[BIZTPOL] Románia

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Morishima

Well-Known Member
2017. július 29.
1 439
10 211
113
100%-ban igazad van.
Fejlődünk mindenféle értelemben és ez nem tetszik azoknak akik a 50 évig a hatalmat bitorolták. Nekik egy gyenge, éppen lélegző, identotás nélkül ország kell. Azon lehet élősködni. De már elmúlt az az idő. Mindent megtettek eddig is, de nem jött össze. Ezután már annyira sem fog. Vagy betagozódnak és az ország űgyét szolgálják, vagy fogcsikorgatva mennek a fejlett nyugatra. Ezt már ők is belátták. Sokan el is spricceltek, mert hát itt mucsa van. Itt már ők választást nem nyernek, akárhogy összefosásoznak a pártjaik. Kinyílt a magyar ember szeme és átlát a szitán. Még Bp az övék, vidékről egy két város (ideiglenesen). Ennyi. A momentum szintű rétegpárt azt sem tudja mit kell vidéken mondani (annyira van velük tisztában, hogy ha egy aktivistájuk a Metron elalszik és véletlenül Újpestere kerül, egyből tehénszarszagot érez). Ezzel ők itt Magyarországon hatalmat nem szereznek.

Magyarország vízalá történő lenyomásával kapcsolatban volt nekem 1995-ben egy észrevételem, amit mai napig fenntartok.

Vagyis, azért cseszték szét az ipart és a társadalmat, nyugati ösztönzésre a helyi comprdor politikusok és egyébb helytartók, hogy nehogy az egyébként rendszerváltáskor - a szoci országok közül élteszinvonalban - messze az első helyen lévő Magyarország vonzerő legyen az elszakított területeknek. Nehogy centripetális erőként működjön a gazdasági fejlettsége és az abból eredő további fejlődés okán, mert az hosszú távon veszélyezteti a párizs környéki zsiványbékét. Persze időlegesen el is érték a céljukat, de ahogy jelen körülmények is mutatják, nem lehet a lóba a szart visszalapátolni. Megindult egy jelentős fejlődés, ami lassan a kárpátmedence gazdaságát nagyrészét magához vonza.

Nekünk per pillanat nem a háború a cél, hanem a béke (kb. 30-50 évnyi). A modern hadseregre azért van szükségünk, hogy elvegyük a szomszédok kedvét egy kalandor akciótól. Az erős honvédség védelmében tudunk fejlődni és gyarapodni. Az élet 100 év múlva sem fog megállni a földön. Akkor is fennt fog állni a Trianoni disznóság.
Játszunk el egy kicsit a gondolattal, hogy mi van abban az esetben, ha mondjuk Románia addigra valami előre nem látható (dehogy is nem, per pillanat nagyon is jól látható) okből leépül. Lesz egy 12-14 milliós öreg, fejletlen ország, mii pedig egy 12-14 milliós fiatal, dinamikusan fejlődő ország? Megmondom. Akkor ugrik nekiik Erdély. Igaz fordított esetben, nekünk ugrik a Tiszáig tartó Magyar föld.

A cigányokról annyit, hogy a hosszú hétvégén a Sajó, Bodrog folyók völgyében mászkáltam a családdal, turistalátványosságokat nézegetni.
Nagyon sok cigány embert láttam, de a többségük abszolut kulturáltan viselkedett mind a jegy-sorban, mind a strandon, vármúzeumokban. Szépen márkás sportos ruhában voltak felöltözve a fiatalok, nem kiabáltak, hőzöngtek, udvariasok voltak a feleségemmel, gyermekemmel. Szóba is álltunk többször is különböző kérdések okán. És ami még feltünk (Miskolcon is), hogy nagyon sok a vegyes házasság. Magyar-Cugány pár s fordítva, mögöttük a rokonság összekeveredve, beszélgetve. Csak kapkodtam a fejem. Hófehér börű szőke csaj, jóképű cigány férjel és nagyszámú vegyes rokonsággal a hátik mögött. Ez számpmr pozitív jel volt.

Egyébként Erdélyben már a cigányok nagy része konkrétan magyarnak vallja magát (még ha népszámláláskor nem is mind), és nem Románnak.

A hozzászólás első részéhez talán csak annyit fűznék hozzá, hogy ébernek kell lenni, vissza kell venni a kultúrát, az iskolákat és a médiát azoktól akik elbitorolták és a magyarság ellen használták mert addig a ránk leselkedő veszély nem csökken hogy ismét arra az útra térítsék az országot. Itt nem pártpolitikára gondolok, hanem hogy egy dologba mindenki egyet értsen ez pedig a nemzet javát szolgálni, nem kell ugyanúgy elképzelnünk a dolgokat de szeressék az emberek a hazájukat, és tudják miért érdemes szeretni.

A cigányokhoz pedig egy mondatot idéznék ami 1990 ben Marosvásárhelyen hangzott el.

"Ne féljetek magyarok, mert itt vannak a cigányok!"

Van e cigánykérdés? Van, és 2010 előtt szőnyeg alá volt söpörve, se tehetség sem akarat nem volt a megoldására, hanem annak a tovább fokozása zajlott csak, az átlag szemlélőnek úgy tűnhet nincs cigány stratégia pedig van, húzzák őket kifelé a nyomorból és aki partner benne az ki is jön, nagy részük nem akar ám a putriban lakni, és bűnözni sem akar, megvan a temperamentumuk ami más mint a magyar, ez nem fog eltűnni teljesen mert ez genetika, de a lecsúszott fehér is ugyan ilyen, lehet olvasni sokat az 19. századi nyugati nagyvárosaiból eleget az ottani nyomortanyákra jellemző viselkedés ugyan az mint a mi cigányain esetében.
A cigány TFR hez pontos adat nincs de kormányzati szinten 2-2,2 körülire teszik az utóbbi években ami hatalmas bezuhanást jelent, ha lemegy 2 alá és lesz keveredés és folyamatos felzárkózás akkor lehet hogy mi leszünk az egyetlen ország aki kezelni tudta a cigánykérdést és értelmet nyer a rejtett erőforrás megnevezés.
Ami baj lesz az a maradék aki nem hajlandó kiszakadni abból amiben él, na őket ki kellesz paterolni mert nem lehet velük mit kezdeni, a nem lehet velük mit kezdenire volt utalás is kormányzati szintről. Az a baj nem igazán lehet erről kormányzati szinten beszélni így mert kiforgatják és felhasználják ellenük és tabukat gyártanak.
Én erről a cigányok előtt is merek bátran beszélni és megértik.
Ami még probléma hogy a képzett cigány hamarabb kivándorol mint a képzetlen putrisori és ez fordítva lenne a jó nekünk, mert így azt látjuk hogy képezzük képezzük de mégis ott a putrisor közbe meg az értékesebb tagok leléptek.

A fenti mondathoz pedig mondhatni már személyesen is megesett velem még gimnazista koromban hogy összeugrottunk egy másik városból jövő társasággal és mi álltunk rosszabbul egy benga gyerek földre tett engem is mikor oldalról beleszállt egy cigánygyerek meg még jöttek vele unokatestvérei aztán futás volt a másik társaságnak.
Alig ismertem amúgy őket, csak azért segítettek mert nagyapám sokat szervezett családjuknak napszámos munkát és alapjában véve ugyan úgy kezeltük a normális cigányt mindig mint a magyart és hát "Laci bácsi unokáját már csak nem hagyjuk hogy megverjék" , magyarul csak az emberséges viselkedés ennyit segített.
Vannak ilyen pozitív történeteim, meg tudom azt is hogy milyen a mocsok szemét banda, de a temperamentumot félre téve nincs sok különbség a jó emberek között.
 

agronomus

Well-Known Member
2020. augusztus 5.
222
1 253
93
Erdélyt fegyverrel visszafoglalni soha nem fogjuk... Azt kell csinálni mint az arabok,fegyverrel nem ment,majd menni fog gyerekekkel.
Tessék szépen megbeszélni az Erdélyi asszonyokkal hogy szüljenek 4-5-6 gyereket azt 50 év múlva olyan lesz Erdély demográfiája hogy lehet majd ott egy polgárháború által visszacsatlakozni Magyarországhoz

Igen. Kezdtek szülni a magyar(azon belül a székely) asszonyok. A románok legnagyobb bánatára. Főleg a katolikus vidékekre jellemző a nagyobb szaporulat.
A Babes-Bolyai Kolozsvári Tudományegyetem társadalomkutatói készítettek egy reprezentatív felmérést és ebből egy előrejelzást Románia lakósságának 30 éven belüli alakulásáról. Az eredmény, hogy a románság száma számotevően csökkeni fog. 2050-re 16 millió körüli lesz. A magyarság kapcsán megállapították, hogy a fogyás megáll, és 2050-re 1-1.1 körül stabilizálódik, de semmiképpen nem csökken 1 milió alá. Addig meg van 30 év és ki tudja hová fejlődik a helyzetünk.

- A sors fintora, hogy olyan gyorsan fogynak a románok, szerbek, hogy a történelmi Magyarország mai területén sem csökkent sokkal 50 %-alá a magyarok aránya, csupán sokat elüldöztek, máshol élnek, de a Kárpát medencében élő 22-24 millió lakos fele mindig, vagy megint MAGYAR!

Jelenleg a kárpát medencében (Horvátországot nem számítanám ide) dúrván 20 millió ember él. Szlovák 5 millió, szerb (Délvidéken) 1.6, ruszin 900 ezer, román 4.5, az igényelt teületeken horvát-szlovén kb.100 ezer. Összesen kb. 12 millió. Nagyjából pariban vagyunk. DE, az idő nekünk dolgozik. Nem véletlen, hogy romániában fű alatt megy a betelepítés (nem csak magyar városokba) az óromán területekről. Akár annak árán is ezt csinálják, hogy az ottani részek teljesen ellehetetlenülnek. Fotos barátom (ebből él) járta a déli, dunamenti román végeket és elmondása szerint falvak állnak üresen, mert a benne lakók végleg elmentek (egy két öreg lézeng bennük). ...érezik, hogy körülötük a levegő nem tiszta, nem esik jól a románnak a puliszka (hogy egy klaszikus dalt idézzek).

Mondok neked valamit ha Magyarország visszakapná Erdélyt viszonylag rövid idő alatt sokkal többet kihozna gazdaságilag Erdélyből mint a jelenlegi Román vezetés és abban is biztos lehetsz,hogy minden vallás minden nemzetiség békében élhetne,szabadon gyakorolhatná a vallását a nyelvét és megtarthatná a szokásait és biztos lehetsz benne,hogy száz év alatt a románok nagy része elmagyarosodna.

Első időszakban nem lenne béke, főleg, hogy fel kéne adniuk a semmitevő, jólfizető zsíros állásokat a románoknak. Mert, hogy pl olyan városokban is ahol 90%-os a magyar többség (polgármesteri hivatalt nem számítva) minden (90%-ban) funkciót ők foglalnak el (bankok, vezető állások, tűzoltóság, rendőrség, csendőrség, helyi rendőrség, helyi APEH, fogyasztóvédelem, stb.)

Viszont nem annak kell elnézést kérni, akit megloptak. Erkölcsileg sem tehetjük meg, hogy jó pofizunk velük, ők sem hinnék el. Teljesen felesleges itt békemissziós követet játszani bárkinek.

Nem is hiszik el. A román fórumokon azon megy mindég a rettegés, hogy ha helyzet lesz Magyarország élni fog azzal. És bizonygatják egymásnak, hog ynem szabad elhinni, hogy Magyarország őszintén lemondott a területekről, mert ez természetellenes lenne, ők sem tennék és nem is teszik.
Nicolae Jorga nagy gondolkodójuk megmondta 1922-ben, hogy ameddig lesz egy olyan entitás amit Magyarországnak hívnak, romániának soha nem lehet nyugta (vagyis ezzel meghirdette, a magyarok eltörlésének szükségességét). És ezt mai napig vallja az ottani elit nagy része.

Az én véleményem az hogy nemkell it nekünk elnézést kérni senkitől,főleg nem lemenni kutyába,de vagy alkalmazkodunk a helyzethez vagy még azt is elbukjuk amink jelenleg van. Történt ami történt a történelem folyamán.Elkéne indulni egy úton ami jó mindenkinek ahelyett hogy a sebeinket nyalogatjuk még 100 év után is.
Részemről lezártam evvel az egészet.

Tipilus baloldali-liberális riogatás. Persze. Szerintük, hogy béke legyen a tolvajokkal, oda kéne adni nekik a Tiszáig a területeket. Sőt, ahogy Havas Henrik vagy 10 éve az egyik rádióműsorban álmodozott hangosan, hogy milyen jó lenne, ha Magyarország csak Pest megyéből állna. Mondá, hogy micsoda erő lenne benne már a szétválást követően, hogy megszabadulna a központ a problémás vidéktől.
Ennyit erről az embertípusról.
 
W

Wilson

Guest
Első időszakban nem lenne béke, főleg, hogy fel kéne adniuk a semmitevő, jólfizető zsíros állásokat a románoknak. Mert, hogy pl olyan városokban is ahol 90%-os a magyar többség (polgármesteri hivatalt nem számítva) minden (90%-ban) funkciót ők foglalnak el (bankok, vezető állások, tűzoltóság, rendőrség, csendőrség, helyi rendőrség, helyi APEH, fogyasztóvédelem, stb.)

Ez más kérdés biztos,hogy lennének konfliktusok,de én a hozzászólásomban arra céloztam,hogy a magyarok rendszerszinten nem nyomnák el az Erdélyben maradó románokat.
 

agronomus

Well-Known Member
2020. augusztus 5.
222
1 253
93
Szokásos ballib, magyarellenes narratíva amit itt összehordasz.

A magyar zabál a legtöbbet ezért a magyarok a legdagattabbak, a magyarok cigiznek a legtöbbet, ezért itt hal meg a legtöbb tüdőrákos, mindig jelennek meg ilyen felütések a hírstart meg kapu.hu-n, a valósághoz nem sok közük van/annak se amit te írtál/, viszont maximálisan alkalmas arra, hogy a társadalmi morált, a nemzethez való kötődési vágyat illetve a nemzeti érzelmet aláássa, rombolja.

Nagyon remélem, hogy nem itthon laksz... te maradjál nyugodtan külföldön és bomlaszd ott magad körül a teret... a hulladékra nincs szüksége ennek az országnak.

Igen, pár hete az ment az egyik "mértékadó" rádióadóban, hogy a magyarok a legkövérebbek az EU-ban. Hogy aztán kderüljön, hogy dehogy is. Elöl vagyunk, de nem az elsők (talán a 7--ek).
 

agronomus

Well-Known Member
2020. augusztus 5.
222
1 253
93
Ez más kérdés biztos,hogy lennének konfliktusok,de én a hozzászólásomban arra céloztam,hogy a magyarok rendszerszinten nem nyomnák el az Erdélyben maradó románokat.

Én sem nyomnám el őket. A szerintük példaértékű kisebbségi jogokat biztosító román törvényeket fordítanám le egy az egyben és alkalmaznám a maradó Románoknál.
Lenne egyetemi szintű anyanyelvi oktatásuk a Bolyai-Babes (most Babes-Bolyai) Kolozsvári TE belül működő karokon. Orvosiból is biztosítanék pont annyi román orvosi kart amennyit ők nekünk, vagyis minden 1.5 millió román után egyet. És így tovább. Csak, hogy érezzék a saját bőrükön a világ legjobbikának reklámozott kisebbségi jogszabályaikat.
És hogy akarnád hivatalba alkalmazni őket? Pedig ők azzal vannak megszokva. Hagynád a román nyelvű adminisztrációt? Akkor kezdődne minden elölről.
Sajnos sokszor az az érzésem, hogy ez a két nép már soha nem fog megbékélni egymással. Akkor lesz itt végleges nyugalom, ha valamelyik eltűnik a történelem sűlyesztőjében. Csak bízni tudok benne, hogy nem mi leszünk.

Kedves Milagro.
Te, hogy látod? A csillagok szerint van esélyünk felemelkedni?
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány
W

Wilson

Guest
Én sem nyomnám el őket. A szerintük példaértékű kisebbségi jogokat biztosító román törvényeket fordítanám le egy az egyben és alkalmaznám a maradó Románoknál.
Lenne egyetemi szintű anyanyelvi oktatásuk a Bolyai-Babes (most Babes-Bolyai) Kolozsvári TE belül működő karokon. Orvosiból is biztosítanék pont annyi román orvosi kart amennyit ők nekünk, vagyis minden 1.5 millió román után egyet. És így tovább. Csak, hogy érezzék a saját bőrükön a világ legjobbikának reklámozott kisebbségi jogszabályaikat.

Ez is egy lehetőség de szerintem 100 év alatt elmagyarosodnának:).
 

L.O.B

Well-Known Member
2020. július 8.
1 990
7 112
113
Ez is egy lehetőség de szerintem 100 év alatt elmagyarosodnának:).
Ha rendet lehetne tenni a fejeikben akkor lehetne szó normális koegzisztenciáról...el is magyarosodnának maguktól..egy kis népesség fogyás után
Csak az a baj hogy ahogy van egy normális román történész aki megpróbálja feszegetni a baromságokat, azt ellehetetlenítik és árulónak bélyegzik...talán @agronomus tud valamit mondani az ilyen belső próbálkozások hatékonyságáról...én innen csak az egy két elkussoltatott történészt látom meg az ultra barmokat
 

Morishima

Well-Known Member
2017. július 29.
1 439
10 211
113
Hát most itthon pedig csak a cigók miatt kell félni. Ők az egyetlen veszély amíg áll a kerítés. Bár német meg svéd papírral a másik oldaról ís egyre több újeurópai jön be, hogy legyen konkurencia.
Ha sikerül megoldanunk a cigánykérdést úgy hogy pozitívan jöjjünk ki belőle pluszt adva a nemzethez akkor jó, ha nem akkor még mindig ott a lehetőség arra hogy okot adjunk Kanadának arra hogy mindet befogadj menekültként :) jelenleg csökken a cigány TFR, szakadnak ki a putrisok közülük, nem egy japán vagy magyar minőség de majd kiderül, jó kérdés hogy mennyi a genetikai örökség és a felvett viselkedés, olyanok mint mi sose lesznek 100% ban maximum ha csökken a szaporulatuk és keverednek akkor kihalhatnak a rossz gének idővel.
Bár a nyugati libsik is ezt mondják, annyi a különbség hogy ha a trend folytatódik nem ők hígítanak minket hanem mi őket, de ha nyugaton aprítani fogják egymást akkor ránk majd úgyse figyelnek és ha egyik megoldás nem volt jó van másik, az amerikaik már elkezdték egymást aprítani,de én bízok benne hogy sikerülhet, egyedülálló siker lenne :D
Akivel meg nem lehet mit kezdeni mert ilyen is lesz szép számmal azt tényleg mikor nem figyelnek meg kell indítani a világba
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 233
33 705
113
Ha sikerül megoldanunk a cigánykérdést úgy hogy pozitívan jöjjünk ki belőle pluszt adva a nemzethez akkor jó, ha nem akkor még mindig ott a lehetőség arra hogy okot adjunk Kanadának arra hogy mindet befogadj menekültként :) jelenleg csökken a cigány TFR, szakadnak ki a putrisok közülük, nem egy japán vagy magyar minőség de majd kiderül, jó kérdés hogy mennyi a genetikai örökség és a felvett viselkedés, olyanok mint mi sose lesznek 100% ban maximum ha csökken a szaporulatuk és keverednek akkor kihalhatnak a rossz gének idővel.
Bár a nyugati libsik is ezt mondják, annyi a különbség hogy ha a trend folytatódik nem ők hígítanak minket hanem mi őket, de ha nyugaton aprítani fogják egymást akkor ránk majd úgyse figyelnek és ha egyik megoldás nem volt jó van másik, az amerikaik már elkezdték egymást aprítani,de én bízok benne hogy sikerülhet, egyedülálló siker lenne :D
Akivel meg nem lehet mit kezdeni mert ilyen is lesz szép számmal azt tényleg mikor nem figyelnek meg kell indítani a világba
Letre kell hozni egy masik orszagtol elvett teruleten egy ciganyorszagot. A putrisok putriait elcserelni ciganyorszag beli jo allapotu hazra. Ami epitese persze a magyar gazdasagot porgeti meg.
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány
W

Wilson

Guest
Ha rendet lehetne tenni a fejeikben akkor lehetne szó normális koegzisztenciáról...el is magyarosodnának maguktól..egy kis népesség fogyás után
Csak az a baj hogy ahogy van egy normális román történész aki megpróbálja feszegetni a baromságokat, azt ellehetetlenítik és árulónak bélyegzik...talán @agronomus tud valamit mondani az ilyen belső próbálkozások hatékonyságáról...én innen csak az egy két elkussoltatott történészt látom meg az ultra barmokat

Nem lenne ezzel semmi probléma 100 év alatt gyakorlatilag beolvadnának a regáti románokat amúgy sem kedvelik kullönösképpen,és magyar fennhatóság alatt jobban élnének ha pedig nincsenek elnyomva hülyék lennének visszamenni a mordoriakhoz.
 

Morishima

Well-Known Member
2017. július 29.
1 439
10 211
113
Letre kell hozni egy masik orszagtol elvett teruleten egy ciganyorszagot. A putrisok putriait elcserelni ciganyorszag beli jo allapotu hazra. Ami epitese persze a magyar gazdasagot porgeti meg.
Nem kell ezt túlgondolni, olaszliszka után mikor lement pár száz keményebb figura az egész putri a hegyekben bujdosott napokig félelmében, pedig a rendőrök miatt semmit nem tettek velük, most gondold el ha a rendőség nincs ott egy házuk se maradt volna és nem mentek volna vissza többé.
Nem kell itt polgárháborút meg népirtást vizionálni értenek ők ennyiből is, én úgy gondolom, de most a folyamtok jók, nyílt gyűlölettel csak rontunk rajta, amiből meg nem lett rendes ember mondom, elég megugrasztani megy az vissza se néz.
 
  • Tetszik
Reactions: L.O.B
T

Törölt tag 008

Guest
Ha sikerül megoldanunk a cigánykérdést úgy hogy pozitívan jöjjünk ki belőle pluszt adva a nemzethez akkor jó, ha nem akkor még mindig ott a lehetőség arra hogy okot adjunk Kanadának arra hogy mindet befogadj menekültként :) jelenleg csökken a cigány TFR, szakadnak ki a putrisok közülük, nem egy japán vagy magyar minőség de majd kiderül, jó kérdés hogy mennyi a genetikai örökség és a felvett viselkedés, olyanok mint mi sose lesznek 100% ban maximum ha csökken a szaporulatuk és keverednek akkor kihalhatnak a rossz gének idővel.

Pont ezzel a taktikával próbálkozik merkel és makron. Látjuk a sikereket.
Én a szegregáció és a különélés hive vagyok. Mi itt ők meg egy másik kultúraközeli országban. Nekem az mindegy, hogy regát, india vagy usa/kanada. :)
 

agronomus

Well-Known Member
2020. augusztus 5.
222
1 253
93
A cigány TFR hez pontos adat nincs de kormányzati szinten 2-2,2 körülire teszik az utóbbi években ami hatalmas bezuhanást jelent, ha lemegy 2 alá és lesz keveredés és folyamatos felzárkózás akkor lehet hogy mi leszünk az egyetlen ország aki kezelni tudta a cigánykérdést és értelmet nyer a rejtett erőforrás megnevezés.

Megelőztek minket a Spanyolok:(. Frankó a háború után beindított egy programot, minek értelmében jelentős támogatást nyújtott a cigány-spanyol vegyes házasságot kötő személyeknek. A támogatás keretében lakást, munkahelyet, kiemelt jövedelemtámogatást és egyébb juttatásokat kaptak:D. Ezzel elérte a Spanyol állam, hogy napjainkra (kb 30 év alatt) - úgy, hogy a Frankó diktatúrát követően meg is szüntették a programot - alig maradt cigány nemzetiségű az országban, beolvadtak a többségi nemzetbe.
 

L.O.B

Well-Known Member
2020. július 8.
1 990
7 112
113
Megelőztek minket a Spanyolok:(. Frankó a háború után beindított egy programot, minek értelmében jelentős támogatást nyújtott a cigány-spanyol vegyes házasságot kötő személyeknek. A támogatás keretében lakást, munkahelyet, kiemelt jövedelemtámogatást és egyébb juttatásokat kaptak:D. Ezzel elérte a Spanyol állam, hogy napjainkra (kb 30 év alatt) - úgy, hogy a Frankó diktatúrát követően meg is szüntették a programot - alig maradt cigány nemzetiségű az országban, beolvadtak a többségi nemzetbe.

Azért egy különbség van Spanyolország és Magyarország közt. A történelem és annak hatása a demográfiára. Úgyhogy minden ilyen hasonló program előtt jobb ha bedurrantod a magyar népesség szaporulatot hogy ne mi kakaósodjunk el.
 

Morishima

Well-Known Member
2017. július 29.
1 439
10 211
113
Megelőztek minket a Spanyolok:(. Frankó a háború után beindított egy programot, minek értelmében jelentős támogatást nyújtott a cigány-spanyol vegyes házasságot kötő személyeknek. A támogatás keretében lakást, munkahelyet, kiemelt jövedelemtámogatást és egyébb juttatásokat kaptak:D. Ezzel elérte a Spanyol állam, hogy napjainkra (kb 30 év alatt) - úgy, hogy a Frankó diktatúrát követően meg is szüntették a programot - alig maradt cigány nemzetiségű az országban, beolvadtak a többségi nemzetbe.

Nem akarom megsérteni a spanyolokat, de kisebb a temperamentumbeli különbség mint nálunk :D
Miért mennyi volt nekik akkor? Mert ha pár tíz vagy százezer a 28 millióhoz ami volt nekik 1950 körül akkor persze hogy felhígították őket utánpótlás nélkül. Nálunk a kérdés a hígulás utáni minőség, hogy milyenek lesznek a gének, szerintem nem jobbak ezért ezzel csak óvatosan, nagyobb része inkább legyen a felzárkózás. Annak nem sok értelme van hogy a magyar cigányosodjon el a nagy elkeverésben.

Azért egy különbség van Spanyolország és Magyarország közt. A történelem és annak hatása a demográfiára. Úgyhogy minden ilyen hasonló program előtt jobb ha bedurrantod a magyar népesség szaporulatot hogy ne mi kakaósodjunk el.

Pontosan
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 589
16 192
113
Megelőztek minket a Spanyolok:(. Frankó a háború után beindított egy programot, minek értelmében jelentős támogatást nyújtott a cigány-spanyol vegyes házasságot kötő személyeknek. A támogatás keretében lakást, munkahelyet, kiemelt jövedelemtámogatást és egyébb juttatásokat kaptak:D. Ezzel elérte a Spanyol állam, hogy napjainkra (kb 30 év alatt) - úgy, hogy a Frankó diktatúrát követően meg is szüntették a programot - alig maradt cigány nemzetiségű az országban, beolvadtak a többségi nemzetbe.
Nem előztek meg. Volt idő itthon, amikor törvény tiltotta a cigány-cigány házasságot és a vegyes házasság volt kívánatos. Mária Terézia koráról beszélek. Nulla eredmény, sőt manapság "sikk" a lecsúszott magyarok "elcigányosodása".
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 942
19 451
113
Ezt mire alapozod? o_O:D:D Szerinted hová és miért tunnének el? És ha belénéznénk a DNSedbe, valószinuleg rájonnénk, hogy még talán neked is valamenyi kozod van (mert hát Kárpát medence). :p
Nem nagyon voltak szlávok északon, a kései avarkor temetkezéseinek maximum 5%-a mínősíthető szlávnak, a hamvasztásos urnatemetkezések alapján. A magyar honfoglalás után az északi gyepű egyvonalas település láncolata húzódott végig a Felvidék déli részén. ez viszont rokonnépek(kései avarok, besenyők) közösségeivel került betelepítésre. A gyepü előtt fekvő gyepüelvét viszont a határőrizetes gyepüőrség lakatlanná változtatta. Egyszóval nem nagyon maradt ott számottevő népesség.(Nem véletlenül az Árpádháziak korában a hegyvidéki területeken erdőispánságokat szerveztek)
A mai szlovákság ősei a 15-17. században költöztek északra Szlavoniából(Tótország) és a horvát vidékekről. Ezek a csoportok egészültek ki a lengyel(Középső-Felvidék) és ruszin(Kelet-Felvidék) elemekkel. Maguk a morvák is frank peremkultúra népessége voltak vegyes avar-szláv elemekkel. Nagymorávia nem létezett, Magna Moravia (Régi Morávia) délen volt, a szerbiai Morava folyó vidékén. Morvák kapcsán ismert összes esemény itt zajlott, s nem a jelentéktelenebb északi moráviában. Nem véletlenül volt Metód sirmiumi(szerémségi) püspök, annak ellenére, hogy szobrot állítotok neki, ő soha nem járt a Felvidéken.