A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Készenléti rendőrség. De találtam egy direkt nekik készült darabot is.
http://www.ipolycipo.hu/labbelik/rendvedelmi+szervek+reszere/206+bevetesi+bakancs+[kr].html

4229801545cb49a45e7f78.jpg
biztos hogy nem ilyen krumpliorru szar, és ragyásabb a szára.és bocs a rendőröktől hogy nem tudtam hogy már nem rebisz:-)) amúgy az előzó majdnem olyan volt.de hagyjuk:-))))2 het mulva pontosan megmutatom mirol van szo.
Készenléti rendőrség. De találtam egy direkt nekik készült darabot is.
http://www.ipolycipo.hu/labbelik/rendvedelmi+szervek+reszere/206+bevetesi+bakancs+[kr].html

4229801545cb49a45e7f78.jpg

Kriss. egyetértek veled, abban az esetben ha bespájzolsz. Ha nem így van, akkor lásd covid maszk mizéria, vagy vakcina, hirtelen nincs semmi. Így ha drágábban is de fenn kell tartani ezekből a "filléres" tételekből bármi áron egy saját kapacitást különben nem kapsz a piacon semmit.
A bakancs pont az amiből bespájzolsz mivel fel kéne tartani egy hadműveleti tartalékot is, arra az esetre ha mozgósítani kell. Minden személyi felszerelés ilyen, az más dolog, hogy az aktív állománynak sincs cucca, nemhogy azoknak akiket mozgósítanál, mert harcjárműgyárra van pénz ruhára meg nincsen.

De most akkor a rendőrségi ellátásból kapják vagy pedig veszik saját költségre? Ha veszik igazából akkor teljesen mindegy.

A bakancs pont az amiből bespájzolsz mivel fel kéne tartani egy hadműveleti tartalékot is, arra az esetre ha mozgósítani kell. Minden személyi felszerelés ilyen, az más dolog, hogy az aktív állománynak sincs cucca, nemhogy azoknak akiket mozgósítanál, mert harcjárműgyárra van pénz ruhára meg nincsen.
Jó, döncsétek már el mit akartok! Váltás ruha nélkül harcolni Leopard 2A7-el, vagy szép társaságiban csicseregni arról, hogy nem mondhatjátok el, hány T-72-es működik még! ;)

Szemre hogy mondod meg milyen puha a bőr?
hát látod nem?én látom. más a varrás,stb..vannak-e fodrok,redőnyök,stb..nem vagyok cipész de szemem az van.pl gojzer varrás (remélem jol irom) van-e a talpon, az már 1 alap. nem ragasztott szar. ha 2 van még jobb, mert az már vízzáró. A kisipari munka pl a saroknal a csucsvarrat,és igy tovabb.pl el van-e kalapálva a varrat..egy jo cipőn soha nincsenek fix részek.mert minden változik, így pl a munkavédelmi bakancsoknál a fém orrész meg a kemény talp arra jó hogy állsz benne valahol és napi 100 métert mensz benne.és az innentől nem cipő:-)))

Jó, döncsétek már el mit akartok! Váltás ruha nélkül harcolni Leopard 2A7-el, vagy szép társaságiban csicseregni arról, hogy nem mondhatjátok el, hány T-72-es működik még! ;)
Igazából a személyi felszerelés filléres dolog azokhoz a beszerzésekhez képest amik pörögnek éppen mivel filléres nem annyira mozgatja meg a döntéshozókat, hogy az erre szánt összeget megemeljék.
És mondjuk a haderőfejlesztést talán azzal kezded, hogy képes vagy ellátni az alapvető szükségleti cikkekkel a katonáidat és felépítesz egy ellátási láncot....

a barátomnak 2 pár van 7 éve...abban van nyáron (nem izzad a lába aratáskor,stbb) télen meg mindent kibír ugyanaz.hihetetlen cucc. drágán adják az tény .12.000 és 22.000 huf között lehet venni.azt én nem tudom gyalogolni mennyit lehet vele. de ezért veszunk hiuzt meg boxert? hogy ne kelljen napi 40km-ert gyalpgolni.na félre a viccet..ezt a gyaloglas temat el kellene már felejteni.meg hogy szögálló..
Mondjuk ilyen olcsón én még normális bakanccsal nemigen találkoztam, de sima cipővel is ritkán szóval enyhén szólva szkeptikus vagyok.

• Tetszik
Reactions: vasszekely
De most akkor a rendőrségi ellátásból kapják vagy pedig veszik saját költségre? Ha veszik igazából akkor teljesen mindegy.
nem tudom. Ő dolguk. Abban járnak mert az a jo. innen indultunk hogy van-e jó. Szerintem van és ez az. Ha nekik jo akkor jo nem?
és akkor innentől van jó is akár. Hogy ki és honnan veszi az az ő dolga.nem kell uj beszállítót keresni. van.ennyi.drága? lehet.nem tudom. mihez képest. ha egy katonának feltöri a surrano a labat, és emiatt 2 honapig nem tud lábraállni, az a legdrágább szerintem.
Ugyhogy alsógaty, zokni, póló,cipó(bakancs) a minimum amin nem lehet és nem kell spórolni.és mindegyikből bőven..hogy ne 2-3 naponta kelljen mosni, a meloruha más teszta...

Tudod eg, Leopard kb 3 milliárd,na abból felszereled az egész hadsereget kb mindenből a legjobbal.

• Tetszik
Reactions: vasszekely
de van jó példa is. a csengeri szamos cipőgyár először a salamander, jelenleg meg a josef scheibel márka alatt gyárt. kb 2000huf egy cipő, a boltban meg 20.000..nos ők pl tudnának jót gyártani..ha pár évvel ezelőtt nem lett volna valami gyanús tűzeset. de ujra gyártanak tudtommal.
Csengerben 2000 Ft a cipő? Honnan van ez az infód?

nem tudom. Ő dolguk. Abban járnak mert az a jo. innen indultunk hogy van-e jó. Szerintem van és ez az. Ha nekik jo akkor jo nem?
és akkor innentől van jó is akár. Hogy ki és honnan veszi az az ő dolga.nem kell uj beszállítót keresni. van.ennyi.drága? lehet.nem tudom. mihez képest. ha egy katonának feltöri a surrano a labat, és emiatt 2 honapig nem tud lábraállni, az a legdrágább szerintem.
Ugyhogy alsógaty, zokni, póló,cipó(bakancs) a minimum amin nem lehet és nem kell spórolni.és mindegyikből bőven..hogy ne 2-3 naponta kelljen mosni, a meloruha más teszta...
De az a amit vesznek eléggé valószínűtlen, hogy itthoni gyártmány.
Alsógatyát meg nem ad egyik állami szerv sem.

megkérdeztem. ellátmányból veszik. és azt amit ők akarnak. szóval nem az előírtat hordják.

• Tetszik
Reactions: krisss