[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 013
66 444
113
Most olvastam a cseh Respekt írását, amelyben azt írják, hogy nincs bizonyítékuk Bosirov és Petrov ellen, hogy ott voltak a lőszerraktár területén fizikailag. De mivel abban az időben Csehországban tartózkodtak azt feltételezik, hogy ők voltak. Szép világban élünk, ahol feltételezések alapján vádolnak valakit.
Meg jo hogy Putyin nem volt epp a cseheknel...
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 953
35 984
113
Most olvastam a cseh Respekt írását, amelyben azt írják, hogy nincs bizonyítékuk Bosirov és Petrov ellen, hogy ott voltak a lőszerraktár területén fizikailag. De mivel abban az időben Csehországban tartózkodtak azt feltételezik, hogy ők voltak. Szép világban élünk, ahol feltételezések alapján vádolnak valakit.
A cseh kormány is becsicskult az USA nak.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 084
32 602
113
Meg jo hogy Putyin nem volt epp a cseheknel...

Kérdés nálunk terveznek-e valami ilyesmit? Vannak-e a magyar szolgálatoknál olyanok, akik részt vennének valami ilyesmiben? Mondjuk bedobják, hogy a GRU szervezte a romagyilkosságokat 2008-09-ben (a titkosszolgálati háttér valószínű, és hát Fletóék alatt egy orosz kém volt a magyar nemzetbiztonság feje, ha igaz).
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 013
66 444
113
Kérdés nálunk terveznek-e valami ilyesmit? Vannak-e a magyar szolgálatoknál olyanok, akik részt vennének valami ilyesmiben? Mondjuk bedobják, hogy a GRU szervezte a romagyilkosságokat 2008-09-ben (a titkosszolgálati háttér valószínű, és hát Fletóék alatt egy orosz kém volt a magyar nemzetbiztonság feje, ha igaz).
Remelem nem merulunk bele a dologba es kulfoldon se feszitik tovabb a hurt az ilyen cirkuszokkal a tobbi Eu/Nato allamban. Az ember azt hinne komoly emberek meg orszagok, aztan tessek, mint egy ovodai homokozo... Mindezt egy semmi Ukrajnanak koszonhetoen...
Utoljara mikor az ossznepi Eu nyaj csinalt ilyent akkor jelkepesen 1 fot kuldtunk haza es toluk is viszonzaskepp 1 diplamata lett hazakuldve.
A cseheknel szerintem elkaptak Babis toket valami dologgal a jenkik. Ok tudjak.
A mi erdekunk hogy kimaradjunk az ilyen hulyesegekbol, tobbet er Szputnyik mert azzal magyar emberek eletet menthetjuk most meg.
Majd jovore ha netan visszaternek az egykori kommunistak es leszarmazottaik akkor mar beoltva mehetunk Ukrajnat vedeni, utana meg ha szerencsenk van vaghatjuk a fat az Uralban fejkvotara.
 

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 704
28 165
113
Amikor egy ruszofób Oroszország szagértő(hozzá nem értő) nyilatkozik.
@nyugger

Hát nem mondom, pár pohár rizling elfogyott, míg végig bírtam olvasni és nem csalódtam a kollégában. Hozta a tőle megszokott frázisokat az összeomló Oroszországról, a gazdasági csődtömeg Krímről és a pénznyelő Szíriáról. Még jó, hogy Anton Lavrov neves katonai szakértő a szíriai témában szépen tételesen cáfolta az állításait, az ukrajnai helyzetelemzést meg megírtam én. A magyar külpolos rész lényegében a túlságosan sokáig emlegetett "merjünk kicsik lenni" újramikrózva. Nem, ki kell végre mondjuk nyíltan, hogy az ukrán NATO tagság ellentétes a magyar érdekekkel (most hagyjuk az euroatlanti gumicsontokat és a tényleges magyar érdekeket nézzük). Kb annyira lenne hasznos mint a Blaháról egy drogos csövest befogadni otthonra. Nem elég, hogy napi szinten fogja szétkenni a szart a frissen festett nappaliban, de a dílerje minket is elver ha nem fizet. A turbónackók pedig semmit sem fognak érteni a szép szóból, más módon kell velük tudatni, hogy hol a határ.
Azért ebben is vannak eléggé erős kijelentések. Nem értem miért veszik át csont nélkül azt az ukrán infókat, hogy majd a víz miatt esnek neki Ukrajnának? A legnagyobb mértékben a vízhiány a mezőgazdaságot érinti, most építenek sótalanító telepeket, ementáliként fúrják a kutakat és építik a vízgyűjtőket. Legvégső esetben meg egyszerűen átviszik Krasznodarból vezetéken a vizet, ahogy a törökök tették Észak-Ciprusban. Legfeljebb a kijevi fejekben ok ez a háborúra és Zsirinovszkij szólhat be pár illusztrisat az ukránoknak.

A helyzetet nézve mondjuk a túlzott amerikai szankciók végső soron akár azt is elérhetik, hogy nem marad olyan visszatartó erő az oroszoknak, ami meggátolná őket az ukrán helyzet gyors rendezésében. Ha mindent elvágnak nincsen hova tovább hátrálni és akkor már mindegy lesz hogy jön-e újabb szankció ha támadunk. Akkor all in lesz, amit senki sem akar. Ezért sem értem a jelenlegi bideni külpolitikát, ez nem hűbéri lánc, ahol előbb leköpöd a másikat, bele is rúgsz, majd még ő legyen hálás, hogy esetleg megláthatod fényes személyét. Rohamosan igyekszünk a multipoláris világrendbe, az amerikai hegemónia már rég elúszott. Mégis Washington a politikájával Mackinder, Spykman és kb az egész angolszász geopolitika rémálmát hozza össze az orosz-kínai szövetséggel, ami a geopolitikai magterületet lefedve drasztikusan megváltoztathatja az események alakulását.

Amúgy egyszer igazán elhívnának már engem is interjúra, azért nah pár újságíróval szemben valamit tettem már le az asztalra :D Ehhez képest mindig Sz. Bírót szólaltatják meg, akinek annyi köze van a katonai és geopolitikai témákhoz, mint nekem a mongol torokénekléshez.
 

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 704
28 165
113
Illetve még hozzátenném haubagoi korábbi kommentjéhez, hogy teljesen egyetértek az orosz különutas civilizáció elképzelésével. Oroszország nem illeszthető be sem az európai, sem az ázsiai logikai és hatalmi mátrixba, Oroszország egy olyan hatalmi entitás, amely történelmi okoknál fogva mindkettő régióból táplálkozva olyan geopolitikai elegyet generált, amely végül a Dugin által a tömegek számára megfogalmazott Eurázsia koncepcióhoz vezetett. De maga Huntington is külön ortodox civilizációként kezelte az oroszokat, bár a Balkán kérdésében nyugodt szívvel vonulnak át a románokon, tettek orosz irányban is eleget, hogy ne kedveljék őket. Ahogy az orosz történelem során annyiszor felmerült az Európa vagy különutasság kérdése, szerintem egyértelmű, hogy Oroszország egy európai, a politikai értelemben Európához húzó, ám mégis másképp gondolkodó hatalom, amelyet nem lehet európai vagy ázsiai szemmel leírni. Létezik egy olyan különleges orosz látásmód, amelyet vagy elsajátít az ember vagy nem fogja érteni az orosz gondolkodást. Nem véletlenül írta Tyutcsev lassan 150 évvel ezelőtt versében, az alábbit:

Oroszországot, ész, el nem éred;
méter, sing sose méri fel:
külön úton jár ott az élet -
Oroszországban hinni kell
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 528
45 174
113
Nics értelme , meg az oroszok a cseheket nem tekintik ellenségnek. Kizárt, hogy az oroszok voltak. Csak úgy besétálnak egy őrzött objektumba bombát tesznek oda és elsétálnak. Itt a CIA keveri a szart.
Nekem is FalseFlag ugrott be azonnal a nélkül, hogy bármit is tudnék a dolgokról részletesen, vagy láttam volna bizonyítékot pro-kontra.

Egyszerűen a józan ész azt mondatja az én logikám szerint, hogy az oroszoknak egy CSEH lőszerraktárt felrobbantani, sok sok évvel ezelőtt, ami PONT MOST derül ki, hogy közelednének hozzájuk a csehek, bejönne a szputnyikkal a vakcinadiplomácia, erősödne a V4 szimpátiája feléjük, ÉS éppen vonul fel K-Ukrajna ellen egy össznemzetiségi NATO hadgyakorlat, tele amcsival, keményít az USA diplomácia, élesedik a Donbassz/Krím, kurvára nem tudják semmi módszerrel a németeket kitáncoltatni az Nord-Stream 2-ből...


Hát persze hogy oroszok voltak, a hülye is láthassa, logikus! Vagy nem...
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 528
45 174
113
Igen és Detroit-i Cadillac kereskedőként lehet működne ,de az USA elnökeként már rövid távon is óriási károkat okozott az USA szövetségi rendszerében,és és komoly zavarokat okozott a világban minden tére.
Egyet értek, de sajnos azt kell mondanom hogy HA akkor helyette jött volna a banya, akkor 4 évvel korábban tartottunk volna ott, hogy épp vonulnak fel az oroszok ellen, mint Bidennél most.

Összességében szerintem ha nincs a Covid rossz kezelése részéről, és semmiféle érdekes levélszavazatos statisztika mágia, Trump még meg is nyerhette volna.

Biden szerintem már most több kárt csinált mint a kefehajú!
 
W

Wilson

Guest
Egyet értek, de sajnos azt kell mondanom hogy HA akkor helyette jött volna a banya, akkor 4 évvel korábban tartottunk volna ott, hogy épp vonulnak fel az oroszok ellen, mint Bidennél most.

Összességében szerintem ha nincs a Covid rossz kezelése részéről, és semmiféle érdekes levélszavazatos statisztika mágia, Trump még meg is nyerhette volna.

Biden szerintem már most több kárt csinált mint a kefehajú!

Bindenék azt hiszik, hogy 2021 helyett 1995 áll a naptárban, de már kezdenek szembesülni a valósággal.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 528
45 174
113
Bindenék azt hiszik, hogy 2021 helyett 1995 áll a naptárban, de már kezdenek szembesülni a valósággal.
Bindenék azt hiszik, hogy 2021 helyett 1995 áll a naptárban, de már kezdenek szembesülni a valósággal.
Remélem még az előtt realizálják hogy ránk hozzák a poklot. Én attól tartok nekik ez a térség feláldozható kategória, bőven...
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 528
45 174
113
Szerintem rövidesen lenyugszanak a kedélyek miután Bindenék szembesültek azzal, hogy végérvényesen elmúltak azok az idők amikor még Sam bácsi diktált a világnak a bőrfoteléből.
A józan ész ezt követelné meg. Remélem nincsenek híján! Ki fog derülni hamarosan...
 
  • Tetszik
Reactions: Wilson

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 428
4 534
113
Kérdés nálunk terveznek-e valami ilyesmit? Vannak-e a magyar szolgálatoknál olyanok, akik részt vennének valami ilyesmiben? Mondjuk bedobják, hogy a GRU szervezte a romagyilkosságokat 2008-09-ben (a titkosszolgálati háttér valószínű, és hát Fletóék alatt egy orosz kém volt a magyar nemzetbiztonság feje, ha igaz).
Azt mondod, az oroszok Magyarországon is terveznek gyilkosságokat ugyanúgy mint UK-ben, vagy robbantásokat mint Csehországban? Ennyire levegőnek nézik a nemzeti érdekeinket?
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Gyorsan mondom, csak vázlat:

1) Kárpátalja. Ha Ukrajna mint állam elkezd megszűnni, akkor Kárpátalján helyzet lesz. Lehetőségek:

  • Kárpátalját is elfoglalja Oroszo.
  • Kárpátalját nem foglalja el Oroszo., hanem úgymond "leesik" nekünk, mint elvihető terület. Ekkor kérdés, hogy NATO kötelékben melyik országnak engedélyezi a NATO, hogy Kárpátaljára bevonuljon. Magyaro., Szlovákia, Cseho., Románia jöhetnek szóba. Akármelyik országhoz is fog tartozni Kárpátalja, mindenhogy vita lesz belőle...
Szerintem:
1. Önálló államocska lesz.
2. Felosztják három ország között (mi megapjuk a magyarlakta részeket).
3. Odaadják Szlovákiának és Ro-nak, fele-felében.
4. Románia átáll az oroszokhoz, így a nyugat a muszkát a Kárpátokon kell megfogja. Ekkor lehet, hogy nekünk marad. De Románia nem fog átállni, mert a megszűnését jelentené (de erről majd később).
2) Románia - Romániát most a keleti terjeszkedés érdekli. Moldova, Észak-Bukovina. Ez az oka Románia feltétlen USA-hűségének. Viszont Románia nem buta, nem szabad őket alábecsülni. A történelem során már sokszor váltottak oldalt, most is megteszik, ha a román állam léte ezen múlik. Ekkor Magyarországnak készen kell állnia arra a váratlan heyzetre.
Románia tényleg meg akarja szerezni Moldáviát és Beszarábiát. DE, ezt az orosztól nem kapja meg. Az orosz mindig elvette tőle, csak a nyugat oldalán tudta megszerezni ideiglenesen. Ezek történelmi tények! Most sem fogja.
Az orosz nem bolond, hogy egy étkulacsos népnek egy erős államot hozzon létre! Ismerik elég jól őket. Egyszerűen, mint cigányok élnek a köznép gondolkodásában. Nm véletlen, hogy a Moldáv állam lakói moldovánoknak definiálják magukat és nem románnak, holott azok (nem szeretnék ha cigóznák őket Oroszországban). Egyébként fehérebbek is mint a déli (munténiai) románok.
Tény, hogy eddig a románok mindig okosban játszottak, de ez kevés lett volna, ha nincs szerencséjük is (pl. megállt az I. vh-ban német-osztrák-magyar sereg dél-moldvában, miután különbékét kötöttek - ahelyett, hogy megszállták volna Jászvásárt is), illetve ha nem súg nekik az Antat. Az I. Vh. is annak lezárást megelőző egy nappal léptek vissza. Így a jó oldalon végezték. Ha ezt nem történik meg, akkor nem lett volna Trianonban ilyen mértékű magyar veszteség. Szóval a történelmük során a szerencse faktor is jelentősen közrejátszott abban, hogy itt vannak ahol, de ez nem mindig lesz így. Nekik is lesz olyan időszakuk, amikor nem fog Fortuna kedvezni számukra.

Szóval Románia hiába áll át az oroszhoz, azzal csak ezt éri el, hogy jó esetben marad jelenlegi területi keretek mellett, rosszabb esetben nyugat bosszúból előrenyomul (vagy visszavonulás során) a Kárpátok vonalát elfoglalja, az orosz pedig csinál nekik egy Nagy-Moldvát, Dobrudzsából szláv korridort, Munténiából egy bábállamot. Ez utóbbit tudják jól a románok (mivel nem hülyék) de azt is tudják, hogy lesz erőtér átrendeződés és csak az Atlantista rendet uralók jóindulatán múlik államuk fennmaradása. Éppen ezért tettek fel mindent egy lapra (USA feltétel nélküli kiszolgálása).

A magyar alföld orosz-román lerohanásából kihagyod azt, hogy létezik a NATO, így az egy orosz-NATO háború esetén, még ha veszít is keleten a nato, a kárpát medencét nem fogja feladni, így az orosz nem fog tudni felvonulni a magyar határ mentén. Az erdélyi románok pedig a NATO-val szemben leteszik a fegyvert. Per pillanat Románia nincs olyan helyzetben, hogy önállóan háborúzgasson.
3) Szerbia - Oroszo. szövetségese. Fenn kell velük tartani a stratégiai szövetséget. Felhívnám a figyelmet egy lényeges nézetbeli különbségre. A Fidesz ill. Szíjjártó elképzelése a magyar-szerb stratégiai szövetségről más, mint amit a szerb fél gondol. Szíjjártó célja Szerbia EU-ba/NATO-ba való felvétele a mi segítségünkkel. Szerbia célja viszont az, hogy Magyarországot Oroszo. segítségével a saját oldalukra, orosz oldalra kiléptesse az EU-ból és a NATO-ból.
Nincs vita. A szerbekkel jóban kell lenni.
Azonban Szerbia az EU-ba igyekszik (NATO.ba nem). Azt szeretné, hogy gazdaságilag talpra álljon, már pedig ezt csak az EU-ban tudja elérni. Továbbá, szeretne az EU-ban egy oroszbarát politikát folytatni. Mo. éppen ezért támogatja az UE-s csatlakozásukat, csak az EU azon félelmében, hogy lenne még egy oroszbarát állam, ezért egyelőre még hezitál. Persze az USA a NATO-ban látná szívesen, de oda a szerbek nem akarnak menni.
Oroszország nem segíti Szerbiát, hogy Mo-ot a saját oldalára állítsa, mert neki értkeseb egy teljes jogú EU és NATO tag, mint egy pária szintű Szerbia, aki nem tud semmit keverni a nyugati politikában. Esetleg egy háború esetén kéne MO az oroszoknak, hogy megnyíljon az út a Balkán felé. De ez sem biztos, hogy kell, ha Romániát maga mellé állítja, mert akkor még könnyebben megtudja közelíteni a Balkánt.
Megjegyzem, szerintem, most a mi külpolitikánk jobb mint a románoké. Sírnak is rendesen a stratégiai elemzőik ez miatt. Tény, hogy ők most kényszerűségből játszák ezeket a szar lapokat (frontvonalban vannak, így az USA a nyakukra ült, na meg kellene Moldávia).
A tézisem az, hogy ezek az országok külön-külön is veszélyt jelenthetnek a magyar államiságra nézve, ezért Magyarországnak mindenképp olyan stratégiát kell folytatnia, amelyben Románia és Szerbia soha nem lehetnek ellenségeink egyszerre.
Ha nagy háború lesz és bejön a nyugat kelet vallási határ menténi megosztása, Szerbia meg lesz szorongatva a maga helyén. Elszedhetik tőle az egész délvidéket, lévén azok mindig a nyugati kultúrkörhöz tartoztak. Ebben az esetben tényleg szövetégesé válnának (ellenünk is) a románok és a szerbek. És ha majd egyszer még is meggyengül a nyugati rendszer, akkor egymagunkban kellene szembenézzünk velük. Reméljük addig lesz egy ütőképes hadseregünk és egy országunk iránt elkötelezett népességünk.
Nagyon vigyázni tehát a szerb kapcsolatra, maradjon minél jobb állapotban. Amennyiben Magyarország szövetségi rendszert szeretne váltani, ahhoz Szerbia a kulcs.
Magyarország jó helyen van ahol van. Nem kell szövetséget váltani, főleg úgy hogy a ismét a Románokkal egy helyre kerülnénk. Ha a román átáll az az ő baja. Mi a visszavonuló NATO csapatok védelme érdekében fel kell vonuljunk a Kárpátok vonalára. Ha elül a vihar, ismét ki kell építeni az Árpád védvonalat, illetve a Déli-Kárpátokban kell folytatni a Nyugatiak segítségével. Mordor felé a szorosokat pedig legalább 30 m-es 5 m vastag vasbeton falakkal kell lezárni, amin keresztül acélkapukon át lehet bejutni. Hogy soha ne legyen Romániának alkalma villámháborút indítani ellenünk!

Románia oldalváltási szokásáról még annyit, hogy ezzel a NATO is tisztában van. Nem véletlen, hogy állandó bázisokat épített ki, illetve - vélelmezem - meg lett nekik mondva, hogy ha átállnak, akkor atomsivatagot csinálnak belőlük, és megszűnnek létezni mint nemzet. Ezért is vannak kutyaszorítóban. DE ha nem állnak át, akkor az orosz fogja őket megszívatni. Kelet és Dél Románia elfoglalása, Erdély, Dobrudzsa elvesztése.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 896
81 736
113
Remelem nem merulunk bele a dologba es kulfoldon se feszitik tovabb a hurt az ilyen cirkuszokkal a tobbi Eu/Nato allamban. Az ember azt hinne komoly emberek meg orszagok, aztan tessek, mint egy ovodai homokozo... Mindezt egy semmi Ukrajnanak koszonhetoen...
Utoljara mikor az ossznepi Eu nyaj csinalt ilyent akkor jelkepesen 1 fot kuldtunk haza es toluk is viszonzaskepp 1 diplamata lett hazakuldve.
A cseheknel szerintem elkaptak Babis toket valami dologgal a jenkik. Ok tudjak.
A mi erdekunk hogy kimaradjunk az ilyen hulyesegekbol, tobbet er Szputnyik mert azzal magyar emberek eletet menthetjuk most meg.
Majd jovore ha netan visszaternek az egykori kommunistak es leszarmazottaik akkor mar beoltva mehetunk Ukrajnat vedeni, utana meg ha szerencsenk van vaghatjuk a fat az Uralban fejkvotara.
Nem titok, hogy Babiš a csehszlovák állambiztonsági szolgálat az ŠTB besúgója-ügynöke volt(még ha tagadja is). Megtalálták az aktáját. Köztudott, hogy az amerikai titkosszolgálatok lehallgatják vagy próbálják lehallgatni minden ország vezetését. Nem kizárt, hogy zsarolják Babišt annak tükrében, hogy korábban nem volt orosz ellenes.
 
  • Tetszik
Reactions: aquarell