M
molnibalage
Guest
Korrepetáltam egy rövid ideig középiskolást töriből és fizikából is. Sikeres volt. Csak nem érte meg az időmet.A tanítási ambícióidat tisztelem, a tudásodat sem vonom kétségbe . De attól , hogy valamit nagyon tudsz és értesz még nem következik , hogy azt át is tudod adni főleg nem gyerekeknek/fiataloknak . Pedig fontos az oktatás minden szinten (lásd Dél Koreát ) de nehéz megtalálni azt az egyensúlyt ami a fontos/szükséges és a még megtanítható között van . A te tudásodat valszeg értékelnék egy spec egyetemen de nem értenék és értékelnék egy átlagoson , középiskolain meg semmi szükség rá !
Egyébként meg le tudok butítani minden középiskolai szintre is. Nem tűnt fel ez a HTKA HTÖ írásból?
Én 2001-ben érettségiztem a csepeli Jedlikben, de már akkor is olyan gáz volt az fiatalság egy része, hogy a fizikatanárnő az utolsó évben lényegében csak azokkal foglalkozott komolyan, akik olyan pályára mentek, ahol ez számított. Kb. 5-6 fő stand-upolt folyamatosan a táblánál. A többiek nem csináltak semmit. Nekem akkor a 3 fizika órán túl volt 2 fakultáció és a tanárnő még 2 órát tartott nekünk külön.
A gimis fizikával és emelt szintű matekommal az egyetem első évét erőlködés nélkül vettem így.
Aha. És stadion helyett miért nem lehetett kórházat, iskolát vagy pl. szar állapotban levő hidat felújítani?Határozott véleményem , hogy a stadion program építkezéseivel nagymértékben sikerült stabilizálni az építő ipart és megakadályozni , hogy a 2011-es EU munkaerő áramlási morratóriuma által generált szakember kivándorlást lecsökkentették majd később meg is fordították . Mert már a tavalyi évben is voltak olyan bérek amik már elgondolkoztatták a szakiakat a kivándorlás/itthon maradásról
Kérlek mást fárassz a NER propival.