![]()
„Meglékelik” a Citadellát a Szabadság-szobor mögött
A fővárosi főépítész szerint a terv meghökkentő, de jó kiindulási pont a rekonstrukcióhoz.telex.hu
Miért kell szétk*rni ilyen "művészi" koncepciókkal? Csináljanak rá egy kaput ha annyira akarnak.
![]()
„Meglékelik” a Citadellát a Szabadság-szobor mögött
A fővárosi főépítész szerint a terv meghökkentő, de jó kiindulási pont a rekonstrukcióhoz.telex.hu
Pedig alakul ez!Miért kell szétk*rni ilyen "művészi" koncepciókkal? Csináljanak rá egy kaput ha annyira akarnak.

Az airbnb-vel önmagában talán még nincs baj.Végre kezdődik, remélem országos szabályozás lesz belőle.
![]()
A lakók jóindulatán múlhat az airbnb-s lakások sorsa
A rövid távra kiadott lakásüzemeltetőnek hamarosan rendelkeznie kell az airbnb-zéshez az adott társasház hozzájárulásával.index.hu
Amúgy a legdurvább időszakban a lehúzott redőnyök és csak a takarítószemélyzet mozgása alapján egy kb. 120 lakásos két lépcsőház lakásállományból úgy kb. 12-15 körül lehetett ilyen lakás. Konkrétan a teraszos szinten, amióta itt élek (5 éve lesz holnap...) SOHA nem láttam ugyanazokat az embereket. A szemben levő 3 lakásból 3 ilyen. Ez csak amit az erkélyemről látok.Az airbnb-vel önmagában talán még nincs baj.
Azért lett részben jogosan céltábla, mert szállodásdid játszanak úgy, hogy szabályozás rájuk nem vonatkozott és probléma esetén a lakók senkinél nem tudtak semmit érvényesíteni. Idemocskolt a sokszor bunkó, fasz külföldi és nem tudtad, hogy kinek köszönheted ezt és tegyél ellene.
Az, hogy a lakhatási váláságért nem felelős az akkora kamu, amira szavak alig vannak. Negy egyedül felelős.
De barátnő tesója most vett ki lakást és mit adj isten pont ott, ahol mi lakunk. 3 lakást nézett meg, abból 2 airbnb-s volt. Abból az egyiken látszott is. Ahhoz képest, ahol én vagyok eléggé le volt lakva...
A felettünk levő két lakásban 6+ hónapja nem láttunk semmiféle mozgást, redőnyök lent. Alsó szinten szemen másik két lakás dettó.
Azon a folyóson, ahol én lakom, az is sanszosan ilyen volt legalább egy lakás.
Mert 4 hónap alatt botlottam ott külföldi barnabőrűbe, japán csajba és négyes magyar csajbandába...
Eszement mennyiségű lakás airbnb-s vagy külföldi diákoknak van kiadva.
Az a lakás, ami 1,5 éve 180-ért volt hirdetve, hogy 120-ért ment el. Parkolóstul úgy, hogy bevállalt egy kis bútorfejlesztést is a lakó és légkondi beszerelést. Ez összesen csak 2,5-3 havi bérleti díj.
Egyszer volt hangoskodás fiatalok által éjfél felé még tavaly. Jött az épület biztonsági őre és felszólt, hogy most már nyugi, vagy hívja a rendőrséget.
Na, egyből kuss lett.
A lument nézd, ne a fogyasztást. A lumen a kibocsájtott fénymennyiség esetleg a lux. De a lument szokták megadni. 1000 lm fölött elfogadható a fény már.8W-ost próbáltam, az egy rakás f*s, maxa budiba vagy a fürdőszobába való.
Áthoztam ide.Durva hogy ez az elso csak itthon. Osztrakban dolgoztam ilyen helyen egy idoben.
Fustolni egyreszt azt a halat szoktuk ami elozo nap nem kelt el, ami mar nem egeszen friss, a kopoltyuja meg nem feher de nem is rozsaszin mar.
A halak neveldekbol jonnek, kb ugy vannak tartva mint a brojler csirke. Szuretelo kadakban is el vannak egy ideig, kb mint az akvariumban, egy egy megdoglik naponta, ha jo a kopotyu szine mehet eladasra. Sajnos a halra is igaz az ami minden masra, ami eladasra van tartva az olyan is.
En azt mondom ha aranylag eheto halat akarsz enni akkor vagy horgassz, vagy szerezz valami jo horgasz kontaktot, ha hajlando neked halat fogni egyaltalan. A mai horgaszok mind bolondok szerintem, visszaengedik a halakat ket puszi meg egy foto utan, meg se eszik sokan, haza se visznek egyet se.
Kollegam is orult horgasz, millios felszerelessel, haza nem viszi, inkabb a vodros halaszlet eszi a lidlibol...
Amíg egy kiló magyar szürkeharcsa 4-5000 pénz, a süllő sem sokkal kevesebb, szerintem nem lesz nagyon növekvő halfogyasztás. Pedig a friss édesvízi hal lehet olyan finom, mint a fagyasztásból kiengedett tengeri. A szálkák nagyobb visszatartó erő.Igy van, viszont az is csak azt eszi amit amit adnak neki. Az iszapiz meg a zsirossag osszel, tel elejen van, tel vegen, tavasszal lefogynak mar. Egy jo tobol, es jokor fogott ponty pl nem iszapizu, nem tomeny zsiros. Na mindegy, mindenesetre nem irigylem akik a halfeldolgozoban dolgoznak, jo xar melo, nyirkos es faraszto, orultem hogy megszabadultam.
Valamilyen Csepel teherautó, és egy GAZ (69?) terepjáró. A pontos típusokat biztos hamarosan írja valaki.Bringázás közben bukkantam ezekre. Felismeri bárki, hogy ezek mik lehetettek? Elég bénán fotóztam.
![]()
![]()
![]()

A friss hus, hal mindig finomabb, mint a hetekig honapokig a vilagban korbedobalt. Ismerek olyan not aki pangaziuszbol fozi a halaszlet mert a szalkak. En azt a halat meg nem eszem. Igen, aranylag eleg draga a hal, meg sokan nem is szeretik, vagy sokalljak az idot elkesziteni enek annak mikor ott a halrudacska (krumplibol) es tarsaik. Nem tudom miert ennyi az ara, pedig eleg sok dotacio van ilyen olyan modon. Az aruhazlancokon szerintem sok mulik, az arat meg ok huzzak meg hogy mennyi.Amíg egy kiló magyar szürkeharcsa 4-5000 pénz, a süllő sem sokkal kevesebb, szerintem nem lesz nagyon növekvő halfogyasztás. Pedig a friss édesvízi hal lehet olyan finom, mint a fagyasztásból kiengedett tengeri. A szálkák nagyobb visszatartó erő.
Csepel 344, meg Gaz 69.Bringázás közben bukkantam ezekre. Felismeri bárki, hogy ezek mik lehetettek? Elég bénán fotóztam.
![]()
![]()
![]()
A nehéz és a pró is megy?Csepel 344, meg Gaz 69.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..