Na a szappanhoz való viszonyról annyit, hogy mikor még egy cserediák programban voltam még süldőként Németországban, egy igen jó módban élő családnál, nem csóróknál(apu Bayern-nél volt mérnök, külön - külön apunak, anyunak, S/E classe, vendéglátó cserepajti nagyfiúnak kis renault, Tipp-topp ház), a saját házuk szuterénjében voltam egyedül elszállásolva saját fürdőszobával, amit néha napján ki is adtak, az amúgy kedves és segítőkész emberek kb. a 3 napon kérdezték meg, hogy mi a fasz bajom van hogy naponta!!! lezuhanyzok, van valami bőrbetegségem?Jelenlegi tudásunk szerint kinai vendéglősök vitték be olaszba,kik hazalátogattak.Onnan meg széthordták.A terjedés intenzitásában fék,hogy ahogy halad,változik a mentalitása a népeknek.Meg a szappanhoz való viszonyuk.De azér terjed ez mindenüt.Mire az első beteg megjelenik az orvosnál,addigra mint tünetmentes virusgazda széthordta mindenfele.Ezzel nem tudsz mit kezdeni.A mondern közlekedés csodájának egyik árnyoldala ez.
Komolyan mondom hogy kulturális különbségből adódóan nem értettem hogy mi a tökömet nem értenek, meg ŐK sem hogy velem mi van! Kérdeztem hogy nem alap náluk hogy naponta legalább 1x elmennek fürdeni/zuhanyozni? Nevetve és meghökkenve mondta egyöntetűen az egész család hogy NEM!
Utána hogy ÉS ha nem otthon vannak, hétvégén egész nap bent a házban, hanem menni kell munkába, esetleg sportolnak, etc? Akkor is jött a válasz, hogy van fasza dezodor, és ha nem lesznek konkrétan koszosak(egyik sem építőiparban dolgozott), a ruha tiszta, elég egy nedves törlőkendő!
Azt hittem rosszul értek valamit, mikor mondták hogy ők gyakorlatilag 2-3 naponta fürdenek jellemzően! Pedig nem, utána kérdeztem másoktól is, mondták hogy ez OTT teljesen általános!