Én meg ezt próbálom értelmezni:
"A NATO által előírt haderőfejlesztés extrém terheket ró egy olyan országra, mint Magyarország. Azonban a szervezet által elvárt képességeket nemcsak fegyverzet vásárlása útján tudjuk teljesíteni, hanem jól végiggondolt hadiipari befektetések révén is. Ez sokkal költséghatékonyabb és egy, a magyar gazdaságot élénkítő módja a védelmi szektor fejlesztésének. Ezért vettük meg az osztrák gyárat, illetve hajtunk végre további beruházásokat is."
Ezek szerint az Aero és a Hinterberger ára is beleszámít az elvárt "GDP 2%"-ba?
Nem! Most másoltam Maróth nyilatkozatát, költségvetésen kívüli pénzből fedezték és majd a cég kitermeli a hitelt.Az Aero nem, mert magánbefektetés, de a Hirtenberger az adott évben egészen biztosan igen, beleszámít.
Visszatérve arra amit @Terminator irt, én úgy értelmezem, hogy veszünk 218 Hiuzt, ez 700 milliárd HUF, de mivel 178-at itthon gyártunk, a költség egy része adók, jarulékok formájában visszacsorog, iletve mivel 50%-ban állami cég, a HM amikor Hiuzt rendel, a vételár egy részét házon belül tartja, az állam egyik zsebéből a masikba utalja, és nem a Muttinak meg Trumonak küldjük.
Most arról ne is beszéljünk mekkora nyereség, ha kulfoldre is gyártunk!