektek nem hogy egyszer hanem sokszor amikor igertetek. Nem kelett volna. Eveket vesztettem el foloslegesen. Ma sincs maskeppen. Ma sem ember a katona. Neki ma sem tisztesseges megbecsules jar hanem csak karhoztatas ogy nem eleg kitarto meg magyaros meg akarmi.
De ha jon az ellen ( es jonni fog mert mindig jott eddig) akkor majd ezek a kritizalok lesznek az elsok akik kovetelik a katonaktol hogy vedjek meg a segguket.
Es megis mennyi magyar katona fogja megtenni a maximumot es felaldozni eletet mert ez az ami szamara termeszetes ez a HIVATASA.
Szimplan nem erdemlitek meg oket!!