Beszélgető

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 978
82 863
113

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 978
82 863
113

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 027
113
Dönteni - például választáson - csak úgy lehet, ha elegendő információ áll rendelkezésre. Ezért számít negyedik hatalmi ágnak a média.
Kettős mércét meg épp te vagy az aki használ. Egyenlőségjelet teszel mondjuk egy százmilliós mszp-s korrupciógyanús ügy és három, gyakorlatilag igazoltan százmilliárdos fideszes lopás között. Mert kb ilyenek - vagy rosszabbak a Fidesz számára - az arányok a valóságban. Én például nem nézek kormánypárti médiát. Minek? Ellenben nem tudnál mondani olyan esetet, amikor ellenzéki került rossz hírbe és ne ismerném. Nem csoda, hisz ha az egyik nem kormánypárti média nem is írja meg, a másik igen. Mert nem egy oldalon vannak. És amúgy sem akarnak mindent elfedni. Te meg vagy nem hallottál egy csomó kormányhoz kapcsolódó korrupciós esetekről, vagy lényegtelennek gondolod. MET, Elios, Puskás Stadion, Mészáros Lőrinc stb. Szinte végeláthatatlan a lista, köztük brutálisabbnál brutálisabb lopások.
Igen, helyes döntéshez kell a korrekt és elegendő információ. Ebből nálunk pont a sajtónak köszönhetően "mindössze" a korrekt információ hiányzik, helyette van a félretájékoztatás dömpingje. Sajnos eljutottunk oda, hogy túl sok a sokféleképpen tájékoztató termék, a dolgozó embernek meg nincs annyi ideje hogy mindent elolvasson (de minek is??!), és utána még nyomozzon is hogy melyik az igaz és melyik a félrevezetés, és melyik mennyire az?! Ettől kezdve marad a sokak szerint "földhözragadt" megoldás: melyik kormányzat alatt kaptam több anyagi vagy bármilyen más lehetőséget a megélhetésre, előrelépésre. Van összehasonlítási alap, mindkét oldal eltöltött királyi pozícióban min 2 ciklust, és van összehasonlítási alap. Hogy mennyit tesznek zsebre az már keveseket érdekel, amíg nekünk is több marad mint Medgyesi/Bajnai/Fletó idején. Mert akkoriban csak az adók:eek:, árak:( és az adósság :mad: nőtt ...
A kettős mércéről meg csak annyit: nem kellene itt hazudozni!! A hsz.-emben amire válaszoltál egy árva betűt se írtam semmiféle lopásokról vagy korrupcióról, ezt már te költötted bele a válaszodba öntevékenyen!! Én csak és kizárólag a mai sajtó-helyzettel foglalkoztam!! Ha esetleg régebbi szövegeimre "emlékszel" így, akkor valakivel összetéveszthetsz, vagy kérlek próbálj már felidézni tőlem csak egyetlen dícsérő mondatot a stadion-programról, ELIOS-ról vagy bármelyik általad említett másik esetről. Konkrétan pl. a stadionokról leírt véleményem miatt kaptam már itt eleget a pofámra, dehát ráfér, kibírt az már sokat, a véleményemet azért tartom. Sajnálatos módon részemről bőven van miért szidni a FIDESZ-KDNP kormányzatot, de ha meg is teszem akkor csak azért mert néha attól tartok, elkövetnek olyan hibákat amiket meglovagolva visszatérhetne a kormányba a mai balliberális ellenzék. Ez meg szerintem nagyobb katasztrófa :eek::(:mad: lenne mintha maradna tovább a mai kormány. Elfogadható harmadik pólus meg a láthatáron sincs sajnos ... Részemről ENNYI ...
 

KoviUbi

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 834
6 693
113
Amúgy hová ment be Tarlós? :D Ennyit erről IS.

Az ATV-be, ami annak a Hitgyülinek a kezében van, amelyik a Fidesztől kapott (máig érthetetlen módon) történelmi egyházi rangot.A Hitgyüliben rendszeresen kampányolnak a Fidesznek (felénk egy ilyenért elzavarták a katolikus papot, pedig itt fidesz-szavazó a többség), de ezt mindig megteszik az aktuális hatalommal.Emellett a csatorna alapvetően balos, de mégis megjelennek a jobboldaliak is napi szinten.Ebből a szempontból nem is lehet őket bántani, ha a közmédia csak fele ilyen lenne....
Maga a Hitgyüli amúgy szívesen nyal segget, hiszen ők mindig benyalnak az aktuális kormánynak, a Fideszhez fűződő párthűségük addig tart, míg ők vannak hatalmon.Bárkinek kinyalják, hogy megmaradhassanak a kiváltságaik amik egyházként nekik járnak, vagy még többet kapjanak.
Tarlós egyébként azon kevesen közé tartozik, aki bárhová elmegy, nem sokat foglalkozik a csatorna pártszimpátiájával.Szerintem ő -ha nem is a megtestesült tisztességesség-, de mindenképpen az a politikus, akire rábízható a főváros, de még talán az ország is.A mai poltikusi felhozatalból az egyetlen ilyen.*

Ember legyen a talpán, akinek sikerül vagy egyik vagy másik oldalra beskatulyázni az ATV-t ;)

Van az a furcsa kifejezés, hogy kriptozsidó, aki ugye olyan zsidó aki a zsidóságért teper, de nem-zsidónak állítja be magát. Az ATV jelenleg kriptofideszes.

*igen, kedves (egyes) olvtársak, lehet megint vérszemet kapni.-->akinek nem inge....
 
M

molnibalage

Guest
Gyűlölöm a felelőtlen bringásokat, na! Én nem állítom, hogy mind ilyen, de 10ből 7 ezt csinálja.
Most tényleg vegyek dascamet? Megfinanszírozod? De, ha 10-ből nem lesz 7, akkor kifizeted?
Nekem az Üllői út-Haller-Soroksárinál 3 lámpa átlaga nagy forgalomban az 3-4 piroson átmenő kocsi. Nem, nem vicc. Átlag. A kereszteződésbe behajtó és beragadókat már nem számolom. Minek...
 
M

molnibalage

Guest
https://index.hu/kultur/media/2020/...neszek_akik_nem_feher_karaktereket_jatszanak/

Na jó, ez az a pont, ahol már beszarok.
  • Akkor Eddie Murhpy majd bocsánatot kér a szürke szamaraktól, mert feketeként ő adta a hangját...?
  • Vagy akkor a fekete színészek majd lemondanak és bocsánatot kérnek azon szerepekért, ahol olyan embert alakítottak, akiről tudni lehet, hogy nem afroamerikai volt? Pl. római korban fekete légiós, meg Nagy Katalin udvarban is hóttfekete ember...?
  • Vagy képregényfilmben pl. Idris Elba feketeként alakított a képregényben hófehér karaktert? Vagy most majd Ariel lesz színesbőrű?
Engem kurvára nem zavar egyik sem, de valahogy mintha a mérleg kezdene kurvára elbillenni, mert kurvára nem ez a probléma, hogy ilyen marhaságokon rugózzanak. Felőlem rózsaszín piréz is lehet, ha a hang ül a karakterhez. Ennyi.
 
Status
Not open for further replies.