A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 212
33 054
113
Te ott élsz látod milyenek az amerikai viszonyok,de szerintem egy két demokratikus maszlagon és ejnyebejnyén kívül itt nem lesz más hatása a demokraták győzelmének,a Natoban jó szövetségeseik vagyunk a nálunk lévő amcsi cégek jó pénzt keresnek nálunk Orbánék nem csesztetik őket,vesszük tőlük az LNG-t,sokkal nagyobb nyomás van Viktoron Brüsszel részéről.

Hát azért nem egészen, biztos lesznek még kívánságaik: Paks2 azoonali törlése, kínaiakkal való minden üzlet azonnali felmodása (Bp-Belgrád vasút), Fegyőr ügynök valami "kínai kémgyárat" is emlegetett, nem tudom mit érthett alatta konkrétan, de akkor nyilván annak is mennie kell, Hüvely kitiltása stb.
Persze ezeket csak kezdetnek, ezekért még nem várhatnak Orbánék semmilyen számottevő gesztust cserébe, legfeljebb haladékot '22-ig. Egy belső válsággal küszködő birodalom minden eddiginél agresszíven próbálja majd a "szövetségeseit" (vazallusait) "rendbe szedni". Az otthoni jobboldal-üldözést, ami várható, exportálják a külpolitikába is, nem szuverén entitásnak kezelnek minket, vagy bármelyik EU-s és NATO-tagországot, hanem kb. mint az USA tagállamait és csatolt függőségeit.
 

Tegin

Well-Known Member
2020. június 2.
399
1 332
93
A cseheknél is 56 géppel számolnak egy zászlóaljban, de ez mind a 7 verziót tartalmazza az IFV-től a mentőn át a műszakiig.
Ők összesen 29!! Műszaki mentő kialakítású egységgel számolnak, 21 darab a 3 zászlóaljban, 8 máshol.
Mindez 210 db-os össz mennyiségből.
 

vasszekely

Well-Known Member
2020. május 9.
4 605
8 220
113
Na, most már tényleg nagyon kíváncsi vagyok a leendő struktúrára. Nyilván azt is mondjuk egy cseh oldalról fogjuk majd megtudni.
Most a btr-ek hogyan oszlanak el, van erről infó?
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
10 011
18 632
113
Ez nem a német struktúra, bár az is hatott rá a nyolcvanas években, amimor kitalálták, hogy így legyen a jövőben

Biztos hogy nem hatott rá a 80-as években, mert akkor 32 gép volt egy ilj. 10-10-10 a századokban, + zlj pk és a zlj töf gépe. Harckocsizó zlj esetében a két főnöki gép BMP-1 volt a parancsnoki verzió.
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
10 011
18 632
113
magyar század 17 gép ( 3x4 plusz paracsnoki)
3x17 plusz zlj parancsnoki vezetési pont
Zászlóalj felderítő szakasza 4 gép
plusz akkor sebesült szállító illetve a remélhetőleg a zászlóalj tüzérség gépei.

Akkor 3 erős lövész zlj és még mindenféle hozzájuk.
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
10 011
18 632
113
Hódmezőn 2 zászlóalj van, Debrecenben egy.
Igazából vagy tatát tolják fel háromra (az nehéz szülés lesz, tatai kollégák szerint 300 nettó fölött adnak a tatabányai és az oroszlányi ipari parkban a kezdő melósnak akkora a munkaerőhiány)

Logikus úgy lenne, hogy a Lynx 218 db-os mennyisége, egy alakulathoz kerüljön, ha jól vezetted le, mi is lehet 56 db zászlóaljak esetében. Akkor Tatára kell még egy zlj és így lehet felállni. Na ja, a fizetésekhez mikor nyúlnak hozzá, az is egy találós kérdése ennek a haderőfejlesztésnek. 300 nettot illene adni egy lövésznek most.
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 599
121 718
113
Fogadni mernék veled abban,hogy ezek nem fognak megtörténni.
Hát a baszogatás erősebb lesz az biztos (demokrata kormányzás idején mindig az volt), szóval igazából tuti, hogy nem lesznek annyira elnézőek a "nyílt társadalom" elutasítása miatt amit itthon nagyban mívelünk. Illetve hangosabb lesz a sajtókritika.
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 599
121 718
113
Amúgy a 46 darabos első rendelés nekem arra utal, hogy német zászlóalj, de a cullangok (felderítők és zászlóalj tüzérség) nélkül azok pedig majd később érkeznek. Addig pedig a kiképzés lesz végrehajtva az első 46-al illetve a harceljeárások kidolgozása és véglegesítése.
 
W

Wilson

Guest
Hát a baszogatás erősebb lesz az biztos (demokrata kormányzás idején mindig az volt), szóval igazából tuti, hogy nem lesznek annyira elnézőek a "nyílt társadalom" elutasítása miatt amit itthon nagyban mívelünk. Illetve hangosabb lesz a sajtókritika.

Igen írtam is korábban,hogy a demokratikus maszlagok hangsúlyozása erősebb lesz,biztos lesznek dörgedelmes nyilatkozatok is,de ezeknek semmilyen konkrét hatása nem lesz. Brüsszel miatt jobban kell aggódnia O.V-k mint a demokraták miatt.