T
Törölt tag 2361
Guest
Az már a B tipus lessz. Ha lessz.
Inkabb ez ami most van lesz az export verzio.
Ami meg majd jon, a sok ujitasal az lesz a ruszkike...
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Az már a B tipus lessz. Ha lessz.
Ezt a botos témát már egy éve kiveséztük itt az összes mostani résztvevővel, ne vegyük már elő még egyszer. Ennyire nem lehet rövid az eszetek!
Akkor már bemutattam az összes orosz tesztet, fotókkal meg leírtam, hogy ki, mikor, miért, minek próbálkozott ezzel, miért lett a Lockheed-nál ez preferált megoldás, a Boeing-nál meg miért nem. A franciák miért vették át, az európaiak meg miért nem.
Na...
.Nem akarták, utólag biztos nem fogják módosítgatni. Egy Szu-27-esen egyszer letesztelték (80-as évek végén, 90-es években?), maradtak a hagyományosnál.
.
.
A vadászpilóták kiválasztásakor előirás, hogy jobbkezes legyen? Balkezes pilóták vannak? És ha igen, ők hogy boldogulnak a kabinban? Vagy kénytelenek az ügyetlenebb jobb kezükkel vezetni?
.Biztos vannak csak megtanulnak jobb kézzel boldogulni.Nem olyan nehez az.Alapból mind a két kezed ugyanolyan ügyes csak amelyiket többet használod "megügyesedik",de ez nem azt jelenti,hogy a másikat ne lehetne ugyanarra a szintre hozni.
.
A balkezesség nem sima megszokás, hanem biológia, a jobb agyféltekei dominancián alapul. Régen volt divat, hogy a balkezes gyerekeket akár veréssel is próbálták átnevelni "rendes" jobbkezessé, mérsékelt sikerrel.
Ezt a bal és jobb kezes definíciót soha nem értettem.
Én bal kézzel írok, de a jobb kezem az ügyesebb. Azzal szerelek és az a dobó kezem is. A joystickot is mindig jobb kézzel fogtam.
Akkor én milyen kezes vagyok?
.
A balkezesség nem sima megszokás, hanem biológia, a jobb agyféltekei dominancián alapul. Régen volt divat, hogy a balkezes gyerekeket akár veréssel is próbálták átnevelni "rendes" jobbkezessé, mérsékelt sikerrel.
Jobb.Melyikkel nyúlsz valamiért ha nincs időd végiggondolni a dolgot,mert hirtelen mozdulatra van szükség(pl leesik valami és utánakapsz)?
.Nem nagyon közismert, de vannak igenis "kétkezes" emberek, akik a legváltozatosabb kombinációban jobb, illetve balkezesek, mégsincs semmilyen hátrányuk belőle.
Az ilyen emberek mindig rácsodálkoznak a többiekre, hogy mi az, hogy jobb, vagy balkezes az illető, mikor ők mind a két kezüket használják. Van ilyen, szerintem egy áldás, de azért nem ez a jellemző.
Valójában ez nem nagy kunszt. Humánbioszon anno még a hivatalos tesztsort is végigcsináltuk. Azt kell látni, hogy a kézpreferencia nem kétállapotú függvény, hanem egy két végpont közötti állapot. Vannak dominánsan egykezesek (nagyrészt jobb, de fordítva is előfordul) és tökéletesen kétkezesek is, de az igazság az,hogy a többség valahol a kettő között van. Amit dudi mondott az pl egy teszt. De ban, h melyik kezeddel írsz,mivel nyúlsz a fésüért, pohárért stb. Ha ezek nagyjából egyensúlyban vannak,akkor a kétkezesség tanulható. Az írás ugye bezavar, mert az nagyon komolyan tanult tevékenység, de az emberek nagyjából fele minden nehézség nélkül meg tudja tanulni mindkét kézzel. A rejtett kezesség is innen jön. Egyszerüen annyira alacsony az erősebb kéz primátusa, hogy a megfigyelt minták alapján a másik kézzel tanulod meg az írást, illetve, a másik kezedet használod inkább. Molni pl valószínüleg ilyen ember. De ebből következik, hogy ha valaki közepesen erősen balkéz domináns, vagy afölött van,soha nem fog tudni jobb kézzel olyan jól vadászgépet vezetni, mint ballal tudna..
.
Ilyen volt az egyetemen a pathológia professzorunk anno, jó oktató és nagy showman volt. Az első előadásán volt meglepett morajlás rendesen, amikor egy-egy krétát fogott a két kezébe, és egyszerre rajzolt egy szabályos kört, és az egyszerre kétkezes rajzokat később is rendszeresen produkálta.
.Valójában ez nem nagy kunszt. Humánbioszon anno még a hivatalos tesztsort is végigcsináltuk. Azt kell látni, hogy a kézpreferencia nem kétállapotú függvény, hanem egy két végpont közötti állapot. Vannak dominánsan egykezesek (nagyrészt jobb, de fordítva is előfordul) és tökéletesen kétkezesek is, de az igazság az,hogy a többség valahol a kettő között van. Amit dudi mondott az pl egy teszt. De ban, h melyik kezeddel írsz,mivel nyúlsz a fésüért, pohárért stb. Ha ezek nagyjából egyensúlyban vannak,akkor a kétkezesség tanulható. Az írás ugye bezavar, mert az nagyon komolyan tanult tevékenység, de az emberek nagyjából fele minden nehézség nélkül meg tudja tanulni mindkét kézzel. A rejtett kezesség is innen jön. Egyszerüen annyira alacsony az erősebb kéz primátusa, hogy a megfigyelt minták alapján a másik kézzel tanulod meg az írást, illetve, a másik kezedet használod inkább. Molni pl valószínüleg ilyen ember. De ebből következik, hogy ha valaki közepesen erősen balkéz domináns, vagy afölött van,soha nem fog tudni jobb kézzel olyan jól vadászgépet vezetni, mint ballal tudna.