Szerintem ne vészmadárkodjunk, amikor még egy kapavágás sem történt.
Én most vagyok 30 éves. Én még nem születtem meg amikor gyártelepnél a kereszteződésre felüljárót ígértek.
Több választáson ígérték a helyi képviselők a felüljárót az elmúlt 20 évben. Azért csak ennyit írok, mert ennyire bírok vissza emlékezni.
A HÉV átépítése a MÁV által 10 éves ígéret. Kapavágás nem történt!
Ilyen múlttal had ne én legyek már a vészmadár!
Mert semmi értelme elvnni a szerelvényeket a végállomásra, amikor indulnak úgy is 3-4 óra múlva.
Őket sem zavarja, hogy nincs az épületeknek hely....
A vonatok meg eddig is félre álltak tökölön, mert 3 vágány van, meg van ami csak Tökölig megy. Ehhez nem kellettek plusz épületek!
Viszont lefele 2 vágány lesz Tököl után is.
Akkor miért állnának meg ezek a járművek Tökölön?
Ott van Ráckevén a pusztában a járművek pihenő helye. Kutyát nem zavarja hely meg van dögivel.
Erre egy pici HÉV-megállóban akarnak járműveket raktározni, meg infrát kiépíteni?
Dunaharasztin szintén már megvan az infrastruktúra hozzá.
Nem értem az egészet!
Zajlik a tender.
Az elhangzik, hogy a mai környezetben az áramnem kb. annyit jelent, mintha telefonban az kérdeznéd, hogy piros vagy kék legyen.
És ezt te mérnökként komolyan elhiszed?
Jelenleg 1000 Voltos egyenáram a hálózat.
Nem nagyon tudok olyan mai szerelvényről ami 1000 volt egyenáramról menne.
1500/3000 volt a szokásos a vonatoknál.
A villamosoknál 750 V.
A 3-as metró is 750 V azt hiszem, a 2/4 pedig 825 V. (nekem ez is egyedinek tűnik)
Most akkor csak nekünk csinál valaki 1000 voltos szerelvényeket vagy átépítik a hálózatott magasabb feszültségre?
Esetleg az 5-ös metrós terv miatt 750/825 V lesz?
Amúgy meg a 7-8 percenként járó HÉV-re hol hord rá a mostani vonalhálózat...?
Nem lesz 7-8 percenként busz!
Nincs rá kapacitás. Pont úgy hord rá ahogyan eddig!
Tökölön pl. a HÉV-et érintve hurokban megy a busz.
Szigethalmon jelenleg is van 2 db buszmegálló a HÉV-nél, plusz ott a pálya udvar kicsit messzebb.
A szigethalom-halásztelek-csepel az egy létező buszvonal, a csepeli hévre hord rá.
A Tököl-miklós-csepel pedig mind 3 településen ráhord a hévre, ugyanis a HÉV megállóknál vannak a buszmegállók.
Ennél jobban hogyan lehet ráhordani valamit?
Erről is szó esik, tarifaövezet lesz.
Ez egy jó dolog ha megvalósul.
Remélem nem az lesz mint most, hogy a Pesti bérlet 10,000 Ft ami mindenre jó, a csak HÉV adott szakaszára jó Ráckeve-Milleneum telep bérlet meg vagy 21,400 Ft.
Mert akkor jogosan kurva anyáznak majd továbbra is a helyiek, szerintem....
Te tényleg végignézted...????
Írtam, hogy részeket néztem meg belőle.....
A végén a beszélő fejeket kihagytam.
Ők meg felmérték.
Az, hogy te valamiről nem hallottál az nem mérce.
Okkal volt a felmérés.
Itt élek lényegében 30 éve. Még senkitől nem hallottam, hogy : De jó ott az a gusztustalan épület! Tartsuk meg!
Ellenben egy modern épületre lehet lenne igény.... Csak ugye az pénzbe kerül.
Szigethalom Alsó, Tököl például. A térképen nem látszik , hogy milyen gáz az átjáróknál a kereszteződés.
Szigethalom alsónál van egy jobbra kanyarodó szakasz az útban, az konkrétan beláthatatlan. Erre ezek oda rajzolnak még egy fát XD
Aki ezt megrajzolta életében nem járt ezeken a helyeken!
Mondok egy egyszerűt, mondtad akarsz vezetni, vezesd végig ezeket az utakat kocsival nap közben. Érteni fogod amit írok.
Szóval ne haragudj, de a kommentedben sok trollkodás szerű mű kérdés volt, de konkrétum kevés.
Az is talán kiviteli terv szintű, csak meg sem jelölted mire gondoltál.
Én nem trollkodom hanem te nézed egyoldalúan a dolgokat.
Ígérnek egy gyorsabb menetidőt aminek örülök én is, fasza meg minden.
DE
Itt van egy épített környezet, amit nagy ívben leszartak a tervezők.
Annyi volt a kocepciójuk, hogy sok bicikli tároló kell, némi parkoló meg legyen zöld is rendesen.
Az, hogy fizikálisan ezek nem fognak elférni, zsúfolt lesz az egész környezet, a közút szűkülni fog, miközben nagy forgalmat visz el, az, hogy a helyi boltokkal mi a f@sz lesz, azoknak hol lesznek parkolóik, hogyan lehetetlenítik el őket az ezeket a jó madarakat nem zavarja.
Átrakják gyártelepen a buszpályaudvart egy az eddiginél kisebb helyre, ahol most van egy 2 szintes üzletközpont meg N+1 egyéb üzlet?
Szerinted ez így működni fog?
Vagy marad a jármű javító ott ahol van és csak a buszforduló rész költözik át?
Akárhányszor szóba kerül a kisajátítás mindig azt mondták ebbe most fölösleges bele menni....
Hát kurvára nem

Ez az Achilles sarka az egésznek!
Magyar bíróságon beindulnak a perek, 2030 helyet lesz 2050 a befejezési dátum, márha elkezdik, meg valaki végig viszi.
Mert ugye itt 4 vente váltás van....
Én valahogyan nem érzem át a terv megvalósíthatóságát....