S
speziale
Guest
Látom nem érted. Az elméleti értéke a Li-ion technológiának sem 170 Wh/kg. De kell az akksinak tok, megfelelő elhelyezés és minden és a vége ez. Hogy a teljes akupakk tömege ennyi. Ja, és ebbe nem értik bele még azt, hogy hűtési rendszer is kell, ha te gyortölteni akarsz.
Volt 1 kijelentésed, hogy egy ilyen teljesen értelmetlen a harcmezőre, mert hamar lemerülnek...ez ugye egy eléggé aluldeterminált állítás, mert mi az, hogy hamar? nyilván ha 200 km-re ellenséges vonal mögé szorulna és Bear Grylls túlélő showt kellene játszani, akkor azt nem bírná ki...viszont azért feltehetően nem ez lenne az elsődleges felhasználási módja...
linkeltem neked egy céged, akiknek sorozatgyártásra kész 470 wh/kg energiasűrűségű cellájuk van...amit te le "laboratóriumi izézel"...és jelenleg a 600 wh/kg-os változaton dolgoznak...azért nem kockáztatok erőset ha azt mondom, hogy ameddigre ebből a robotból elkészülhetne bármilyen harci változat bőven elérhető lenne a 600wh-ás eszköz is...
a Tesla model 3-ban 300wh/kg energiasűrűségű cellák vannak..ami adatot találtam a teljes beépített akkupakk tömegére az alapján 160 wh/kg jön ki az akkura...vagyis a cellák tokozása meg a többi "sallang" 140 wh-val rontja az energiasűrűséget...akkor 600-140=460...vagyis egy 100 kg-os akkupakk így is adna 46 kwh-ás kapacitást...a 1,5 tonnás Nissan leaf-ban van ekkora kapacitású akkupakk, ami tud 2-300 km közötti hatótávot....egy ember mennyi idő alatt tesz meg akkora távot?
de nézzük máshogy...46 kwh az több mint 40000 kcal...egy ember mennyi idő alatt használ fel ennyi energiát? A Phelp-es kapcsolatban olvastam (aki 195 cm és 90 kg körüli csávó) hogy napi 10000 kalóriát kellett bevinnie...csak ehhez ő naponta 8 órát edzett...meg hát egy ekkora méretű embernek a "nyugalmi" energia falhasználása is, ha nem csinál semmit, több mint 2000 kcal...egy robot stand by üzemmódban meg kb. 0-át fogyaszt