T-14 Armata

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

R

Ruby de Puteaux

Guest
A Zvezda TV új adásában elcsíphettünk néhány képet a szerelősorról, T-14, T-15, BMPT, T-90.


beAd5CE.jpg

Eh6YzHrWoAExD-6

Eh6ZOmuWkAAQjgR

Eh6ZOk4XcAE_72G

gAEZHMO.jpg

Eh6ZRitXgAEJuTo

Eh6ZReeWoAMOjTz
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 934
53 518
113
Azt mondja a narrátor, hogy turbó gondok voltak a motorral, valószinuleg azért vették vissza a teljesítményt, az nem derul ki, hogy a turbó maga nem bírta a nyomást, vagy a fordulatszámot, esetleg a motort fújta szét ha tartósan használta a pilóta az 1500 pacit.


 
  • Tetszik
Reactions: Veér Ispán

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 731
80 571
113
Az orosz katonai egyetemek elkezdték kiképezni a T-14 "Armata" harckocsik személyzetét

Oroszország számos katonai egyetemén megkezdődött a T-14 harckocsik legénységének kiképzése az Armata platformon, különösen az omszki autópáncélos mérnöki intézetben és a novoszibirszki felsőbb katonai parancsnoki iskolában. Ezt a hadiipari komplexum egyik forrása jelentette a TASS-nak.

"Ez év elejére, szilveszter éjjelére, az Armata harckocsik legénységének első szimulátorait Omskba (Omszki Automobile and Armored Engineering Institute), majd Novoszibirszkbe (Novosibirsk Felső Katonai Parancsnoki Iskola) szállították",

Így elmondhatjuk, hogy megkezdődött a szakemberek képzése a legújabb T-14 tankokhoz (beleértve a használatot és akarbantartást is)

Szeptemberben az orosz védelmi minisztérium arról számolt be, hogy októberben a kazanyi felsőbb harckocsi-parancsnoki iskola tervei szerint számítógépes oktatóórát tartanak a műszaki képzéshez, egy dinamikus számítógépes szimulátort és egy statikus számítógépes szimulátort az „Armat” személyzet tűzképzéséhez.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 934
53 518
113
Ilyen közeli felvételt sem láttam még róla,főleg üzem közben,ahogy sétál mellete a parancsnok,meg rajta,látszik,hogy mekkora jószág.


 

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 708
4 262
113
Az a "kiképzés" annyit is ért.
Nem a II. vh alsó színvonalán vagyunk ma...
Merkava 3-4-re kiképzés az alapk. után fél év. Tankparancsnok kilenc hónap. + a folyamtaos harcászati képzés, és gyakorlatok a fegyvernemi oktatóközponttal,(szimulált eszközökkel is a taktikai gyakorlatok) ill a többi haderőnemmel közösen, külön a beépített területen vívott harc.