"AK pont célra 540m, M4 600m,van még kérdésed?" Nem ismered meg mit hazudtál?
Nem hazudtam te vagy buta mint a föld!
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
"AK pont célra 540m, M4 600m,van még kérdésed?" Nem ismered meg mit hazudtál?
Azt remélem azért tudod,hogy a fizika mai állása szerint nem a tömeg hanem a sebesség a fontosabb(magyarul)?
ennyiből a második VH-ban meg 8 mm-es mausert használtunk nézd meg ez mennyire releváns ma.
Ne offoljuk szét teljesen a Leo2 topicot.Nagyobb fegyver?A cső a lényeg nem a fegyvertok,annak kb null hőterhelése van.
"AK pont célra 540m, M4 600m,van még kérdésed?" Nem ismered meg mit hazudtál? Az 540 méter sehogyse jön össze béláim!
Whooosh ... Így szállt el a fejetek fölött a poén
Mivel - ÉN SEM - hallgattam meg a teljes interjút, így érdekes dolgokat vélek felfedezni a leiratban is.https://honvedelem.hu/hirek/a-jarva...tesrol-is-beszelt-a-honvedelmi-miniszter.html
Már vannak magyar fejlesztések is! – jelentette ki Benkő Tibor, aláhúzva: ahhoz, hogy a térség meghatározó haderejévé váljunk, nagy szükség van a kutatásra, a fejlesztésre és az innovációra.
Itt mire gondolt?
Ez Bren2-vel hogy néz ki?De nézzük akkor az AK-t.A pontossága 100 méteren 15cm azaz a találatok 100 méteren egy 15cm átmérőjű körön belül lesznek.Ebből következik,hogy 600 méteren 90cm átmérőjű körön belül lesznek a találatok.Tehát ha mindent tökéletesen csinálsz és nincsenek külballisztikai tényezők akkor is kb 50% esélyed van a találatra.Persze ilyen a mesében sincs szóval kb lőszerpazarlás 600 méterre lőni AK-val...
Te már megint kezded ezt a f@szságot? A buta provokátor módszereket mindenhonnan kivágják, mint macskát!"AK pont célra 540m, M4 600m,van még kérdésed?" Nem ismered meg mit hazudtál? Az 540 méter sehogyse jön össze béláim!
Az a link azért nagyon értékes, mert megmutatja, hogy a Minimi MKIII 7,62-es verzióban megközelítőleg 8300 EUR/db.A belgák leváltják a MAG-okat Minimi 7.62 Mk.3-ra.
https://www.google.com/url?sa=t&sou...WMAh6BAgEEAE&usg=AOvVaw1sscOK5IuWs81fVrmHxSXB
Ez Bren2-vel hogy néz ki?
Ha esetleg tudod 5,56-ban és 7,62-es verzióban is, az nagyon érdekes lenne.
Tekintve, hogy a 7.62x39-ből van kb 30 db mutatóba aztán az összes többi 5.56 (meg .7.62x51) nem igazán érdekes a 7.62x39-es szóráson vakarózniEz Bren2-vel hogy néz ki?
Ha esetleg tudod 5,56-ban és 7,62-es verzióban is, az nagyon érdekes lenne.
Azért nem raktam be mert a BREN-en optika van,az óriasi előny mert kiküszöböl minden célzási hibát(de csak azt).
Pöcshuszár hallottad már azt a mondást hogy, nomen est omen....???Te már megint kezded ezt a f@szságot? A buta provokátor módszereket mindenhonnan kivágják, mint macskát!
Nem értem miért "fáztok" a köztes lőszeres könnyű géppuskától. Kisebb tömegű, egyfajta lőszert igényel a komplett raj, azon a távon amin belül egy raj tűzharcot folytat(5-600m a gyakorlatban) a teljesítménye elég(sőt, talán hasonló mint a 7,62 NATO-nak?).(az urmeretet csak arra hoztam fel, hogy nem az a semmire nem jo 5.56 lesz geppuskaban.)
Ezekkel terveink vannak, vagy valamilyen export megrendelés van kilátásban? Tudom, naiv vagyok...Tekintve, hogy a 7.62x39-ből van kb 30 db mutatóba
Semmi jelentősége nincs egy fórumon a nicknek, a lényeg a tartalom.Pöcshuszár hallottad már azt a mondást hogy, nomen est omen....???
Egy szóval nem mondtam hogy az AK/AMD ill. 7.62 pontos lenne!Ahoz még nem láttam ilyen lőtáblázatot de a pontossága 2-4 MOA, azaz ha a rosszabb 4MOA-val számolunk akkor 100 méteren 12cm a szórás 600 méteren pedig 72cm.De a fegyverrel sokkal könnyebb lőni mert kisebb a visszarúgása, ergonomikusabb és nem is mozdul el annyira a fegyvercső.Ha viszont a sokkal valószínűbb 3 MOA-val számolunk akkor 100 méteren 9cm a szórás 600 méteren pedig 54cm.A 7,62-esről semmit nem tudok,csak azt,hogy letezik.
Az ő esetében van...!Nem értem miért "fáztok" a köztes lőszeres könnyű géppuskától. Kisebb tömegű, egyfajta lőszert igényel a komplett raj, azon a távon amin belül egy raj tűzharcot folytat(5-600m a gyakorlatban) a teljesítménye elég(sőt, talán hasonló mint a 7,62 NATO-nak?).
Nálunk ugyan nem 5,56 volt hanem 7,62x39, tulajdonképpen egy RPK klón(nehéz csövű AK villaállvánnyal), kényelmesebb volt járőrben is mint akár egy PKM, tüzelésnél is könnyebben uralható. Ha meg nagyobb tűzerő kellett ott volt minden szakaszban egy géppuskás raj.
Ezekkel terveink vannak, vagy valamilyen export megrendelés van kilátásban? Tudom, naiv vagyok...
Semmi jelentősége nincs egy fórumon a nicknek, a lényeg a tartalom.
"Kisebb tömegű, egyfajta lőszert igényel a komplett raj, azon a távon amin belül egy raj tűzharcot folytat(5-600m a gyakorlatban)" Micsoda????? 5-600 méteres tűzharc?????Hallod ezt Dudi???Egy szóval nem mondtam hogy az AK/AMD ill. 7.62 pontos lenne!
Az ő esetében van...!