W
Wilson
Guest
Tegyük fel a kérdést fordítva: mit tud kezdeni egy "értelmes légvédelem" ezzel a fenyegetéssel?
Simán leszedik őket nem kell hasraesni tőlük.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Tegyük fel a kérdést fordítva: mit tud kezdeni egy "értelmes légvédelem" ezzel a fenyegetéssel?
na. ld Izrael. Amikor egy drómra két Partiot + F-16 + helikopter kell... Most leszedtek egy házibarkácsot Gázánál, na azt se parittyával sikerült.Simán leszedik őket nem kell hasraesni tőlük.
Az új csöves rendszerekre kíváncsi lennék, de egy jól rétegzett légvédelemnek meg kel vele birkózni.na. ld Izrael. Amikor egy drómra két Partiot + F-16 + helikopter kell... Most leszedtek egy házibarkácsot Gázánál, na azt se parittyával sikerült.
na. ld Izrael. Amikor egy drómra két Partiot + F-n16 + helikopter kell... Most leszedtek egy házibarkácsot Gázánál, na azt se parittyával sikerült.
leterheled a rendszert filléres szarokkal.. utána?Álljunk meg egy pillanatra kriss és én is a Bayraktarokról beszélünk.
Ja én az általam Boxer2-nek tituláltra (vagy minek hívjuk a futurisztikus 8x8-at) gondoltam.Ez nem úgy megy, hogy azonnal tudok válaszolni. Néha dolgozni is kell!
Te írtad, hogy horvátok (te déli szomszédot írtál) megvette a Patria AMV gyartási jogát.
Így:
Ebből az jön le, hogy te egyenlőségjelet tettél ("Helyette nekünk") az AMV és a Lynx közé.
leterheled a rendszert filléres szarokkal.. utána?
Azt azért szögezzük le, hogy a túlterhelés ellen nincs válasz egyelőre. Majd a skyshield (és alteregói) talán.
Orosz szintű légvédelem persze valóban ritka úgy általában, és nem is láttunk még operálni élesben (remélem nem is fogunk). Mindazonáltal nagyon kemény orosz cuccokat simán túlterheltek az utóbbi időkben. Most Trump kis rakétatámadásánál is ugye ment, hogy mennyi cirkálórakétát szedtek le, amihez azért mindenki hozzátette, hogy passz ebből mennyi volt TALD.Jelenleg nincs rendszerbe állítva sehol a világon olyan drónrendszer amelyekkel te egy hatékony túlterheléses támadást tudnál indítani egy orosz szintu légvédelem ellen.
Nem a robbanófej önmagában a probléma. Inkább a célkeresés és követés. Ezek nem helikopter meg vadászgép méretű (értsd RCS-ben) célok.Oerlikon GDF már vagy 30éve AHEADos változatban létezik.Ma az összes újhullámos GyHJ AHEADos főfegyverrel rendelkezik.Semmi gondot nem jelent akármire rátenni egy AHEADos 25-40milis agv-t távirányitott toronnyal-akár a leendő cicáinkra is.De akár egy 30milis M230 is felrakható ma már AHEAD rendszerrel szinte akármire.A beérkező őngyilok dronok lelövése megsemmisitő eszközök szempontjábol nem gond.A felderitő tűzvezető rendszert kell megoldani.Az sem over kill,inkább csak pénzkérdés.
Igen.De ez sem megoldhatatlan probléma,inkább pénz kérdés.A szükséges technológia létezik.Nem a robbanófej önmagában a probléma. Inkább a célkeresés és követés. Ezek nem helikopter meg vadászgép méretű (értsd RCS-ben) célok.
Milyen nagyon kemény orosz cuccokra gondolsz amelyeket túlterheltek?Orosz szintű légvédelem persze valóban ritka úgy általában, és nem is láttunk még operálni élesben (remélem nem is fogunk). Mindazonáltal nagyon kemény orosz cuccokat simán túlterheltek az utóbbi időkben. Most Trump kis rakétatámadásánál is ugye ment, hogy mennyi cirkálórakétát szedtek le, amihez azért mindenki hozzátette, hogy passz ebből mennyi volt TALD.
Na mindegy. Drónswarm biztos, hogy probléma még egy darabig, nagyon kell valami kellően effektív AHEAD-os cucc. Vagy valami más, de ez elég kézenfekvő.
Milyen nagyon kemény orosz cuccokra gondolsz amelyeket túlterheltek?
Értem de azt ugye tudod,hogy ez nem egy releváns példa mivel ezeket a pantsir-t abszolút nem abban a rendszerben alkalmazták ahogyan az ki van találva ráadásul abszolút nem fillére drónokkal terhelték túl amikor kilőtték.
Igen, tudom. Ezért említettem fentebb, hogy, orosz szintű védelmet még nem teszteltek, reméljük nem is fognak. Mindazonáltal simán túlterhelték az orosz eszközöket. Tökmindegy, bármely nyugatit is túlterheltek volna. És ja, nem filléres cuccokkal.Értem de azt ugye tudod,hogy ez nem egy releváns példa mivel ezeket a pantsir-t abszolút nem abban a rendszerben alkalmazták ahogyan az ki van találva ráadásul abszolút nem fillére drónokkal terhelték túl amikor kilőtték.
Bevallom, a jelenleginél jobban bejött nekem is, én picit várom már...:
...de mivel megértem, hogy nem olyan egyszerű vele ölni, igy a milliárdoknak tényleg van most jobb helye is...
Ízlésficam van a tervező fejébenBevallom, a jelenleginél jobban bejött nekem is, én picit várom már...:
...de mivel megértem, hogy nem olyan egyszerű vele ölni, igy a milliárdoknak tényleg van most jobb helye is...
Mondtam, hogy Master kell nekünk. Ez lesz így a legjobb megoldás, bár vagy négy Super Tucano-t kaphatna Szolnok a pilótaképzéshez és akkor nálunk mehetne az alap és haladó szelekció, az olaszoknál meg a jet és harci kiképzés!Nekem ez a harmadik vegyes összebútorozás az olaszokkal tetszik. Ha 22 után lesz döntés, akkor előbb eldöntjük a Gripenek sorsát. Azaz az új század és mikor és ahhoz igazítjuk a kiképzőt.
Az olasz együttműködés erősítése a Lynxek kapcsán is hasznos lehet. Könnyebben leesik Zalába vmi csont.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..