Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
egyelőre.
Addig se basszuk el a pénzt hülyeségre.Örülünk?
Nem ilyen bonyolult az ügy. A siroki gyár a Ruag Ammotech tulajdona, Ruag Ammotec Magyarországi Zrt. néven. Az átszervezések idén év elején pont azért zajlottak le, hogy elválasszák a különböző profilokat egymástól. Természetesen arra is lenne lehetőség, hogy csak a Zrt.-t vegyük meg, de gondolom a termékek licenence-ével a Ruag Ammotech anyaválalat rendelkezik.Én úgy tudom nem ennyire egyszrű a dolog. A RUAG egy holding emiatt a felépítése is bonyolult. A Hirtenbergert nem a RUAG holding vette meg hanem a RUAG Ammotec GmbH Germany.
http://www.defense-aerospace.com/ar...uys-rights-to-hirtenberger-ammo-(oct.-1).html
Erre nem találtam most hirtelen forrást de én úgy tudom hogy a siroki gyár tulaja is a RUAG GmbH Germany. De ezt meg kéne erősíteni mert most hirtelen nem tudom ezt kitúrni. Vagyis nekünk nem feltétlen kell a teljes RUAG-ot megvenni, hanem elég csak a német leány is.
Persze ha eladó külön. Ami nem biztos hogy lehetetlen.Manapság olyan versenyjogi szabályozások vannak hogy nem olyan egyszerű egy ekkora céget megvenni. Gondoljatok csak bele mikor az EU nem engedélyezte az Alstom meg a Siemens transport üzeltágának az egyesülését... Vagy pl most mikor ez Eon megvette az RWEtől az Innogy-t, és annak érdekében hogy ne legyen piaci túlsúly Eon el kellett, hogy adja a TITÁSZ-t.
Már piacon lévő és tőkeerős szereplők közel nem biztos hogy egyben meg tudják venni az egész céget, mivel egyszerűen a verseny hatóságok nem biztos hogy engedélyezik... Nem olyan egyszerű egy ekkora céget eladni. Egyébként lehet darabokban még jobb árat is kapnak érte... de ez csak spekuláció.
Különben, az úgy, abban a formában átment a rostán?Addig se basszuk el a pénzt hülyeségre.
Tibibácsinak tetszett... Neki meg érdekes (szar) az ízlése.Különben, az úgy, abban a formában átment a rostán?![]()
Én örülök, elég rosszul néztek ki a régiekhez képest.Örülünk?
Tibibácsinak tetszett... Neki meg érdekes (szar) az ízlése.
Én úgy olvastam, ez zártvégű lízingkonstrukció. A lízing végén automatikusan magyar tulajdonba kerül.Az egyik következő combos beszerzés a vadászgépek lesznek (a Harangozó-féle 1000-1300 milliárd Ft, az 3,3-4,3 milliárd $).
Azt írja, hogy majd még eldöntik, megvesszük-e a Gripeneket maradványértéken. Jó nagy hülyeség lenne nem megvenni őket, akár Gripen E/F, akár F-35 lesz a váltótípus.
Örülünk?
nem kell megvenni, magyar tulajdonba kerülnek a lízing period végénAz egyik következő combos beszerzés a vadászgépek lesznek (a Harangozó-féle 1000-1300 milliárd Ft, az 3,3-4,3 milliárd $).
Azt írja, hogy majd még eldöntik, megvesszük-e a Gripeneket maradványértéken. Jó nagy hülyeség lenne nem megvenni őket, akár Gripen E/F, akár F-35 lesz a váltótípus.
Residual value-t emleget a cikk.Én úgy olvastam, ez zártvégű lízingkonstrukció. A lízing végén automatikusan magyar tulajdonba kerül.
Értem. Lehet 0 Ft is.Residual value-t emleget a cikk.
Nekem mind1,a mostaniból sincs.
Ti amúgy is azzal díszelegtek, hogy beton kemények vagytok, nem?![]()
Továbbra sincs nagyon említés sem róla.8x8 asról lehet már valamit tudni?
Lesz, nem lesz, kiféle, miféle?
Mert az infórádiós riportból ezt illetően nem derült ki semmi, vagy csak én nem hallottam.
Majdnem atkoptem a du 3 oras kavemat az asztalon...Tibibácsinak tetszett... Neki meg érdekes (szar) az ízlése.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..