Al-Dardara település közelében , Hasaka tartományban nem engedték át az amerikai konvojt a szír katonák
Hirtelen azt hittem, véletlenûl a topik első hozzászólàsàhoz léptem.A szíriai haderő elkezdte használni az új orosz MiG-29 repülőgépeket az ellenséges erők ellen
https://www.almasdarnews.com/articl...ussian-made-mig-29-jets-against-enemy-forces/

Most akkor hány Mig-29est vettek? Vagy csak úgy kapták? mennyire van szerződé? Ezek az algériaiak?

A szíriai haderő elkezdte használni az új orosz MiG-29 repülőgépeket az ellenséges erők ellen
https://www.almasdarnews.com/articl...ussian-made-mig-29-jets-against-enemy-forces/
Most akkor hány Mig-29est vettek? Vagy csak úgy kapták? mennyire van szerződé? Ezek az algériaiak?
Egyelőre még nem üzemelnek a Mig-29-esek, különben biztosan elbántak volna az izraeli gépekkel amik pár napja bombáztak Latakiában. Úgy tűnik, hogy az S-300 és az S-400 sem volt üzemképes, mert tőlük csupán 7 km-re lévő katonai bázist bombáztak le.
Maszjafnál nincsenek Sz-400 rendszerek. Csak szír Sz-300 . Sz-400 csak a Hmejmim légibázison van . Mindenféle kamu oldalról nem kellene posztolgatni.
Másik dolog, hogy az izraeli gépek nem repülnek be a szír légtérbe. Libanoni légtérből indítják a rakétákat. (Kár, hogy Libanonnak mnincs légvédelme)

82ben volt. Ott veszett az egész szír légierő pár nap alatt.De ha egyszer eltalálnak az izraeliek valamit, amit az oroszok nem akarnának, akkor lehet, hogy Libanonnak is lesz légvédelme![]()

82ben volt. Ott veszett az egész szír légierő pár nap alatt.![]()
"össze is ültek megtárgyalni" Nem igazán jó kifejezés inkább ment a főmufti hasonlóan mint Erdogán bocsánatot kérni s külön repülővel vitte a kártérítést.Te összekevered a szezont a fazonnal. Ugye össze is ültek megtárgyalni az ilyen kérdéseket, de azt sosem fogjuk tudni, mit tárgyaltak. Szóval ne keverd a szíreket az oroszokkal vagy libanonnal, mert ég és föld a különbség köztük.
"össze is ültek megtárgyalni" Nem igazán jó kifejezés inkább ment a főmufti hasonlóan mint Erdogán bocsánatot kérni s külön repülővel vitte a kártérítést.
Nagyon morogtak akkor az oroszok, de biztos hogy kaptak valamit, meg biztosítékokat, hogy ez nem fordul többet elő, mert utána szépen csend lett, és azóta is hallgatnak. (többnyire) Amit én hallottam, hogy Damaszkus alatt Daraa körül két SU-35-ös megfenyített két izraeli F-16-ost, de nem lőtték le őket, csak erődemonstráció volt. Hogy meg is tehetnék. Hogy mennyi igaz belőle, ezt nem lehet tudni. Ez még a tárgyalásaik előtt volt ha jól tudom. Nem hinném hogy az izraeliek ujjat húznak az oroszokkal, ameddig semlegesek a szíriai iráni előretolt bázisok rendszabályozásában. Assad izrael ellenes verbális kirohanásait sem támogatják. Sem az izrael elleni szír rakétázást.
Orosz katonai rendészek "áttörik" a jenki blokádot.Így kell ezt csinálni...!Orosz katonai rendészek "áttörik" a jenki blokádot.
Ettol fuggetlenul nem alltak meg ragogumit kerni a jenkiktol 
..."áttörik"... eleg eros hasonlat a kikerulesreEttol fuggetlenul nem alltak meg ragogumit kerni a jenkiktol
![]()
Másik dolog, hogy a jenkik el akarták állni a konvoj útját, hogy ne tudjon tovább haladni.A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..