[HUN] Toborzás / hadkiegészítés

5 év.
Mostanra hozták össze a fizetési táblát, eddig a sereg jobban keresett.
Én 4000 frankkal kezdtem ez ment fel 6600-ra, majd mikor bejött az euro kaptam 1000-et.
Létszámgond van, de nem megoldhatatlan. (~20%- ék. )
Légióban pedig brutális rosta van a túljelentkezés miatt. Anno egy ember felvételére jutott 7 elküldött, ma talán 1 a 10 az arány.
Civil cégek vannak a reintegrációba bevonva. Előadásokat tartanak, megmutatják magukat a laktanyákban a leszerelőknek. Nyugisabb az ember ha tudja hogy leszerelés után egyből mehet melózni, mert van hová. A cégek meg kedvelik a fegyelmezett, megbízható munkaerőt.
Van B,C jogsit alapból, ingyen mert a kiképzés része. De egyből mehetsz átképzésre is,ha arra van gusztusod, persze ingyen.
Meg továbbtanuláshoz beszámolják pontként.
18-25 között buli. Tanulsz, utazgatsz, sportolsz, kapsz egy rakat oltást ingyen, fogaid rendben, szemüveg ingyen,stb...ki lehet azt maxolni hogy megérje.
Végigkiséri az életed a sereg, pozitív értelemben.
Ezekszerint "csomagban" megeri a dolog. Az azert meglepett hogy a seregnek kulon bertablaja volt mint nektek.

• Tetszik
Reactions: Pogány and Filter
a világ egy ujjab átalakulási folyamat intenzív szakaszába lépett. az idősebbek ilyet vagy hasonlót már jóárszor átéltek.

eddig a kicsi de profi hadsereg volt a világon a trend.
elég is vólt hisz nem fenyegetet közvetlen veszély a nyugati féltekén.
a tömeghadsereg részét igyekeztek szövetségi rendszer bevonásával helyettesíteni... (mivel veszély nem vólt igy a szövetségi rendszerbe vetett bizalom is nagy volt...)
majd a kicsi is modernből megmaradt a kicsi... ez automatikusan a gyengülés hatására hozta magával a fokozódó veszélyt...

ahhoz hogy ez a veszély elháruljon már nem elég a kicsi hadserege modern szintre hozni. hisz a leépülés az eddigi bizalmat élvező szövetségi rendszer kárára ment....

végredmeénybe az országok kezdenek visszatérni a sorozáshoz és a tartalékos rendszer felállításához ahol ez nem tünt el annak mértéének fokozásához.

a leépülés hatására viszont máer kevés a használhaó másodvonalas technika mégha a modernizációs képesség meg is lenne...

(Megj. Mindig is vóltak "profi" életvitel szerüen katonáskodók akik magasabb harcértéket képviseltek "tömegesen alkalmazott" társaiknál....)

tehát a jövlöben nem lessz elég csupán a viszonylag "kis létszámú" profik átfegyverzése új technikára hanem a viszzatérő tömegeket is el kell majd látni fegyverzettel és hadianyaggal...

a magyar modell ebből több. hisz nem csak a csúcstechnikát képviselő lynx itthon gyártva de lessz egy olcsósított minőségi boxer is kedvezőbb árkategoriával... ahogy tömeggyártható 4x4 esek is...

tehát igazából a struktúra minden szintjét lefedjük termékpalettával...
hogy mi vólt a románok és a többi ország hibálya az elmúlt időszakba harcjármű gyártása tterén?
túl hamar ellőték a patront kkor álltak be versenyezni amikor a legnagyobb vólt a konkurencia a piacon az igények a termékekre viszont a béka segge alatt...

a mi esetünkbe a konkurenciaharc tüzes része már lezajlott sokan kiestek mégtöbben buktak el... ezek már nem kivánkoznak vissza a piacra... de az igényyek nőlneek...
Sorozás (nem sorosozás! ;)) vhol be lett újra vezetve? Én erről nem hallottam...a tartalékos rendszer újjáélesztése oké.

Ebbol is latszik, nem feltetlenul kell sorkotelezettseg a katonasag magas tarsadalmi megbecsulesehez, lasd BE-UK-NL stb, de artani semmikeppen nem art neki. :)

Amugy ahol visszahoztak, ott is csak parezer forol van szo mindenhol, alapvetoen az onkentesek hianyabol adodo legkritikusabb posztok betoltesere (az ukranok a kivetel, mert ok egyreszt haboruban allnak, masreszt tovabbra is a 40 evvel ezelotti tomeghadseregben gondolkodnak.)

Kíváncsi leszek hol lesz 1 hónap múlva. A szakszervezet - 40%-ról beszelt, bár az utóbbi időben lement - 10%-ra.

4 hónapos visszatartás van. Aki már legalább 4 hónapja beadta a felmondást, az tudott most elmenni. Nyilván pár ember átgondolja most a dolgokat, hogy be lett lengetve a 6 havi. Felteszem van aki fel akarja venni, aztán másnap meg leszerelni. Meg az MSZP szintén belengette, hogy ha nyernek, akkor majd ők visszaállítják a régi korai nyugdíjazást, meg elengedik azokat, akik már mehetnének a régi rendszer szerint. Nem tudom ,szerintem még igérhettek volna olyat is hogy mellé visszaadják a 13. havi nyugdíjunkat, és azt az elmaradt évekkel együtt visszamőlegesen egyben odaadják kamatos kamattal.

Szerintem a 6 havit megkapjuk választások előtt, egyben a katonák, BV, tűzoltók. meg mi. Gyanítom hogy már összel lesz nyilatkozat hogy akkor tuti az utalás. Még azt is megkockáztatom, hogy odaadják december 24 előtt pár nappal.

Hát ha nem akarnak összeomlást a BM-nél akkor fizetniük kell, nincs mese.
A teljes foglalkoztatás egy csapda
Az iparágak, minisztériumok egy mással hadakozva versenyeznek az alkalmazottakért
Eközben egymásra licitálva a bérek nőnek a fogyasztás szintén így az árnövekedés szintén és egy egy beláthatatlan spirálba vezet aminek az infláció a következménye.

Az összes szomszédunknál pedig 3-4x-ére nőtt a jelentkezők száma. Nesze neked magyar társadalom.
Valamiért az emberek többsége baromira nem érzi fenyegetve magát - kívülről legalábbis. Az ukrajnai háború is távoli nekik, csak azt látják, hogy drágulás van "miatta". Ha Kárpátalján gyülekeznének az oroszok talán megnőne harci kedv - a kivándorlási kedvvel együtt...

Az összes szomszédunknál pedig 3-4x-ére nőtt a jelentkezők száma. Nesze neked magyar társadalom.
Nem nagyon èrtettem soha.
Tata Budapestről 1 óra vonattal.
De kb 2 kezemen meg tudtam számolni a zászlóaljban hányan jártunk onnan.

Pedig elnézést de egy McDonaldsal szemben egy fiatal fiúnak vicc hogy ez nem alternatíva.

A szállón meg minden nap mehet hálóban a játék.
Magad ura vagy.
Amikor akarsz akkor baszol be.
Mèg sikk is.
Nem úgy mint otthon ahol anyu nyakon vág ha összehányod a budit.
Csomó haver vesz körül.
Ha kimesz külszolgálatba hazajöve vehetsz egy kocsit. Ok valami egyszerű. :D Ami korodbeli.:oops:

Persze anyu szoknyája mellett biztos jobb.

Fura.

Nem lehet, hogy a leszerelési tilalom, és az eddig nem túl versenyképes fizetések is hozzájárultak ehhez?
Kíváncsi vagyok, hogy ezek változásával, és majd az új technika tömeges megjelenésével változik-e a helyzet?
És hát elkezdődött a felmondási hullám is, ami szintén pozitív irányba befolyásolhatja a honvédség iránt érdeklődők számát.

Ide tartozik:

• Tetszik
Reactions: Blitz97 and Ocses
Nem lehet, hogy a leszerelési tilalom, és az eddig nem túl versenyképes fizetések is hozzájárultak ehhez?
Kíváncsi vagyok, hogy ezek változásával, és majd az új technika tömeges megjelenésével változik-e a helyzet?
És hát elkezdődött a felmondási hullám is, ami szintén pozitív irányba befolyásolhatja a honvédség iránt érdeklődők számát.
Egyik szomszédunknál sem túl versenyképes a katonai fizetés de ott az emberek mégis mentek. A tartalékos rendszerbe jelentkezők száma a cseheknél tízszeresére nőtt itthon semmi.