Beszélgető

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Masztiff

Well-Known Member
2018. július 4.
4 167
7 993
113
Igazából három ponton változott a helyzet:
  • Lett egy olyan szabályozás, hogy reggel 8 és 12 között a 65 év alattiak nem mehetnek élelmiszerboltba. A 65 év felettiek ekkor végezhetik el a napi (heti, havi) bevásárlását úgy, hogy nem találkoznak a fiatalabbakkal.
"6. § (1) Saját és családja érdekében a 65. életévét betöltött személy az élelmiszerüzletet, drogériát, piacot vagy gyógyszertárat 9.00 óra és 12.00 óra közötti időben látogathatja.(2) Az élelmiszerüzletben, drogériában, piacon vagy gyógyszertárban 9.00 óra és 12.00 óra közötti időben az ott foglalkoztatottak kivételével kizárólag az (1) bekezdés szerinti személy tartózkodhat"
Csak a pontosság kedvéért....
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 870
113
Mióta ez a helyzet van rendőrt nem láttam a környékünkön...

Felénk meg mint ha megszaporodtak volna, azaz inkább aktívabbak.

Havernak 4 építkezése állt meg a héten. Ha megint beszakad az ingatlanpiac (átlagembernek nem lenne rossz, mert nagyon elszaladtak az árak) benne lehet a pakliban, hogy a magas áron vett telek, építőanyag és munkabér árát sem tudja visszahozni a kész házak eladásával, nemhogy még hasznot realizáljon.



Tegnapelőtt elmentem postára befizetni az öregék helyett 3 csekket. Kint álltunk sorban hárman, 1,5-2 méteres közökkel. Picit sztálingózott a hó meg hideg északnyugati szél fújt. Az első srác mire be tudott menni addigra 6 ember jött ki, 2 ablak működött. Szóval a pár négyzetméteren minimum 7 ember tolongott, de az is lehet, hogy mielőtt beálltam a sorba már többen is kijöttek.

Nálunk ez úgy megy, hogy a postamester engedte be az embereket március 16.-tól egy ideig, most meg ki van írva, hogy reggel 8-9 között a 65 felettiek mehetnek be, élveznek elsőbbséget; és az is ki van az írva, hogy a posta épületén belül csak annyi ügyfél tartózkodhat ahány ablak nyitva van. Az emberek kellő távolságot tartva fegyelmezetten betartják, kint ácsorognak.
 
  • Tetszik
Reactions: zsolti
R

rejsz felügyelő

Guest
Ha a farhátot nem eszi meg, akkor neked nem kutyád van. :p
200000 éve élnek velünk együtt a kutyák, csontot és maradékot ettek mindig Az utóbbi pár évtizedben miért nem jó már ez nekik?
Régen a laktózérzékenységet meg cukorbetegséget sem ismerték, maximum szenvedtek tőle az emberek vagy meghaltak 30 évesen.
Úgy tudom kis/közepes termetű kutyáknál gyakori ez a nyavaja, meg sok egyéb más is. Lehet etetni csirkével ezeket a kutyákat is csak szenvedni fognak tőle.
Magyarorszâg régen a 10 mio fociszakërtö orszâga volt,
Csak érdekességként: Belgiumban is úgy nevezik magukat hogy a 11millió szövetségi kapitány országa. Más kérdés hogy valamivel jobb a labdarúgásuk...
 

papi

Well-Known Member
2017. április 22.
1 584
4 670
113
Nálunk ez úgy megy, hogy a postamester engedte be az embereket március 16.-tól egy ideig, most meg ki van írva, hogy reggel 8-9 között a 65 felettiek mehetnek be, élveznek elsőbbséget; és az is ki van az írva, hogy a posta épületén belül csak annyi ügyfél tartózkodhat ahány ablak nyitva van. Az emberek kellő távolságot tartva fegyelmezetten betartják, kint ácsorognak.

Itt is ki van írva az ajtóra ugyan ez. Csak gondolom a rossz idő miatt aznap az emberek ezt leszarták.
 

arbalest

Well-Known Member
2011. január 11.
8 292
17 368
113
Ez az intézkedés elsősorban a "bandázásokat" igyekszik szétszedni, amit idősek, fiatalok előszeretettel űztek mostanában. Közben egyelőre nem akarja kockába zárni az embert, mindent el tudsz intézni, mehetsz sétálni is, persze csak ésszel. Meg kicsit szoktatja az embereket, hogy a teljes kijárási ne jöjjön annyira derült égből, ha lesz (hátha nem, de illúzióim azért nincsenek)
 

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
1 561
7 006
113
Sokszor esik szó a "teljes kijárási tilalomról", de szerintem akik azt támogatják nem teljesen értik a megvalósítását.... Nem variálom túl, mert több érvem lenne ellene, de amiért teljességgel lehetetlen az az, hogy nincs kellő mennyiségű, hadrafogható ember akivel végrehajtassák az egészet.
 

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 082
10 243
113
Ebben azért nem teljesen értünk egyet, mert azok a "civilek" elég alaposan megtámadák az amerikai járőröket, és ugye az több videon is világosan látszik, hogy az amerikai, és a szír katonák is eléggé kötél idegekkel tűrik hogy a civilek vegzálják őket. Szóval a kurdok szították maguk ellen tüzet, nem is kicsit, én így látom. Tehát én ebben egy cseppet sem hibáztatom az amerikai katonákat. Lőttek rájuk, az egyik felvételen is az látható, hallható, hogy az egyik civil elkezd egy pisztollyal a levegőbe lődözni !!! Ha jól tudom, két autó katonáz meg is támadták a "civilek".

Az meg a másik, hogy ezek a katonák nem tehetnek egyetlen amerikai politikus döntéséről sem, tehát nem lehet felelőssé tenni őket !!!! Nem állhat rajtuk bosszút a tömeg !!! A nemtetszésüket kifejezhetik kő stb. dobálásával, de a testi épségüket NEM VESZÉLYEZTETHETIK !!!! Attól kezdve hogy ezt megteszik, pláne ha lövöldözni kezdenek, már nem számítanak "ártatlan civileknek", hanem agresszív támadók, ha fegyveresen, akkor életveszélyes támadók, fegyverhasználat is megengedett ellenük önvédelemből !!! (ha belehal valamelyik, az az ő dolga, nem a katonák a felelősek !!!!!!) Ez egy fegyveres szolgálat, fegyverekkel, lőszerekkel, amik szintén NEM kerülhetnek civilek kezébe, aki ezzel erővel és/vagy agresszívan próbálkozik, azt lövéssel harcképtelenné tehetik. Ha rosszul sikerül a lövés, akkor a támadó belehal. Ennyi és nem több... :eek::)

Amikor én adtam őrséget, 90 skuló volt nálunk. Ha bárki közelít és felszólításra, figyelmeztető lövésre nem áll meg, AZT LE KELLETT LŐNI !!! Volt olyan aki nem lőtt, és elvették a géppisztolyát lőszerestül. Ezért fogda jár ha nem ölik meg... Hát tudod ki kockáztatja az életét ? Én nem... :eek::rolleyes::D:D:hadonaszos: Őrségeket is adtam, később meg voltam őrparancsnok, akkor én feleltem mindenért. Had ne mondjam, hogy tüzérségi lőszerraktár volt, tele minden földi jóval a terrorizmushoz. Hát senki nem akarta kockáztatni az életét, mert amikor egy támadó jön, akkor az megöli az őrt, ha nem riasztott. Akár csak a géppisztolyért és a lőszerért is jöhet, nem kell hogy a lőszerraktárba akarjon bemenni. Ráadásul ez a lőszerraktár kint volt a pusztában a semmi közepén. Persze orifon a laktanya ütihez, a tornyokban is, meg nem azért voltunk páran, de a kockázat mindig fennállt. Szóval a lényeg az, hogy külső támadás esetén nem tudok hibáztatni egy ilyen gépesített járőrt, mert láttam a videokat, és nem ők provokáltak, nem ők kezdték a balhét, viszont később muszáj volt már lőniük.

Csak nem Foktő?
 
  • Tetszik
Reactions: Leonidas

Hegylakó

Well-Known Member
2019. január 17.
1 550
4 704
113
Tegnap volt a Kitörés túra.

Ráadásul kerek évfordulóval 75 év.


27950718_919350598226862_1561449320_o.jpg


IMG_6909-1.jpg
viragos.jpg


Kitörés 60

Indult: 1948 (154 nő, 1794 férfi)
Teljesítette: 1713 (133 nő, 1580 férfi)
87.94%-os teljesítés.

Kitörés 35
Indult: 436 (74 nő, 362 férfi)
Teljesítette: 332 (51 nő, 281 férfi)
76.15%-os teljesítés.

Kitörés 25
Indult: 916 (166 nő, 750 férfi)
Teljesítette: 854 (155 nő, 699 férfi)
93.23%-os teljesítés.



Gondoltam beteszem, mert feltűnően sok honvéd teljesítette. Ráadásul nem úgy tűnt hogy a 25-nél kiszálltak volna. :rolleyes:
A katonasíroknál számomra meglepetésként megadva a kellő tisztelet. Elképesztő mennyiségű mécses és gyertya mindnél.

20190209_205432-e1581215884952.jpg
Kitörés 2020!
20200208_160157-scaled.jpg

20200208_160315-scaled.jpg

20200208_211136-scaled.jpg
20200208_212741-scaled.jpg

P2080520-scaled.jpg
20200209_075808-scaled.jpg

Egy kis megemlékezés... Végre feltették az idei galériát.
https://kitorestura.hu/gallery/kitores-2020/

Bár csak 25-ös túrán voltam, de le a kalappal azok előtt akik teljesítették.
A félremagyarázások ellen ott vannak az indulásnál a képek... Ez Mo egyik, ha nem a legnagyobb túra tömegrendezvénye...
Így igazán méltó megemlékezés világnézettől függetlenül...
"Ladagranték" nyilván a várkapuról egy rendőrkordon mögül kiabáltak, hogy hol a gerincetek, stb..., de ezt leszámítva hatalmas élmény volt.
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 504
14 929
113
Kitörés 2020!
20200208_160157-scaled.jpg

20200208_160315-scaled.jpg

20200208_211136-scaled.jpg
20200208_212741-scaled.jpg

P2080520-scaled.jpg
20200209_075808-scaled.jpg

Egy kis megemlékezés... Végre feltették az idei galériát.
https://kitorestura.hu/gallery/kitores-2020/

Bár csak 25-ös túrán voltam, de le a kalappal azok előtt akik teljesítették.
A félremagyarázások ellen ott vannak az indulásnál a képek... Ez Mo egyik, ha nem a legnagyobb túra tömegrendezvénye...
Így igazán méltó megemlékezés világnézettől függetlenül...
"Ladagranték" nyilván a várkapuról egy rendőrkordon mögül kiabáltak, hogy hol a gerincetek, stb..., de ezt leszámítva hatalmas élmény volt.



Tisztelet! Én tavalyelőtt voltam :)
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
17 951
30 826
113
Na,kinragadtam Ausztriába.Hegyeshalomnál 35km kamionsor,ami óránként 1km sebességgel halad.Osztrák-német határon kb 5perc átjutni.Pedig Subennél több LKW lép be,mint Hegyeshalomnál ki Ausztriábol.Szóval tapsvihar a magyar szerveknek.....Ja,nem
 

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
4 854
15 215
113
Na,kinragadtam Ausztriába.Hegyeshalomnál 35km kamionsor,ami óránként 1km sebességgel halad.Osztrák-német határon kb 5perc átjutni.Pedig Subennél több LKW lép be,mint Hegyeshalomnál ki Ausztriábol.Szóval tapsvihar a magyar szerveknek.....Ja,nem

Ez egy teljes átlagos nap nyáron a horvát "autópályán" ;)
 
  • Tetszik
Reactions: bartinieffektus

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 851
91 321
113
Na,kinragadtam Ausztriába.Hegyeshalomnál 35km kamionsor,ami óránként 1km sebességgel halad.Osztrák-német határon kb 5perc átjutni.Pedig Subennél több LKW lép be,mint Hegyeshalomnál ki Ausztriábol.Szóval tapsvihar a magyar szerveknek.....Ja,nem
Sopron!!!!
Ott simán át lehet jönni!!!
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 851
91 321
113
Na,kinragadtam Ausztriába.Hegyeshalomnál 35km kamionsor,ami óránként 1km sebességgel halad.Osztrák-német határon kb 5perc átjutni.Pedig Subennél több LKW lép be,mint Hegyeshalomnál ki Ausztriábol.Szóval tapsvihar a magyar szerveknek.....Ja,nem
Ha nagyon lassú sztem kerülj!!!
Hegyeshalom hülyeség. Azt hiszem az az egy van nyitva a nemzetközi forgalomnak.

Van több nyitva, de ott csak osztrák és magyar állampolgárok jöhetnek.
Itt a link!

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo?field_hat_rszakasz_value=osztrák+határszakasz
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
17 951
30 826
113
Sopron!!!!
Ott simán át lehet jönni!!!
20tonnás korlátozás van ott vagy 20éve.
Mai,derült égból villámcsapás rendelet,hogy csak Hegyeshalomnál és Rábafüzesnél lehet kamionnal belépni.Érdeklődésünkre du fél háromkor a nagyságos hivatal automatája azt mondja,hogy lejárt a munkaidejük,majd hétfőn munkaidőben sziveskedjünk érdeklődni.Sokak szerint az agyonajnározott magyar közalkalmazotti gárdát,és a komplett hivatali rendszert egy szibériai társasutazással kéne jutalmazni-csak oda szóló jeggyel.....
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed
T

Törölt tag 008

Guest