[HUN] Lánctalpas gyalogsági harcjárművek beszerzése

A Pumanal nem csak az árát kell nezni, hanem amit magával vonz. Olyan ipari befektetéseket, amit Izrael nem tud adni. Ezért sztem a nehézdandár német copy lesz.
Azért bízom benne hogy maradni fog még 2-3 dandár felfejesztésére is pénz a későbbiekben. Egyébként a vonzással kicsit finoman, mert könnyen lehet hogy egy német szituáció esetén mi leszünk az bizonyos német idegenlégió kint német honban ( német érdekek szerint).

• Tetszik
Reactions: Galthran
A Patria kerekes ne hasonlitsd egy lancoshoz mert blődseg.Milyen alapon az utóbbi?Meg csak nem is letezik a Lynx,te meg azt mondod olcsóbb üzemeltetni,ne őrülj már meg.
Ha nem létezik,akkor mit zártak ki az amik az amúgy is megbukott válógató programjukbol?
Sorozatgyártású példánya nincs még,mert nincs sorozatgyártásban.
Az gyártó igéri az olcsóbb üzemet,az elődtipus tapasztalatai alapján.

Ezt ird azoknak,kik álmodoznak.Pumát részben az ára és a fenntartási költsége miatt sem tartom számunkra megfelelőnek.De harcászati és fejleszthetőségi kifogásaim is vannak.
És mi köze az árnak ahoz,hogy egy halom láncos bizony úszik?
A macskák nem szeretnek úszni, néhány kivételtől eltekintve.

• Tetszik
Reactions: Negan
Ha nem létezik,akkor mit zártak ki az amik az amúgy is megbukott válógató programjukbol?
Sorozatgyártású példánya nincs még,mert nincs sorozatgyártásban.

Van 1db prototípus...Abból semmi ilyesmit nem lehet kikövetkeztetni.

az a baj hogy a Lynx elődtípusa a Marder nem pedig a Puma, a Mardernál olcsóbban üzemeltethető típust csinálni meg nem nagy dolog annyira szerintem egy németeknek, illetve azért 1 protoból levenni hogy olcsóbban lehet üzemeltetni nekem kicsit magas, az amiknál nem ezért bukott el

• Tetszik
Reactions: endre
Ezt ird azoknak,kik álmodoznak.Pumát részben az ára és a fenntartási költsége miatt sem tartom számunkra megfelelőnek.De harcászati és fejleszthetőségi kifogásaim is vannak.
És mi köze az árnak ahoz,hogy egy halom láncos bizony úszik?
Amelyik láncos úszkál, az elég könnyű eszköz. nekünk bizonnyal nem ilyenre van szükségünk. Dunán, Tiszán kell átúszni, máshol kevésbé.

Vegyük át az IFV/APC receptet!
Ok is az oroszok is Tankból "faragnak" IFV/APC-t Nekünk "nem jó"?

ezt most nem tudom hova tenni, mire gondolsz vagy mire érted?

A sokat "szidott" hazai T-55(de inkább T-72) átépítési ötletre gondolok. Ennél olcsóbban nem tudjuk megúszni, minden más ami csak megközelíti, dupla tripla áron van. Az izraeli megoldás nagyon jól szerepelt élesben a szakma szerint. A V4-ektól minden kellék meg van hozzá!

Szerintem a gyakorlatban sokkal jobb mint egy 25-35 tonnás gumikerekes.
Még ha veszünk "kohó-szökevényeket(filléres a T-72, pl.) és átépítjük "izraeli módon" -akár hivatalosan-, nagyon jó támogatói lesznek a Leoknak!

Az alapanyag is olcsó, minden egyéb: G-á, ATGM, ... Új IFV/APC-ból szerintem 100 körüli darabra lesz pénz maximum. Megint csak "díszszemle" darabszám :( .

A sokat "szidott" hazai T-55(de inkább T-72) átépítési ötletre gondolok. Ennél olcsóbban nem tudjuk megúszni, minden más ami csak megközelíti, dupla tripla áron van. Az izraeli megoldás nagyon jól szerepelt élesben a szakma szerint. A V4-ektól minden kellék meg van hozzá!

Még ha veszünk "kohó-szökevényeket(filléres a T-72, pl.) és átépítjük "izraeli módon" -akár hivatalosan-, nagyon jó támogatói lesznek a Leoknak!

Az alapanyag is olcsó, minden. Új IFV/APC-ból szerintem 100 körüli darabra lesz pénz maximum. Megint csak "díszszemle" darabszám :( .

Milyen hazai T-55?

• Tetszik
Reactions: honved and endre

Az alapanyag is olcsó, minden egyéb: G-á, ATGM, ... Új IFV/APC-ból szerintem 100 körüli darabra lesz pénz maximum. Megint csak "díszszemle" darabszám :( .
jajj Isten ments az ilyenektől, megint ott tartunk hogy toldozgatunk meg foltozgatunk

jajj Isten ments az ilyenektől, megint ott tartunk hogy toldozgatunk meg foltozgatunk

Lehet venni is -újat, szépet, ...-, 50-100 db-ra van pénz. Abból az összegből -korábban többen becsülték-: 350-400 db újjáépítés "kijön".
Hogy/miből lesz 3 az az három dandár??? Én is azt mondom: vegyünk.
...kb. MINIMUM ennyi kell. Ötlet? (£$€ >>>)

u.i: ...csak hogy felnőtten álljunk a fórum témájához, keressünk megoldásokat.
"Nyitott vagyok!"

Lehet venni is, 50-100 db-ra van pénz. Abból az összegből -korábban többen becsülték-: 350-400 db újjáépítés "kijön".
Hogy/miből lesz 3 az az három dandár??? Én is azt mondom: vegyünk.
...kb. MINIMUM ennyi kell. Ötlet? (£$€ >>>)

u.i: ...csak felnőtten álljunk a fórum témájához, keressünk megoldásokat.
"Nyitott vagyok!"
jó, keressünk megoldásokat? oké ez nem megoldás, vagyis az de a tipikus magyar dolgozgatom foltozgatom mert minek a jobb, fogjuk már fel hogy most a keveset kell felszerelni a legjobbal hogy legalább valamit érjenek, nem adhatunk a srácok alá kohószökevényekből "átépített" IFV/APC-t rakni, meddig mennének vele szerinted?

• Tetszik
Reactions: Fundin