W
Wilson
Guest
Mondjuk 5-600 méterre harcolni sem állandóan lehetséges. Az azért már elég nagy táv.
Ez így van csak fitom kolléga kicsit megakadt az 540 méteren,azért írtam 500 métert.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Mondjuk 5-600 méterre harcolni sem állandóan lehetséges. Az azért már elég nagy táv.
Ez így van csak fitom kolléga kicsit megakadt az 540 méteren,azért írtam 500 métert.
Senki nem mondta,hogy szemétre való az AK lőszer.
Megnézném mit lát egy emberi alakból 540 méterről, egy mechanikus irányzékon át.![]()
Viszont ha azt nézzük, hogy a 7,62x39-nek a lövedékét kellene optimalizálni, valahol olvastam, hogy ergonómiailag lehetne rajta faragni amivel javítani lehet a mutatóit.Dehogy visszalépés!
5.45-el mivel ukrajnában is az a rendszeresesített lőszer pár évtizede."Már vagy 40-50 éve 5,45-ös lőszert használnak nem 7,62-eset.Igazából az a kérdés,hogy milyen dimenzióban élsz nem az,hogy hová kerültél..." Én azért megnézném mivel lövöldöznek Ukrajnában mindkét oldalon!
Az egy dolog. A gyakorlatban ettől még sok 7,62-es AK-t, RPK-t látni.5.45-el mivel ukrajnában is az a rendszeresesített lőszer pár évtizede.
Én azért tudok egy 7,62 es szovjet/orosz löszert ami a 19-ik században lett tervezve,és a harcászati adatai még megfelelöek,de mivel ez az utolsó peremes löszer ami még használatban van,már vagy 30-40 éve le kellett volna váltani.
Viszont ha azt nézzük, hogy a 7,62x39-nek a lövedékét kellene optimalizálni, valahol olvastam, hogy ergonómiailag lehetne rajta faragni amivel javítani lehet a mutatóit.
.300blk-nak is változtattak a lövedék formáján.
Az egy dolog. A gyakorlatban ettől még sok 7,62-es AK-t, RPK-t látni.
A vsz csak és kizárólag azért nem állt át 5.45-re mert (egy nem volt elég pénz) összeomlott a szovjetúnió.Az egy dolog. A gyakorlatban ettől még sok 7,62-es AK-t, RPK-t látni.
ennyiből a második VH-ban meg 8 mm-es mausert használtunk nézd meg ez mennyire releváns ma.Ti meg vagytok bolondulva, a 2mm-es kolibrit kéne rendszeresítenia nagyobb kaliberek veszélyesek, végén még megsérülne valaki a csatatéren és akkor.majd nem engednek minket többet csatázni
Ti meg vagytok bolondulva, a 2mm-es kolibrit kéne rendszeresítenia nagyobb kaliberek veszélyesek, végén még megsérülne valaki a csatatéren és akkor.majd nem engednek minket többet csatázni
nem mannlicher?ennyiből a második VH-ban meg 8 mm-es mausert használtunk nézd meg ez mennyire releváns ma.
nem mannlicher?
Nem vagyok szagértő, de az 5.56-osnak sokkal kisebb a vissza rúgása is mint a 7.62-nek, sokkal pontosabban lehet vele lőni, nem mindig van szükség akkora átütő erőre amit tud a 7.62, persze néha kell, de gondolom egy osztagot (tűzcsoportot? szakaszt? nem akarok hülyeséget írni) úgy állítanak össze, hogy ott van na
5.45-el mivel ukrajnában is az a rendszeresesített lőszer pár évtizede.
AK pont célra 540m, M4 600m,van még kérdésed?
Az AK–47 tömege tár nélkül 3,6 kg, töltött tárral 4,1 kg. Az íves szekrénytár befogadóképessége 30 db 7,62 × 39 mm-es karabélylőszer. A karabélylőszer (ún. köztes lőszer) a pisztolyok és a puskák lőszereinek előnyeit egyesíti. Hatásos lőtávolsága 800 m, de ha 1500 m-en véletlenül eltaláljuk a célszemélyt, még mindig halálos lehet
Nem is tudtam,hogy Afganisztánban élünk,de amúgy a világ 90%,a nem Afganisztán.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..