A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

A libanoni háború is rávilágított a zsidóknál, hogy nincs rendes IFV-jük, az M113 pedig nagyon-nagyon kevés bármire is. Ezután jelentek meg a különféle kiszolgált harckocsikból átépített HIFV-ek a zsidó hadseregben a nyolcvanas évek végétől. Tankcsatát vívni a Sínai sivatagban vagy a Golánon, erős légifedezet mellett, ahhoz a gyalogságnak a sok tank mellett elegendő volt az amerikai alumínium APC, de amikor először találták szembe magukat a kihívással, hogy igazi harcjármű kellene, páncélzattal, akkor egyből megkezdték a tervezést és első körben harckocsiból rögtönöztek, ami olyan jól sikerült, hogy máig emellett maradtak és olyan országok is követik őket, amik ma már félszáz éve operálnak rendes IFV-vel, de felismerték, hogy tényleg mégtöbb páncélzat és fegyverzet kell, a BMP vagy Marder szint kevés!

A libanoni háború is rávilágított a zsidóknál, hogy nincs rendes IFV-jük, az M113 pedig nagyon-nagyon kevés bármire is. Ezután jelentek meg a különféle kiszolgált harckocsikból átépített HIFV-ek a zsidó hadseregben a nyolcvanas évek végétől. Tankcsatát vívni a Sínai sivatagban vagy a Golánon, erős légifedezet mellett, ahhoz a gyalogságnak a sok tank mellett elegendő volt az amerikai alumínium APC, de amikor először találták szembe magukat a kihívással, hogy igazi harcjármű kellene, páncélzattal, akkor egyből megkezdték a tervezést és első körben harckocsiból rögtönöztek, ami olyan jól sikerült, hogy máig emellett maradtak és olyan országok is követik őket, amik ma már félszáz éve operálnak rendes IFV-vel, de felismerték, hogy tényleg mégtöbb páncélzat és fegyverzet kell, a BMP vagy Marder szint kevés!
Igen,azok valóban kifejezetten városi megszálló feladatokra készült HAPC-k,és nem HIFV-k voltak.Csak mostanában jelent meg az IFV kategória az IDFben,a Sámson tornyos Namer,és a kerekes szintén Sámson tornyos Eitannal.82 után 35 évvel.....

Egy magyar csapat fejlesztget lassan egy GHPC nevű szimulátort, már most jobban mutat, mint ez a program. :D
Vagy csak meg kéne venni a VBS-t meg alá a vasat aztán hagy szóljon.
Be lehetne hozzá vezetni a Szimulátoros Ellenerő Tartalékos szolgálati jogviszonyt, e-sportolókból e-llenség lenne.

Sok valasztasa nincs, de ha tehetnek, nem mennenek be.
Amugy meg europai ertelemben vett nagyvaros azert nincs annyi arrafele, a sivatagban semmi (na jo, Arad a szelen), a viz felol meg amolyan ligetes kertvarosok vannak inkabb (Akko, Nahariya, Nazareth, Tiberias).
Toronyhazak szoros egymasutanban (amitol minden sereg fazik) szerintem csak 4-5 nagyvarosban lehetnek, Tel Aviv metro, Jerusalem metro, Haifa metro, Petah Tikva, Eilat, ilyesmi), de @szzsolt81 nalam biztos naprakeszebb ezugyben.
Názáretnél melyik vízre gondolsz?

Keresd vissza,Te irtad.Saját magad már csak ne tagadd meg...
Segitsek te ****** , soha nem mondtam hogy nem mentek be , azg mondtam es mondom most is hogy a hk NEM varosba valo , ma megint nagyon mesz... megint ugy jottem szoba hogy 2 napja kb nem voltam forumon
(Amugy ha azt mondod hogy en mondtam valamit had ne en bizonygassam mar hogy nem en vagyok a hulye...)