Golyószórók / géppuskák

Ez van még róla
127.jpg

M2 esetén 20 másodperc a szintidő.
1 ember viszi a csövet, 1 a fegyvert, 1 az állványt 1 pedig a lőszert.

M2-t nem találtam hirtelen, de ugyanez csak 4 emberrel.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

A kérdés az volt, hogy mennyi idő felállítani egy géppuskát az állványra.
Nem, az egész folyamatra kérdeztem. Azt gondolom, hogy magát a fegyvert a már felállított állványra nem olyan sok idő rárakni (meg biztosítani, vagy nem tudom, még milyen plusz folyamat van esetleg).

Nem, az egész folyamatra kérdeztem. Azt gondolom, hogy magát a fegyvert a már felállított állványra nem olyan sok idő rárakni (meg biztosítani, vagy nem tudom, még milyen plusz folyamat van esetleg).
Ott a videón amit belinkelte pár másodpercig látszik a folyamat. Nem olyan sok az. A tüzelőállás kialakítása az egy egészen más történet, mivel ha mondjuk hosszabb védelemre rendezkednek be, akkor homokzsákogból, gerendákból stb. egy egész bunkert lehet köré építeni.
Viszont miután felrakták az állványra, nem kell állandóan le és felszerelni, ha valamilyért lőállást kell változtassanak. Hárman felkapják és továbbfutnak vele.

Másodpercekre. Mégis, mi a halál kerül percekbe letenni a földre egy állványt, rákapcsolni a géppuskát és feltenni rá a lőszeresrakaszt?

Próbáld ki és megtudod.De ilyenekre gondolj,hogy szét kell hajtani az állványt,ha nagyon kemény a talaj le kell zsákolni a lábakat,össze kell rakni a géppuskát.

Ok, de három ember kezel egy géppuskát. Na mindegy, legyen akkor percek.
Találtam valamennyi infót az új géppuskával kapcsolatban, habár kicsit fájdalmas a fordítás:
1. A fegyver teste, válltámasza, zárkeret stb titán ötvözet
2. A háromlábú állvány karbonszál alapú kompozit és 6 kg a régebbi vas helyett, ami 8,5 kg.
3. A lőszertartő rakasz, a heveder anyaga műanyag és 60 lőszer tartalmaz, tömege 1,2 kg a régi 2,1 kg képest
4. A lőszer tömegét 120 grammról 100-ra csökkentették
5. A teljes szett: géppuska, álltvány 5 rakasz lőszer (300 db) 9,5 kg-val könnyebb, mit hasonló konfigban az előd Type 89
6. Nem igazán értem
A fegyver pontossága
1. Nem igazán értem, de sikerül valamivel lecsökkenteni a visszarúgást
2. ???
3. ???
4. Kapot spec infra optikát, 2400 méterig lát és 1,5 kg
5. A lőszer szórása 200 méteren 10 cm, gondolom a fegyver ilyankor satuba van fogva, kétlábú állványró 200 méteren a szórás 32 cm, háromlábú állványról 200 méteren a szórás 24 cm. 1000 méteren a találatok 70% egy 2,2 méteres körön belül vannak.
Forrás: https://www.sinodefenceforum.com/t/pla-small-arms.373/post-621727

• Tetszik
Reactions: Szittya
Ok, de három ember kezel egy géppuskát. Na mindegy, legyen akkor percek.
Találtam valamennyi infót az új géppuskával kapcsolatban, habár kicsit fájdalmas a fordítás:
1. A fegyver teste, válltámasza, zárkeret stb titán ötvözet
2. A háromlábú állvány karbonszál alapú kompozit és 6 kg a régebbi vas helyett, ami 8,5 kg.
3. A lőszertartő rakasz, a heveder anyaga műanyag és 60 lőszer tartalmaz, tömege 1,2 kg a régi 2,1 kg képest
4. A lőszer tömegét 120 grammról 100-ra csökkentették
5. A teljes szett: géppuska, álltvány 5 rakasz lőszer (300 db) 9,5 kg-val könnyebb, mit hasonló konfigban az előd Type 89
6. Nem igazán értem
A fegyver pontossága
1. Nem igazán értem, de sikerül valamivel lecsökkenteni a visszarúgást
2. ???
3. ???
4. Kapot spec infra optikát, 2400 méterig lát és 1,5 kg
5. A lőszer szórása 200 méteren 10 cm, gondolom a fegyver ilyankor satuba van fogva, kétlábú állványró 200 méteren a szórás 32 cm, háromlábú állványról 200 méteren a szórás 24 cm. 1000 méteren a találatok 70% egy 2,2 méteres körön belül vannak.
Forrás: https://www.sinodefenceforum.com/t/pla-small-arms.373/post-621727

Szóval nincsenrk csodák,csökkentettek a lőszer hatékonyságán és a rakaszok kapacitásán is...
Mennyi volt y Type 81 tömege aminél 9,5kg-val könnyebb az uj fegyver?
Miheztartás vegett:
M2HB: 38kg(csővel)
Cső:11kg
Tripod:20kg
100lőszeres rakasz:15,6kg

Szóval nincsenrk csodák,csökkentettek a lőszer hatékonyságán és a rakaszok kapacitásán is...
Mennyi volt y Type 81 tömege aminél 9,5kg-val könnyebb az uj fegyver?
Miheztartás vegett:
M2HB: 38kg(csővel)
Cső:11kg
Tripod:20kg
100lőszeres rakasz:15,6kg
Type 89 az előd, ahhoz hasonlítják. Ott a rakaszok kapacitása 50 db, szóval picit növelték. A kérdés, hogy az nem lehet, hogy pl a hüvely tömegét csökkentették 20 grammal? Mert akkor nem kéne cscökkenjen a lőszer hatékonysága.
https://modernfirearms.net/en/machineguns/china-machineguns/tip-89-qjg-89-12-7mm-eng/