Mégis üzletelünk a norvégokkal?![]()
Üzletelni tuti hogy üzleteltünk,mert az M2-esek is onnan lettek beszerezve.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Mégis üzletelünk a norvégokkal?![]()
Üzletelni tuti hogy üzleteltünk,mert az M2-esek is onnan lettek beszerezve.
Akkor ismerkedjél vele!de valahogy nem tudom elképzelni a Rosomakot
De vki ez ügyben tényleg felemelhetné a seggét és megnézhetné, aztán vmelyik szerkesztőségben landolna egy névtelen boríték. Ezt azért mindig meg tudják oldani.
De vagy lusták felemelni a seggüket vagy nincs semmi.
A Borkai "siker" ota siman meger egy kepviselo cseret, ha valami fideszes kaszinozni, vagy kurvazni ment volna, mint ahogy azt sugalljak.30 évre titkosított honvédelmi dokumentum esetén a nyilvánosságra hozót nem büntetik meg?
Sztem azért senki sem olyan tesze-tozsa, hogy nem tudná megoldani.30 évre titkosított honvédelmi dokumentum esetén a nyilvánosságra hozót nem büntetik meg?
Illetve van itt még egy kis érdekességAkkor ismerkedjél vele!
És itt még csak nagyjából a fele van feltüntetve a lehetőségeknek. (hiányzók: XP verziók, ZSSW-30 torony, stb.)
Wartsila nem játszott?Nem,ellendugattyús.Boxer az AMX30ban van.
Mikor a pakik motort kerestek a kinai licenc hk-jukba,az 6TD mellet kötöttek ki.Mondjuk az MTU motorját akarták,de azt nem kapták meg.De brit,francia,amerikai és orosz motorok benne voltak a pakliba.Egyik motor se birta úgy a gyűrődést,meg a magasságot(mondjuk egy Junkers repülőgép dizelmotor az alapja).Ésha nem az ukránok gyártanák,még jobb lenne.
T64ben az 5TD-vel még sok gond volt az elején.Nem kevés idő kellett neki a kiforráshoz(ez az egész T64 tankra igaz,mire kiforrta magát,jött az új nemzedék-megelőzte a korát).De azért a 60as években kihozni 700pacit egy 17literes motorbol,nem volt semmi.
Kár,hogy nem fordítva... A Puma kapott 35milist a Boxertöl. Trendibb lett volna.Múltkor írtam róla, hogy mekkora királyság lenne, ha a PUMA tornyát (KMW RCT-30) megkaphatná mondjuk az AMV/Rosomak. Tudtam, hogy elvileg a Boxer meg is kapta. Szép szellős lett!
Na erről pár kép:
![]()
![]()
![]()
Na azért ide tettem ezt - és nem a Boxer vagy a PUMA topicba -, mert szerintem ez lenne a jó irány!
Ha veszünk láncost és kerekest is, akkor az lenne az ideális, ha mindkettő azonos tornyot hordozhatna.
Nem véletlen a lengyeleknél sem, hogy a Borsuk tornyát fogja megkapni a Rosomak is.
Nemtudom.Sőt,igy hirtelenjében azt sem,hogy az miféle szerzet?Wartsila nem játszott?
VAAAgy! Drónokkal/rakétatüzérséggel/precíziós nagy hatótávolságú rakétákkal szétkapod az ellenfél vezetési pontjait, légvédelmi ütegeit, radarállomásait és mobilradarjait. Onnantól azt csinálsz (és a Gripenek is), amit akarsz!Mi olcsóbb,elveszteni a 4+++ gépeket,és vele a háborút,vagy költeni egy F35 századra?
Háát erről kérdezd meg a cseh IFV tender vezetőit!Kár,hogy nem fordítva... A Puma kapott 35milist a Boxertöl. Trendibb lett volna.
A pontosság egy dolog... Elhangzott már itt tóbbször , hogy többnyire a tűzvezető rendszer kérdése. Meg az is ,hogy bármennyire is jó ez a 30-as , kicsi lesz 20-30 év távlatában.Háát erről kérdezd meg a cseh IFV tender vezetőit!
Ott azért szeretett volna minden részt vevő gyártó ilyen RCT-30-as toronnyal részt venni - utólag!
És, hogy ne villogjak más tollával: A képek erről a tweet csatornáról vannak.
Egy Finn motor gyártó. A Leclerc-ben is ez muzsikál...Nemtudom.Sőt,igy hirtelenjében azt sem,hogy az miféle szerzet?
Ja,az is benne volt a pakliban a franciák révén.Egy Finn motor gyártó. A Leclerc-ben is ez muzsikál...
Hát ha a jó magyar mentalitást vesszük figyelembe akkor lehet hogy igen a kevés lesz a 30 as 30 év múlva. Mire mi a váltásig eljutunk addigra mások már x generációnál tartanak. (10-15 éves ciklus)A pontosság egy dolog... Elhangzott már itt tóbbször , hogy többnyire a tűzvezető rendszer kérdése. Meg az is ,hogy bármennyire is jó ez a 30-as , kicsi lesz 20-30 év távlatában.
Még egy pár évig szerintem.szerencsére az igazán veszélyes típusokból szó szerint csak néhány db
Múltkor írtam róla, hogy mekkora királyság lenne, ha a PUMA tornyát (KMW RCT-30) megkaphatná mondjuk az AMV/Rosomak. Tudtam, hogy elvileg a Boxer meg is kapta. Szép szellős lett!
Na erről pár kép:
![]()
Na azért ide tettem ezt - és nem a Boxer vagy a PUMA topicba -, mert szerintem ez lenne a jó irány!
Ha veszünk láncost és kerekest is, akkor az lenne az ideális, ha mindkettő azonos tornyot hordozhatna.
Nem véletlen a lengyeleknél sem, hogy a Borsuk tornyát fogja megkapni a Rosomak is.
Nézd csak itt minden opció fent van!Nem egészen a puma tornya, de közeli rokonságban áll vele a Lance torony. Egy korai változatot az AMV-re is rárakták, még 2008 környékén. Jöhetne Patrian is a Puma/Lynx mellé, főleg ha úszóképes marad...
![]()
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..