W
Wilson
Guest
Mint fent...
A Szerbek olyan eszközt szereztek be ami a mi szélességi körünkön Októbertől Márciusig gyakotlatilag használhatatlan az időjárás miatt (nem csak az alacsony felhőalap hanem a jegesedés gátló rendszer hiánya miatt is..) a fennmaradó időben pedig jellemzően 1500 m alatt kellene közlekednie ami könnyű célponttá tenné mindennek ami lőni tud.
Mint írtam a szerbek ezeket a drónokat illetve az általuk képviselt technológiát elsősorban a saját drón programjuk fejlesztésére akarják felhasználni,csak egy példa hol akarják ezt felhasználni.A Pegazus szinte ugyanazon műszaki paraméterek mellett 20% kevesebb terhet képes hordozni mint a most beszerzett kínai CH-92A,emellett a szerbek kínai elektronikával és felderítő rendszerrel akarják felszerelni a saját drónjukat első körben és ugyanez vonatkozik a fegyverzetre is,azért írtam,hogy az első körben mert ezen a téren is saját elektronikai felderítőrendszert illetve fegyverrendszereket akarnak kifejleszteni a saját drón programjuk számára.Visszatérve arra mennyire tudják ezeket a drónokat használni ez jó kérdés de nem árt észben tartani,hogy ezeket a drónokat a szerbek elsősorban alacsony intenzitású konfliktusokban akarják bevetni tehát pl Koszovóban.Azt ugyan nem tudom,hogy Koszovóban és Metohijában milyen komoly rétegződésű légvédelemmel kell szembenézni ezeknek a drónoknak,de az biztos,hogy elektronikus felderítési képességüket a szerb légierő nagyon jól ki tudja használni,a térségben, az egyéb rendészeti alkalmazási lehetőségeikről nem is beszélve pl határellenőrzés.