A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Hát monduk egy konkrét példát.
Új gyártású (akkor hozták) H18.
Kiszáll a gyári sofőr és azzal kezd, hogy légyszíves ne állítsátok a hidraulikus felfüggesztést mozgás közben illetve csak üresen szabad (papíron menet közben és teherrel is lehet) . Oké nem fogjuk. Üres hidraulika próba a telephelyen, kilőtte az összes tömítést és elkezdett ömleni az olaj. Egy olyan gépen amit a gyárból hoztak.... És nem egy ilyen volt, hanem sok... Biztos az üzemeltetés a hibás.
rossz helyen parkoltatok vele, nem ideális körülmények között.... :D

• Tetszik
Reactions: Pogány
Mondjuk utoljára 2015-16 körül találkoztam hasonlóval szóval lehet azóta javul a helyzet.
Eleinte sok olajfolyás volt a futómű szimmering-eknel. Viszont ami szerintem gáz, az a sok elektronikai meghibásodás.
Az újabb automata váltókkal is (ZF) van baj (elektronikus).
Szóval a szar termék eladásához kell az igénytelen vevő is.
Ja, és mindig bukás a vége, mint most is.

Tudom.
De a katona legfőbb erénye a bátorság.
Akkor is ha meghal.
Vagy az előmenetelébe kerül, ha kiáll az igazságért.
Ez a békeidőszaki harc egyik területe, sajnos (nálunk a legfontosabb területe).
Harcolni kell az ostobák és jellemtelen megalkuvók ellen, le kell győzni az elmúlt 70-80 év gondolkodását, szemléletmódjàt.
Ez szerintem szervezetrendszeri probléma.......Az egész magyar államszervezet egy nagy szervezetbeli probléma....
Alant meg olvasható Perjés örökbecsű mondása.

Mindeközben kedves romulán szomszédaink megnyerték az IVECO gyárat

Na, két hét késéssel megírták a lengyelek is. A cseheknek csak néhány nap kellett.
További információkat (képeket, videókat) ebben a topikban találsz.

Legyen MAN (RM), és szereljék össze itthon. Talán az uj Csaba Metál vezetés jobb lesz.

Vagy Kaposváron? Úgy is ott lesz az RM kerekes jármű gyártása és így nem csak 5-8 évig lenne munkája a kaposvári gyárnak... elférne ez is a BTR utódjának gyártása mellett. Épp Maróth Gáspár korábbi rejtélyes nyilatkozatát keresem és közben azon gondolkozom ráhúzható-e egy teherautóra is az, amit mondott... ez is lehet 6x6 és 8x8 is, páncélozott is lehet, és katonák szállítására is alkalmas, új hajtása is lehet. Ki emlékszik hogy hol és mikor nyilatkozta ezt?

Vagy Kaposváron? Úgy is ott lesz az RM kerekes jármű gyártása és így nem csak 5-8 évig lenne munkája a kaposvári gyárnak... elférne ez is a BTR utódjának gyártása mellett. Épp Maróth Gáspár korábbi rejtélyes nyilatkozatát keresem és közben azon gondolkozom ráhúzható-e egy teherautóra is az, amit mondott... ez is lehet 6x6 és 8x8 is, páncélozott is lehet, és katonák szállítására is alkalmas, új hajtása is lehet. Ki emlékszik hogy hol és mikor nyilatkozta ezt?
Azért a Rába jobban adna magát. A kérdés, nekem inkább az Szingapúr milyen formában húzzuk be mellé.

A Rába MAN és rocket artillery (Pl. RM-70) integrációra sem lenne képes?
Szerintem gatya a cég.
Ha nem láncos lesz (felújított MARS2) a rakéta-sotozatvető, akkor MAN alvázon kéne. A cseh 122 milis RM 70 Vampire az 20 km-es hatótávú, de gondolom, nem drága. Ennél jobb lenne a török T-122 Sakarya (40 km). A legkirályabb szerintem az Elbit PULS, multikaliber, 35>300km.
Astros 2020, ha szeretjük a brazilokat, de inkább még teherszállítót vegyünk inkább. Szerb csodában nem gondolkodnék.
A HIMARS meg pofátlanul drága.

Nem a rabaval kell erolkodni ha nem megy.
https://velto.hu itt ez a ceg. Ha jo ajanlatot adnanak tolluk erdemes lenne beszerezni par db ot laktanyai es loteri gyakteri kis kiszolgalo munkagep nek. Esetleg ha van tervuk egy kicsit komolyabb teherbirasu jarmuvet kifejleszteni elorendelni par db ot tesztre.

Igazabol minden onkormanyzatnal elferne.

• Tetszik
Reactions: vasszekely
Talán erre gondolsz (1:18-tól):
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: Terminator