Én úgy tudom,hogy van még szolgálatban M1989.Többségük viszont már "tartós tárolásban" rohad valahol.Ahogy az 1000+ db 100milis feletti eszközeik java is többségében rozsdakupac valami istenhátamögötti romos telephelyen.Majdnem olyan nehéz adatokat halászni róluk mint a honvédségről. Pláne mióta lebuktam az egyik román fórumon ahol próbáltam felderíteni ezt-azt. Leesett nekik hogy nem csak egy angol fiatal vagyok aki érdeklődik a fegyverek iránt.Fene egye meg!
Nem csodafegyver de számolni kell vele a jövőben. Nagyjából a lengyelek szintjén mozognak gyártásminőségben, az ukránok előtt vannak már most is. Igaz, ez mostanában nem számít érdemnek.
Jókat írsz de fiktív eszközökkel is számolsz. Ugyanis a 122mm-es eszközeiket rég kivonták. Ez kb. 15 éves kép.
![]()
A Langusta meg annyiban komolyabb hogy a tűzvezető- és navigációs rendszerei modernek, a román Gradnak meg nem. Lehet hogy fejleszteni akarják de jelenleg bizony 40 évvel ezelőtti szint.
És pont erről beszélt az oláh parkettás,hogy el kell látni őket modern harcelektronikával.
Fene egye meg!