A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Pedig jó lenne egy normális másodvonalat is kiépíteni valamilyen szinten. Felőlem ez mehetne normális tartalékos erőkre is valamikor a jövőben. Ide viszont valamilyen olcsóbb vasak mehetnének. Pl török IFV,APC..... ugyan ez atgm meg támogató fegyverzet esetén is. Ha csak nehéz valamint közepes dandár szinten akarnánk megfelelni az szerintem valamilyen szinten hiba lenne. Mert lehet hogy furán hangzana de még akkor se készültünk fel bármilyen helyzetre. És itt nem csak közvetlen háborús tényezőkre gondolok. Hanem minden szarra amit egyes helyzetekből adódhat majd. Főleg nagy hatalmi háttér kavarásokra a szomszédoknál stb........
Ja a 72 re már én se költenék.
T 72 kuka lesz, amint beérkeznek az A7-esek.

A rámpásak 3 fős személyzettel mennek (ebből kettő pilóta). Hja és 3db lesz! Az A319-esek és a Falconok 2-2-vel. Azaz csak a szállítókra egy váltásban kellene 14. Ideális esetben lenne rájuk 3 váltás full személyzet. Azaz 42 fő.
Ezen felül kellenek oktató pilóták a Zlin-ekre, meg a leendő NG-kre (ha minden igaz ;)). És még ezen felül kellenek a harci pilóták. És akkor még vannak a helikopterek pilótái... (8 Hind, 5 Mi-8, 2 Mókus, 20 H145M, 16 H225M)

És mondtak már olyat is, hogy venni akarnak még egy "Airbus méretű gépet" és hogy elektronikai felderítő- és egyéb speciális feladatokra is akarnak gépet... de hogy ez egy gépet jelent vagy többet és hogy mikor, azt nem tudjuk.

• Tetszik
Reactions: Törölt tag
És mondtak már olyat is, hogy venni akarnak még egy "Airbus méretű gépet" és hogy elektronikai felderítő- és egyéb speciális feladatokra is akarnak gépet... de hogy ez egy gépet jelent vagy többet és hogy mikor, azt nem tudjuk.
Mindent is szeretnénk. Két század F-35, vagy ugyanannyi Griff -E, plusz két három légtér ellenőrző. Szerintem gondolkodjunk el egy keveset. Hajózók, műszakiak, éves költségek? Az usákoknak ez nem pénz, de nekünk kidobott pénz. Mindenkivel is akarunk háborúzni? El kellene költöznünk a jelenlegi helyünkről, mert itt a körülvevő népeink imádnak minket.

Hátha normális légtérvédelmet akarunk akkor ez a képesség elengedhetetlen,természetesen a megfelelő adatfeldolgozási ifrastruktúrával együtt és ez a képesség a meglévő Gripenjeik harcértékén is nagyot dobna.Minimum két gép azért kell mert ha pl az egyik gép váratlanul meghibásodik vagy időszakos karbantartáson/javításon van akkor a másik gép veszi át a helyét.

Ezen repülőtereket mostanság láttad? Elcsodálkoznál rajta, ahogy kinéznek. Rettenetes összegbe kerülne a rendbetételük.

Nem tudom hol a Bakonyban, de valamikor régen, egyik tv csatornán bemutattak egy orosz bunkert. Valami vezetési központ lehetett, atombiztos. Csodálkoztam kissé, hogy nyilvánosan mutogatják. A Honvédségnek nem kellett semmi, amit az oroszok kénytelenek voltak itt hagyni ? Repülőterek, ilyen atombiztos bunkerek, stb. ?

Nem tudom hol a Bakonyban, de valamikor régen, egyik tv csatornán bemutattak egy orosz bunkert. Valami vezetési központ lehetett, atombiztos. Csodálkoztam kissé, hogy nyilvánosan mutogatják. A Honvédségnek nem kellett semmi, amit az oroszok kénytelenek voltak itt hagyni ? Repülőterek, ilyen atombiztos bunkerek, stb. ?
Egy ilyen bunkert már a talajvíztől is tisztán tartani egy tortúra. Drága a fenntartásuk mint a rosseb.

Mindent is szeretnénk. Két század F-35, vagy ugyanannyi Griff -E, plusz két három légtér ellenőrző. Szerintem gondolkodjunk el egy keveset. Hajózók, műszakiak, éves költségek? Az usákoknak ez nem pénz, de nekünk kidobott pénz. Mindenkivel is akarunk háborúzni? El kellene költöznünk a jelenlegi helyünkről, mert itt a körülvevő népeink imádnak minket.

Valószínűleg félreértettél valamit...
A "főnököd" mondta többször, több helyen hogy venni akarnak ilyen gépet/gépeket is.
Ezek alapján indult el itt a fórumon a találgatás hogy ha "Airbus méretű" és "speciális elektronikai", akkor az A320NEO M3A-ra gondolhatott-e Benkő.
2018 végén, 2019 elején emlegette sokszor.

Az MN-is volt elég laktanyája, reptere.
Valószínűleg a 90es évek nagy haderő "fejlesztései" közepette, ez volt a legkisebb gondja a HM vezetésének, hogy egy működő alakulatot átköltöztessenek egy másik laktanyába.
Pénz karbantartani meg nem volt. Úgyhogy iszonyat sok laktanya vált az enyészetté.

De akkor ez megint csak egy találgatás, nem? ;)
Még az se. Igazából, ha akarnak lehet venni a későbbiekben onnan mert van (jelenleg). Ennyi az egész.

Csak megint ott vagyunk, hogy eddig egy szakadt 20 db A4-esnek is úgy örült volna mindenki, hogy azt se tudja merre van most már a szar se elég büdös kb. (ezt ne vedd magadra)

Még az se. Igazából, ha akarnak lehet venni a későbbiekben onnan mert van (jelenleg). Ennyi az egész.

Csak megint ott vagyunk, hogy eddig egy szakadt 20 db A4-esnek is úgy örült volna mindenki, hogy azt se tudja merre van most már a szar se elég büdös kb. (ezt ne vedd magadra)
nem reklamálok, cak egy tucat , kiképzésre vett tankból szerintem sose lesz másodvonal... :D
rendben, vehetünk hozzá de el lett verve az újabb verzióra a pénz, kétlem hogy utána még vásárolnánk , ilyen minimál mennyiségekben gondolkodunk ahogy nézem

jas_39_gripen_saab_multirole_fighter_aircraft_sweden_swedish_details_armament_001.jpg

images

Nem veszem, érzem.. :)