Az oroszok mindig ott basszák el, hogy nem kérdeznek meg téged....![]()
Panoz, Uli, meg Lada is mindig késve kapja meg a meghívót Moszkvából, mikor a hadsereg fejlesztéseit határozzák meg, kocsog pósta.....
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Az oroszok mindig ott basszák el, hogy nem kérdeznek meg téged....![]()
Tudod előre, hogy melyik fegyverre, haderőnemre nem lesz égető szükséged a következő konfliktusban?Igazából ezt a két haderőnemet kéne megszüntetni mármint a bombázókat és a vízfelszíni egységeket. Max parti őrség .
A stealth gépeké és az okos mini bombák a jövő (SDB-2) Nekem az állam leesett mikor az Ausztrálok az f-35-mellé 5ezer!! db SDB-2 rendeltek
Sőt tovább megyek, azt hiszem valamelyik kis európai ország még a harckocsinemet is elsorvasztotta de lesz 60-90db f-35-se .
Lehet küldeni stealth módban gépeket a légierő felszámolására és a légvédelem ellen utána mehet a szárazföldi erő legyalulása kulsőfüggesztménnyel is .
Pár napja láttam doku filmet hogy hogyan végeztek a japánok legerősebb csatahajójával na mit gondoltok hogyan? A jenki a levegőből elintézte . A bismarck szintén így járt az angol légerő által .
Tudod előre, hogy melyik fegyverre, haderőnemre nem lesz égető szükséged a következő konfliktusban?
égető szükséged a következő konfliktusban?
Nem drágábbak, mint egy Tomahawk, vagy egy hasonló kínai rakéta.
Pont Szíria mutatta meg,
A fejlett légierő a legkomolyabb ütőkártya az atom után. A kisebb tengeralattjáróból legyen sok , hitler is inkább nagy hajókat épített mert az látványosabb ,kritizálták is a szakik értre a háta mögött .
Szíriában jól jöttek volna támadó drónok oylanok amik épp most lövik szét az orosz légvédelmet
Viszont az általad leírtak mind szuperhatalmak ,az oroszok nem azok .
Csak ott indíthattak élseben .Sőt többre értékeltem volna a kh-59mk2-őt ami azért olcsóbb és vadászok is küldhetik .A su-57-be 4 db mehet belőle . Az komoly !
A fejlett légierő a legkomolyabb ütőkártya az atom után. A kisebb tengeralattjáróból legyen sok , hitler is inkább nagy hajókat épített mert az látványosabb ,kritizálták is a szakik értre a háta mögött .
Szíriában jól jöttek volna támadó drónok oylanok amik épp most lövik szét az orosz légvédelmet![]()
Ne a múltról, s ne a jelenről írj!Szíriában jól jöttek volna támadó drónok oylanok amik épp most lövik szét az orosz légvédelmet![]()
Zsír!
Nem tuzveszéjes a kerós pneumatika a dvígatyeli mellett?
Mármint ez bevett dolog mindenhol, vagy csak Iván szeret veszélyesen élni?
ilyen jósok a honvédségben is voltakSőt tovább megyek, azt hiszem valamelyik kis európai ország még a harckocsinemet is elsorvasztotta
Fueldraulic a neve és Nyugaton is használják:
https://aviation.stackexchange.com/questions/24787/why-is-fuel-used-as-a-hydraulic-fluid
F-22, F-35B, B777-200/300, de még a Saturn V hordozórakéta is ilyen rendszerrel működött.
A kerozin, mint hidraulika munkafolyadék nem tűzveszélyesebb, mint a hidraulika olaj. A fueldraulic rendszerek leggyakoribb alkalmazási területe a hajtóművek forró szekcióinál található, mert a kerozin egy fokkal jobban viseli a csővezetékekben sütögetést mint a kokszosodásra jobban hajlamos olaj.
Főleg fúvócső mozgatások, GSF (az egyik első ilyen a Rolls Royce Adour volt), TVC rendszereknél F-22, F-35B, Szu-30, Szu-35Sz, Szu-57) vált be. De a B777-esen ha jól tudom, a reverz rendszert működtetik vele.
A repülőgépek nagyobbik hányadánál (GSF és reverz működtetés) így is az olaj alapú hidraulika az elterjedtebb, de a sorozatgyártott TVC rendszerek a világban keleten és nyugaton 100% fueldraulic megoldásúak, az egyszerűbb kivitel és járulékosan az égés javítása miatt is.
Igen, vodkas emberekkel meg "felvesszük a jó pénzt az a lenyeg "félékkel vannak tele ,nyugodtan legyél ha nekem ott lenne belesszolasom a dolgok menetében akkor az lenne hogy 2024-től évi 50 db szu57M.
A mi28nm helit azért vettem jobbnak mert a gépágyúval úgy tud kaszálni mint az Apache. Ka52 meg nem. Es tetszetosebb is persze
Még a 90-es években F-16-osokon láttam először ilyen borítást. Még valamilyen baleset is volt vele, mert elektrostatikusan feltöltődött, úgy működött mint egy kondenzátor és odavágta az egyik szerelőt.
Kína ráncolja a homlokát. Nekem az "atomsivatag" fogalma már az, hogy az összes jenki nagyváros kap egy néhány Mt-ányi hatóerőt. A vidék i kapna a kiszóródásból, és nem lenne "atomsivatag" az ország, de a ma ismert formájában az amerikai civilizáció és életmód mondjuk úgy kapna egy igen komoly sallert. Meg a mellékhatásából az egész világ. Ehhez Kínának is tudtommal van elég eszköze.Oroszország jelenleg az egyetlen ország a Földön ami fél órán belül atomsivataggá tudná alakítani a jelenlegi egyetlen szuperhatalmat, az USA-t.
Szerintem az a félreértés hogy nem a mozgatás lesz elektromos hanem az Oroszok is az F-35 ben alkalmazott elektro - hidraulikus szervókat akarnak."A gép modernizációjának egyik fő eleme a vezérlőfelületek hidraulikus meghajtásainak elektromos motorokkal történő cseréje lesz, hogy csökkentsék a gép radarok általi észlelhetőségét..."
Elolvastam párszor, de nem értem.
Attól hogy a gép testében mi mozgatja a vezérlő felületeket, miért változna a gép radarkeresztmetszete???
![]()
Hát azt hogy mit gondolnak és mit akarnak azt nem tudhatjuk. Viszont az erről nyilatkozó orosz illetékes egyértelműen elektromos működtetésről beszélt, szó se esett semmiféle elektro-hidraulikáról, persze ez is lehet a sajtó számára előadott "nesze valami, fogd meg jól". Mert ugye a tisztán villamos működtetésű repülőgép/rendszer/szervó azt jelentené, hogy Szergej átugrik egy technológiai lépcsőfokot, amit az elektro-hidrosztatikus rendszer jelent. Lehet hogy tényleg megpróbálják, de a rep-iparuk hosszú tetszhalott-állapota utáni mai állapotában én ezt nagyon kockázatos és drága kísérletnek tartom - ráadásul a vadász-légierejük egyetlen stalth-prototípusán??!!Szerintem az a félreértés hogy nem a mozgatás lesz elektromos hanem az Oroszok is az F-35 ben alkalmazott elektro - hidraulikus szervókat akarnak.
Ennek a lényege:
- a hagyományos megoldásnál (és v.színűleg a Szu-57-nek még ilyen van) a hajtóműveken elhelyezett hidraulika szivattyúk állítják elő a 3-4 független hidraulika körben nyomást és ezt a nyomást (folyadékot) hidraulika csőhálózaton juttatják el a hidraulikus szervókhoz. A szervók mozgatását a hidraulika rendszerbe épített szelepek szabályozzák.
- az F35-nél alkalmazott megoldásnál az elektromotorral hajtott szivattyú és a hidraulikus szervó egy egységet képez. A kormányparancsok elektromos jel formájában jutnak el az egységig. A nyilvánvaló előny hogy a teljes hidraulikus csőhálózat megspórolható. Minden kormányparancs és az elektromotorokat mozgató energia elektromos hálózaton közlekedik ami könnyebb, egyszerűbb, és sokkal kevésbé sérülékeny.
![]()
Az oroszok szerintem nem fognak átugrani lépcsőfokokat. Örülnek ha a stratégiai területeken tudják követni az USA / NATO fejlesztéseket.Hát azt hogy mit gondolnak és mit akarnak azt nem tudhatjuk. Viszont az erről nyilatkozó orosz illetékes egyértelműen elektromos működtetésről beszélt, szó se esett semmiféle elektro-hidraulikáról, persze ez is lehet a sajtó számára előadott "nesze valami, fogd meg jól". Mert ugye a tisztán villamos működtetésű repülőgép/rendszer/szervó azt jelentené, hogy Szergej átugrik egy technológiai lépcsőfokot, amit az elektro-hidrosztatikus rendszer jelent. Lehet hogy tényleg megpróbálják, de a rep-iparuk hosszú tetszhalott-állapota utáni mai állapotában én ezt nagyon kockázatos és drága kísérletnek tartom - ráadásul a vadász-légierejük egyetlen stalth-prototípusán??!!
Viccesnek hat kimondva, de összességében nézve egy rekesz sörben lehet, hogy fogadnék, hogy a Légierő eszközparkja lehet talán a legfiatalabb átlagban és a legújabb a hadsereg és flottát nézve tengók nélkül...
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..