[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 813
4 986
113
Amúgy az nem tudom feltűnt-e bárkinek, hogy több ok is lehet arra ami az országban zajlik. 1998-2002, 8 év interregnum, majd 2010+2014+2018, gyakorlatilag 11 éve kétharmaddal korlátlanul alakíthatták az országot kívánalmaik szerint azt követően, hogy korábban már volt gyakorlatuk a kormányzásban. Ha azt is hozzávesszük, hogy OV már a rendszerváltás óta aktív politikus, akkor felvetődik, hogy meddig bírja, hogyan is lesz az utánpótlás. Sokan a Rogán-Lázár párosban vélték ezt meglátni, de mivel viszonylag gyorsan lekerültek a sakktábláról, illetve takaréklángra kerültek, így nekem úgy tűnik nincs egyértelmű rátermett és kinevelt bennfentes utód. Ezt pedig egy magas kockázati tényezőként tekintem egy annyira autoriter jellegű rendszernél, mint a miénk. Minden szál OV-nál fut össze. Ezt a szinte korlátlan hatalmat ő láthatóan élvezi és tudja kezelni, de el fog jönni az a pont amikor valamilyen okból kifolyólag valaki más kerül bele abba a bársonyszékbe. Roppant jó kérdés, hogy egy ennyire centralizált szisztéma valaki más kezében mit fog hozni, én őszintén nem sok jóra számítok. A liberális demokráciába vetett fékek és ellensúlyok pont arra az esetre vannak ott, ha véletlenül valaki olyan kezébe kerül a szék, akinek a kezébe nem való. Erre van a transzparencia, a leválthatóság, az elszámoltathatóság. Ha ez a jelenlegi behangolt rendszer nem a megfelelő ember kezébe kerül akkor bizony rendesen isszuk a levét majd a kis illiberalizmusunknak.

Mostanában történik az, hogy a közvagyon jelentős része "közalapítványosodik". Sokaknak nyilvánvaló, hogy egy potenciális választási vereségre készül OV, de mi van, ha ez csak részben indoka annak ami történik, mert másrészről ugyan nem akarja a rendszert lebontani, de nem is akarja mindezt egy kézben hagyni megfelelőnek tűnő utód hiányában, hanem inkább decentralizálja az állami vagyont, mert nem bízik a felvonultatott potenciális utódokban, hogy azok ugyanazzal a felelősségteljes, előrelátó gondossággal gondoskodnak majd róla, amivel ő tette. Ilyen esetben ugyebár két dolgot tehetne, vagy visszaállítja az elszámoltatható és felelős transzparens kormányzást (helyesebben megteremti) vagy mivel meggyőződése nyilván, hogy az nem működik, így nincs is más választása, mint decentralizálni az államot, "közalapítványosítani".

Nagyon nagy a tét, látszólag nagyon nagy a kockázat, csak remélni lehet, hogy helyesen teszi amit tesz, és nem csúszik hiba a számításaiba, mivel mindannyian csak emberek vagyunk. Sajnos ezzel a vezérelvű szemlélettel csak az a baj, hogy arra az egyre nem gondolnak, hogy ők is csak emberek, és tévedhetnek. Elvileg erre találták ki a fékek és ellensúlyok rendszerét, ami nálunk már nem nagyon van... ez kb az a pont ahol az ember hajlamos hívővé válni, mert mást egyszerűen nem tehet.
Gyakorlatilag létrejön egy új hatalmi ág kis hazánkban ennek az alapítványi rendszernek a létrejöttével. Kaptak közfeladatokat, aminek ellátására állami dotációra jogosultak és van egy tekintélyes vagyonuk. Valahogy ahhoz tudnám hasonlítani, amikor létrehozták az önkormányzatokat a rendszerváltáskor. Már úgy első ránézésre. Mert úgy másodikra az ember rájön, hogy a "fejedelmi" módszer az, ha olyan emberek kerülnek a székekbe, akiknek van vaj a fején, és így a megfelelő ember irányítani tudja őket. Mondanám ezt, ha a "fejedelem" egy örökérvényű alkotás lenne. Az?
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 421
17 560
113
2006-ban a fidesz pedig 14. havi nyugdíj bevezetésével kampányolt. "Senki sem lehet annyira szegény, hogy ígérni ne tudjon."
Már vártam, hogy valaki lesz akinek csak nem sikerül értelmezni amit leírtam :) Ha egy picit veszed a fáradságot és elolvasod rendesen amit leírtam, akkor rájössz, hogy általánosan minden pártra értettem. Ez a második mondatomból ki kellett volna derülnie. Látom nem sikerült.
 
  • Tetszik
Reactions: vata and Pogány

Shed

Well-Known Member
2016. október 7.
816
4 125
93
Mindkettőre igaz.De különben a kormány ugyan ezt csinálja.13.havi nyugdij,25 év alattiak adómentessége,egy halom jóléti intézkedés igérete.
Vissza kéne hozni a cenzusos szavazati jogot.Csak az szavazzon,ki saját jogon adót fizet.Igy lehetne visszafogni ezeket az igéretcunamikat,a tömegdemokrácia káros dolgait.

Nekem úgy rémlik hogy azok amiket felsoroltál, nem igéretek voltak, hanem törvényt hoztak rá, és jelenleg is aktív kedvezmények. A CSOK, a falusi CSOK, a lakásfelújítási 6 millás kedvezmény, a nagycsaládosok adókedvezménye, a 25 év alattiak adómentessége, a 13. havi nyugdíj mind törvény által biztosított kedvezmény, amivel élnek is az állampolgárok. A A 330 milliárdba kerülő egyszeri 150k a megfelelő helyre behúzott x-ért, na AZ a választási igéret. Ne mossuk egybe a kettőt.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 726
80 536
113
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
17 775
30 546
113
Nekem úgy rémlik hogy azok amiket felsoroltál, nem igéretek voltak, hanem törvényt hoztak rá, és jelenleg is aktív kedvezmények. A CSOK, a falusi CSOK, a lakásfelújítási 6 millás kedvezmény, a nagycsaládosok adókedvezménye, a 25 év alattiak adómentessége, a 13. havi nyugdíj mind törvény által biztosított kedvezmény, amivel élnek is az állampolgárok. A A 330 milliárdba kerülő egyszeri 150k a megfelelő helyre behúzott x-ért, na AZ a választási igéret. Ne mossuk egybe a kettőt.
Ezek elég irányitott dolgok,kiválasztott kedvezményezettekkel.A társadalom nagyrészét valójában nem érinti,vagy nincs komoly hatása.Illetve nagyon is van.Qrvára elszabadultak az ingatlanárak.átlagembernek esélye sincs most lakást venni.
Aztán az egész forrásoldali ezeknek is hitelböl megy.Kinai egyetem kifizetése meg magában többe kerül,utána meg még az üzeme kitudja mennyibe.
Továbbra is kötöm az ebet a karóhoz.Rendszerváltás kell a Hazának,gengszterváltásokbol már elég volt.
 
  • Tetszik
Reactions: formosa1

merleg

Well-Known Member
2021. március 12.
1 645
3 237
113
Amúgy az nem tudom feltűnt-e bárkinek, hogy több ok is lehet arra ami az országban zajlik. 1998-2002, 8 év interregnum, majd 2010+2014+2018, gyakorlatilag 11 éve kétharmaddal korlátlanul alakíthatták az országot kívánalmaik szerint azt követően, hogy korábban már volt gyakorlatuk a kormányzásban. Ha azt is hozzávesszük, hogy OV már a rendszerváltás óta aktív politikus, akkor felvetődik, hogy meddig bírja, hogyan is lesz az utánpótlás. Sokan a Rogán-Lázár párosban vélték ezt meglátni, de mivel viszonylag gyorsan lekerültek a sakktábláról, illetve takaréklángra kerültek, így nekem úgy tűnik nincs egyértelmű rátermett és kinevelt bennfentes utód. Ezt pedig egy magas kockázati tényezőként tekintem egy annyira autoriter jellegű rendszernél, mint a miénk. Minden szál OV-nál fut össze. Ezt a szinte korlátlan hatalmat ő láthatóan élvezi és tudja kezelni, de el fog jönni az a pont amikor valamilyen okból kifolyólag valaki más kerül bele abba a bársonyszékbe. Roppant jó kérdés, hogy egy ennyire centralizált szisztéma valaki más kezében mit fog hozni, én őszintén nem sok jóra számítok. A liberális demokráciába vetett fékek és ellensúlyok pont arra az esetre vannak ott, ha véletlenül valaki olyan kezébe kerül a szék, akinek a kezébe nem való. Erre van a transzparencia, a leválthatóság, az elszámoltathatóság. Ha ez a jelenlegi behangolt rendszer nem a megfelelő ember kezébe kerül akkor bizony rendesen isszuk a levét majd a kis illiberalizmusunknak.

Mostanában történik az, hogy a közvagyon jelentős része "közalapítványosodik". Sokaknak nyilvánvaló, hogy egy potenciális választási vereségre készül OV, de mi van, ha ez csak részben indoka annak ami történik, mert másrészről ugyan nem akarja a rendszert lebontani, de nem is akarja mindezt egy kézben hagyni megfelelőnek tűnő utód hiányában, hanem inkább decentralizálja az állami vagyont, mert nem bízik a felvonultatott potenciális utódokban, hogy azok ugyanazzal a felelősségteljes, előrelátó gondossággal gondoskodnak majd róla, amivel ő tette. Ilyen esetben ugyebár két dolgot tehetne, vagy visszaállítja az elszámoltatható és felelős transzparens kormányzást (helyesebben megteremti) vagy mivel meggyőződése nyilván, hogy az nem működik, így nincs is más választása, mint decentralizálni az államot, "közalapítványosítani".

Nagyon nagy a tét, látszólag nagyon nagy a kockázat, csak remélni lehet, hogy helyesen teszi amit tesz, és nem csúszik hiba a számításaiba, mivel mindannyian csak emberek vagyunk. Sajnos ezzel a vezérelvű szemlélettel csak az a baj, hogy arra az egyre nem gondolnak, hogy ők is csak emberek, és tévedhetnek. Elvileg erre találták ki a fékek és ellensúlyok rendszerét, ami nálunk már nem nagyon van... ez kb az a pont ahol az ember hajlamos hívővé válni, mert mást egyszerűen nem tehet.
Gyakorlatilag létrejön egy új hatalmi ág kis hazánkban ennek az alapítványi rendszernek a létrejöttével. Kaptak közfeladatokat, aminek ellátására állami dotációra jogosultak és van egy tekintélyes vagyonuk. Valahogy ahhoz tudnám hasonlítani, amikor létrehozták az önkormányzatokat a rendszerváltáskor. Már úgy első ránézésre. Mert úgy másodikra az ember rájön, hogy a "fejedelmi" módszer az, ha olyan emberek kerülnek a székekbe, akiknek van vaj a fején, és így a megfelelő ember irányítani tudja őket. Mondanám ezt, ha a "fejedelem" egy örökérvényű alkotás lenne. Az?
Uramisten. Nem tudom, hogy sírjak vagy nevessek ezen. Amikor emberek úgy állítanak be egy politikust, mint valami olyan embert, aki él-hal az országáért és a népéért... mert az még rendben van, hogy az óvodások elhiszik a jó királyról szóló meséket, de felnőttkorban hogy képes ezt bárki komolyan elhinni?
"hanem inkább decentralizálja az állami vagyont"
A 90-es években is csak decentralizálták az állami vagyont. Aztán majd csodálkoztok, hogy a Magyarország nevű állam egyszer csak megszűnik létezni, mert már semmi súlya nincs.
 

OhioNurse

Well-Known Member
2020. szeptember 14.
1 534
8 796
113
Uramisten. Nem tudom, hogy sírjak vagy nevessek ezen. Amikor emberek úgy állítanak be egy politikust, mint valami olyan embert, aki él-hal az országáért és a népéért... mert az még rendben van, hogy az óvodások elhiszik a jó királyról szóló meséket, de felnőttkorban hogy képes ezt bárki komolyan elhinni?
"hanem inkább decentralizálja az állami vagyont"
A 90-es években is csak decentralizálták az állami vagyont. Aztán majd csodálkoztok, hogy a Magyarország nevű állam egyszer csak megszűnik létezni, mert már semmi súlya nincs.

Pár tíz kilométer autópályán kívül semmit nem tett le az asztalra semelyik balliberális kormány.
Semmit.
Nem lehet olyat mondani amit alkottak volna. Legyen az bármi, fizikailag fogható vagy éppen törvény (jó törvény).
Cserébe viszont kivétel nélkül mindig megszorítottak, eladósítottak, mindenben csak kevesebbek lettünk.

Épp eszű felnőtt magyar ember nem szavaz rájuk.
 

merleg

Well-Known Member
2021. március 12.
1 645
3 237
113
Pár tíz kilométer autópályán kívül semmit nem tett le az asztalra semelyik balliberális kormány.
Semmit.
Nem lehet olyat mondani amit alkottak volna. Legyen az bármi, fizikailag fogható vagy éppen törvény (jó törvény).
Cserébe viszont kivétel nélkül mindig megszorítottak, eladósítottak, mindenben csak kevesebbek lettünk.

Épp eszű felnőtt magyar ember nem szavaz rájuk.
Ez hogy jön ide? Mondtam én, hogy szavazz rájuk?
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Nézzétek! Széttámadják a baloldaliak a Momentumot! :D Lehámozzák Donáth Anna mellől a főkolomposokat! Hogy Anna fel tudjon szabadulni a Momentumból! ;) és átálljon az IGAZI baloldalra! :D Schiffer-Donáth-Thürmer-Puzsér!

Cseh Katalin facebookozással többet keres, mint 1000 magyar férfi közül 999

2021. május 6. 9:14
75883_puzser_robert.png

PUZSÉR RÓBERT
Facebook
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
17 775
30 546
113
Hát nincs nagy választék, csak rosszabb és még rosszabb... Másik dolog, hogy egyesek Brüsszelnek akarnak hün szolgálni mások meg Washintonnak. :)
Te gengszterváltás lehetséges jelöltjeit nézegeted.Én meg rendszerváltásrol zólottam,mint szükséglet.Az államszervezet mint rendszer az,mit nagyon le kéne váltani.Amig ez nem történik meg,addig csak gengszterváltás lehetséges.
 
  • Dühítő
Reactions: éber

OhioNurse

Well-Known Member
2020. szeptember 14.
1 534
8 796
113
Ez egy jó videó. (y)
Igaz már nincs benne olyan hogy a kopaszoknak kiszórunk egy kiló ultrát és előbb csak a fekete kockaköveket kell felmosni és már centikérő vers sincs sőt a stokizásra ki sem tért. :D :rolleyes: :oops: :cool::eek:
De hát nem is a sorkatonaságról volt szó. Pedig egy 4-5-6 hónap minden fiatalra ráférne. Mert egyébként egy jó dolog.
 

Irsai Olivér

Well-Known Member
2019. június 7.
1 697
5 672
113
Gyakorlatilag létrejön egy új hatalmi ág kis hazánkban ennek az alapítványi rendszernek a létrejöttével. Kaptak közfeladatokat, aminek ellátására állami dotációra jogosultak és van egy tekintélyes vagyonuk. Valahogy ahhoz tudnám hasonlítani, amikor létrehozták az önkormányzatokat a rendszerváltáskor.

A szó, amit keresel: a (Szent) Korona - mint sajátos magyar képződmény, “jogi személy”.
Az egész “alapítványosdinak” - elvileg - oda kellene kifutnia.

(A KESMA-val indult - annak megalakulása meglepett mindenkit -, azóta minden centralizált tömeget ilyen módon önállósítanak. Az elmélet szerint ezek önjáró módon teszik a dolgukat (már abban az esetben, ha jól van megírva a alapszabályzatuk)).
 

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 813
4 986
113
A szó, amit keresel: a (Szent) Korona - mint sajátos magyar képződmény, “jogi személy”.
Az egész “alapítványosdinak” - elvileg - oda kellene kifutnia.

(A KESMA-val indult - annak megalakulása meglepett mindenkit -, azóta minden centralizált tömeget ilyen módon önállósítanak. Az elmélet szerint ezek önjáró módon teszik a dolgukat (már abban az esetben, ha jól van megírva a alapszabályzatuk)).
A Szent-Korona tan része a Ius resistendi et contradicendi is, ki kapna jogot rá és ki nem, milyen alapon?
Uramisten. Nem tudom, hogy sírjak vagy nevessek ezen. Amikor emberek úgy állítanak be egy politikust, mint valami olyan embert, aki él-hal az országáért és a népéért... mert az még rendben van, hogy az óvodások elhiszik a jó királyról szóló meséket, de felnőttkorban hogy képes ezt bárki komolyan elhinni?
"hanem inkább decentralizálja az állami vagyont"
A 90-es években is csak decentralizálták az állami vagyont. Aztán majd csodálkoztok, hogy a Magyarország nevű állam egyszer csak megszűnik létezni, mert már semmi súlya nincs.
Eü-közeli ember vagy. Az autoriter vezetők, illetve "diktátorok" akiknek feltérképezték a személyiségét, azok jellemzően mind meg voltak erről teljesen győződve. Az, hogy ebben igazuk van-e az teljesen más kérdés. Ők teljesen bizonyosak abban, hogy csak ők menthetik meg a nemzetet, ezért követnek el mindent a hatalom megszerzéséért és megtartásáért, és biztosak benne, hogy az általuk kifundált mód az üdvözítő.
De vonatkoztassunk el az orvosi viszonylattól.
Pont az első Orbán kormány alatt jelentek meg elemzések minisztériumi vezetőktől, amiben elemezték a magyar gazdaság jelenét, jövőjét, a kitörési pontokat, a problémákat, és hogy mit lehet tenni a problémák kiküszöbölésére. Rémlett a dolog, ezért újra elővettem őket, és bizony csak annyi történt, hogy ami akkor megjelent, azt folytatták. Van persze néhány új elem, pl ez a közalapítványosdi, de egyértelmű hibának és hiánynak értékelték azt, hogy nincs hazai nemzeti nagytőkés réteg, illetve van, az nemzetközi összehasonlításban igencsak csenevész, és ez közgazdasági értelemben egy probléma, ha így nézzük hát ezt is orvosolják, bármennyire is gyomorforgató első ránézésre, a gazdaság hiányosságait foltozzák.