Nem röhög. Mész lábjegyzetbe a dolgozatomba. Úgyis pont erről írok.

Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nem röhög. Mész lábjegyzetbe a dolgozatomba. Úgyis pont erről írok.
Elég egyértelmű, hogy az általuk linkelt művek íróival van dolgunk.Ehhez képest kb narratívát copy pastéz. De lehet csak hardcore troll, de akkor nagyon pro.![]()
Stesz helyzetben lőttél már ?
Mit tudsz nyugod körülmények között 5-10-15m-en ? És mit tudsz ha csak beszélnek hozzád ?
Az a csaj tette a dolgát szerintem nagyon is jól , pedig a nők nagy része (tisztelem a nőket de ez tény) de kimerem jelenteni , hogy a macsó férfiaké is csak bepánikolt volna !
Talán a twitteren van a Los Angeles-i rendőrségnek fent pár videója grízes helyzetekről. Nyilván senki nem számolja a lövéseket de ott mas jogszabályi körülmények miatt is addig lőnek amíg láthatóan nem ártalmatlan az ember. És az nem egy vagy kettő. Minap amit néztem egy késes támadóra 9szer lőtt rá a járőr mire összecsuklott és gondolom nem mind talált. Szóval, riasztónak hangzik ez a szám, de statisztikailag a nagy vízen túl sem sokkal jobb a helyzet. Csak az más kultúra és bizonyos helyeken a rendőrök is áldozatai olykor a dolgoknak.Nem, ahogyan te sem, meg senki sem. Azt meg mindenki tudja magától is, hogy stresszhelyzetben lényegesen rosszabb lesz a találati arány.
Nem lövök ilyen kis távolságokra, 50 méterről viszont nem okoz különösebb gondot a nagyjából vitális zónának megfelelő (kb. 15x50 cm) fém bukócél leverése. Hidd el, 5-10-15 méterről is el fogom találni, akármennyit szövegelnek mellette, ilyen távolságról lehetetlen célt téveszteni. Ha meg úgy érzem hogy nincs meg, akkor addig meg nem lövök, amíg nem biztos a cél. Ez alap, mert csak a találat számít, a random durrogtatás biztosan nem fogja megállítani a támadót (fel sem fogja), ellenben veszélyeztethet másokat.
Na itt valamin eléggé félrementél. A rendőrcsaj tette a dolgát, ezen nincs vita. Az egy külön dolog, hogy mennyire volt erre a szitura felkészítve (tippelem, semennyire vagy minimálisan, de végül így is megoldotta nagyobb baj nélkül.) Itt a vitaalap az volt, hogy na, látod, a revolver nem jó, mert egy nem túl jó lőkészségű lövő 10 lövést is leadott a támadó megállításához. Ergo legalább 10 lőszer kell, revolverben meg 6 van, revolver rossz!
Szerintem nem kell mélyebben belemenni, hogy ez az érvelés hány sebből vérzik, de ez nem kritika a rendőrnőnek, csak arra reflektál, hogy ebből egyelemes példából, ahol a felkészülés, megoldás sem volt éppen közel az optimálishoz, meg lehetne rá n+1 ellenpéldát állítani, miért nem lehet ilyen következtetést levonni.
És nem, nem 10 lövés kell a támadóra, aztán majd valamelyik talál, mert ezzel az erővel a CZ is szar és a MAC 10 lesz a nyerő, ki sem kell szálni a járőrkocsiból hozzá. De inkább jobb lenne, havonta, de legalább negyedévente 50-100 lövést adjon le a járör egy lőtéren + egy oktató tanítsa meg neki, hogyan kell bemenni, mit kell csinálni, és akkor nem lesz ilyen baj vagy csak nagyon kevés.
A 140 kg-os sebzett kan sűrűben hidd el tud stresszes szitut produkálni és bíza jó , hogy a 870-es Remi express volt velem rövid csővel mert akkor és ott megszabott volna mert csak a 3. lövés fogta meg ! Pedig normál éles helyzetben csak futó disznót szoktam hibázni ! De mindegy is .Nem, ahogyan te sem, meg senki sem. Azt meg mindenki tudja magától is, hogy stresszhelyzetben lényegesen rosszabb lesz a találati arány.
Lehetetlen célttéveszteni ? Én nálam nem de én csak közepes lövőnek tartom magamat ! De Bruce Lee után szabadon a céltábla nem lő vissza és nem akar megölni ! De ha te ilyen atom biztos vagy magadba akkor én elhiszem !Nem lövök ilyen kis távolságokra, 50 méterről viszont nem okoz különösebb gondot a nagyjából vitális zónának megfelelő (kb. 15x50 cm) fém bukócél leverése. Hidd el, 5-10-15 méterről is el fogom találni, akármennyit szövegelnek mellette, ilyen távolságról lehetetlen célt téveszteni. Ha meg úgy érzem hogy nincs meg, akkor addig meg nem lövök, amíg nem biztos a cél. Ez alap, mert csak a találat számít, a random durrogtatás biztosan nem fogja megállítani a támadót (fel sem fogja), ellenben veszélyeztethet másokat.
Mennyire lehet valakit a felkészíteni egy vízparton az úszásra ? A '90-es évek végén 2000-es évek elején rendszeresen jártunk FBI-os oktató által tartott szituációs lövészetre ! Ha lehet hinni az ő statisztikájuknak akkor az életveszélyes stressz helyzet 80-90%-t képes rontani a lőkészségen . Stabil , jó lövészekkel is előfordul , hogy stressz helyzetben leblokkolnak és el se jutnak a lövésig nemhogy lőjenek és pontosan ! Tény azt elismerem , hogy a rendőrség általános járőr állománya lőkiképzése elég alacsony szintű . De ez a kevés emberre és az ebből adódó kevesebb gyakorlási lehetőségre vezethető vissza !Na itt valamin eléggé félrementél. A rendőrcsaj tette a dolgát, ezen nincs vita. Az egy külön dolog, hogy mennyire volt erre a szitura felkészítve (tippelem, semennyire vagy minimálisan, de végül így is megoldotta nagyobb baj nélkül.) Itt a vitaalap az volt, hogy na, látod, a revolver nem jó, mert egy nem túl jó lőkészségű lövő 10 lövést is leadott a támadó megállításához. Ergo legalább 10 lőszer kell, revolverben meg 6 van, revolver rossz!
Szerintem nem kell mélyebben belemenni, hogy ez az érvelés hány sebből vérzik, de ez nem kritika a rendőrnőnek, csak arra reflektál, hogy ebből egyelemes példából, ahol a felkészülés, megoldás sem volt éppen közel az optimálishoz, meg lehetne rá n+1 ellenpéldát állítani, miért nem lehet ilyen következtetést levonni.
És nem, nem 10 lövés kell a támadóra, aztán majd valamelyik talál, mert ezzel az erővel a CZ is szar és a MAC 10 lesz a nyerő, ki sem kell szálni a járőrkocsiból hozzá. De inkább jobb lenne, havonta, de legalább negyedévente 50-100 lövést adjon le a járör egy lőtéren + egy oktató tanítsa meg neki, hogyan kell bemenni, mit kell csinálni, és akkor nem lesz ilyen baj vagy csak nagyon kevés.
Na valamit akkor végre elértem az életbenNem röhög. Mész lábjegyzetbe a dolgozatomba. Úgyis pont erről írok.![]()
Na valamit akkor végre elértem az életben![]()
Nem tudom jól éreztem-e, de szerintem kisebb földrengés vol Körmenden és környékén. Most, 5 perce.
Nem tudom jól éreztem-e, de szerintem kisebb földrengés vol Körmenden és környékén. Most, 5 perce.
Mert úsztok a vízen, hát ott persze, hogy nem érzed butusOtthon ülök (Csepel-sziget) , meg se mozdult semmi, pedig társasház![]()
Én rendes apukaként megmagyaráztam a gyereknek, hogy a mosogatógépnek tűnő szerkezet valójában egy mosóniai űrhajó, ami indításakor térkaput nyit a Mosón bolygóhoz, és a edények tisztítását az ottani, hat végtaggal rendelkező őslakosok végzik el -- akik számára a folyamatos mosogatás éppoly létszükséglet, mint a földi rágcsálók számára a metszőfogaik koptatása. Ez így kölcsönösen előnyös mindkét faj számára. Ha néha egy-egy edény néha maszatos is marad, annak még örülhetünk is, mert azt jelenti, hogy a figyelmetlen mosón őslakos bizonyára épp szerelmes, és hamarosan újabb kis mosónoknak örülhetünk.Szerintem tök jó tudni, hogy hogyan működnek a háztartási gépek.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..