Beszélgető

Az egyetemeken a gólyák beköltözhetnek, meg még pár esetben lehet bent maradni, ahogy a Telex is megírta. A félév két hét tárgyfelvételi időszakkal kezdődik, az alatt óra nincs. Ez kimaradt a Telexes cikkből. Tehát papíron a félév Szept 6-án kezdődik, azonban ténylegesen csak később. Gondolom ezért is nem csináltak belőle akkora ügyet az egyetemek.
A BME-n konkrétan szept. 6-án kezdődik a jelenléti oktatás laborokkal, stb...

• Tetszik
Reactions: Törölt tag 4082
Mondjad annak, aki ebben az időszakban dolgozott volna mondjuk 4 napot. Azt a kárt ki téríti meg? Tudod, én pl suli mellett dolgoztam.
Én is dolgoztam az egyetem mellett, váltott műszakban, pl. éjjel után klassz volt bemenni órára. De, túléltük, megoldottuk. Mégegyszer: ez nem volt a szervezés magasiskolája, de azért nem is akkora nemzettragédia mint aminek gondoljátok.

Én nem, én csak egyetértek azzal, hogy a kormány, most megmutatta neki mi a fontos.
És az nem az oktatás.
Sok kollégium fogad nyaranta vendégeket, és ebből van valamennyi bevétel, de ez most szinte teljesen kiesett a covid miatt. Ez az 5000 vendég azért nem olyan rossz üzlet. Nekem úgy tűnik, hogy éppen a csóró koleszokra gondoltak.

Sok kollégium fogad nyaranta vendégeket, és ebből van valamennyi bevétel, de ez most szinte teljesen kiesett a covid miatt. Ez az 5000 vendég azért nem olyan rossz üzlet. Nekem úgy tűnik, hogy éppen a csóró koleszokra gondoltak.
Nem értek egyet, a nagy bevétel, a nyári koleszosok. Azok meg ott voltak, mert Sopronból még mindig nem lehet bejárni szakmai gyakorlatra.
Akinek meg egyéb indok miatt adták meg, azoknak az egyéb indokait nem írta felül a covid.
de azért nem is akkora nemzettragédia mint aminek gondoljátok.
Nem nemzettragédia, egyszerűen egy fokmérője annak, hogy hogyan áll az állam az állampolgáraihoz. És nem jó az irány.

Tényleg? Hiszem ha látom. De nem fogom látni, mert a kihagyott labort pótolni kell, ha nem pótolod nem tudsz leadni jegyzőkönyvet, ha nem tudsz leadni jegyzőkönyvet karó.
Odaírták nem lesz igazolatlan hiányzás, ne hőbörögj már ezen. Néha olvass is bele a cikkekbe, ne csaj a szalagcímet. Gondolom lesz pótgyakorlat/labor.
Ti tényleg nem érzitek, hogy ez mennyire gáz?
Túl lehet élni, valahogy valószínűleg majdnem mindenki meg fogja tudni oldani, de miért kell egy szaros NEK miatt szopatni a hallgatókat?
Kellemetlen, de nem érzem a tragédia súlyát.
Ki nem szarja le?
Amúgy te mit szólnal hozzá, ha kidobna a lakasodbol a kormány? Egy egyetemistanak ez kb az.
Én is voltam egyetemista, nem kaptam volna szívrohamot, ha egy héttel tovább hesszelhetnék a Balcsin.
A hasonlatod meg xar és erőltetett.

És? Órára hogyan jár be te zseni? Tudod van aki tanulna. Es aki dolgozna Bp-n suli mellett?
Ennyi. Kaptak egy IJ kártyát...
Megoldja online, ahogy lassan másfél éve. 1 hét vazze, mi ez a dráma??
Ráadásul akinek kibaszott gáz lenne...

Az ELTE azonban biztosította diákjait, hogy azok az elsősök, nemzetközi hallgatók, nyári bentlakók és szeptemberi férőhellyel is rendelkezők, vagy azok, akiknek egyéb körülményeik miatt szükséges a kollégium, valahogy szobához fognak jutni.

Mondjad annak, aki ebben az időszakban dolgozott volna mondjuk 4 napot. Azt a kárt ki téríti meg? Tudod, én pl suli mellett dolgoztam.

A történet lényege nem ment azt. Azt tesz veled a hatalom, amit akar úgy, hogy előre nem is szól. Azt oldd meg es szopj. Hát a jó kurva édes anyjukat. Meg azoknak is, akik szerint ez így ok...
Emeltük a tétet. Most hogy nem lesz igazolatlan hiányzás, lesz online oktatás, most hőbörögjünk azon, aki melózni akart a koleszból azon a héten. Hány ilyen diákot fognak kirakni? Odaírták, méltányossági alapon igyekeznek az ilyen eseteket is megoldani.

Senki nem irta, hogy oké, sokkal jobban kellett volna megszervezni, de a proli hőbörgésed nevetséges.

Sztem igazán nagy érvágás a felsősöknél az lesz, hogy jelenlét hiányában gólyákat nehezebb lesz az elején becserkészni, így a finomabb falatokat lefölözik. ;)

egyéb körülményeik miatt szükséges a kollégium, valahogy szobához fognak jutni.
Hm, elképzelem, hogy hova küldtem volna azt, aki kitalálja, hogy bocsi, tudom, h 2 évnyi cuccod ott van a koliban, de most pár túrista miatt fogd ezt, és költözz át két hétre Ötthalomból a Hermanba, majd utána vissza...
Mindezt nyár végén, amikor pl, ilyen hülyeségeket is csináltam, mint a, 8 órában dolgoztam
b, nyaraltam

Iszonyatosan gáz ez az egész.

De akkor se lett volna őszínte a mosolyom, ha csak azt közlik, hogy majd csak 2. hét elején költözhetek, addig old meg, vagy ha nem tudod, nem hiányzás, de azért a 3. heti zh-t nem hagyhatod ki...

• Tetszik
Reactions: Blitz97
Hm, elképzelem, hogy hova küldtem volna azt, aki kitalálja, hogy bocsi, tudom, h 2 évnyi cuccod ott van a koliban, de most pár túrista miatt fogd ezt, és költözz át két hétre Ötthalomból a Hermanba, majd utána vissza...
Azt vágod, hogy idén, tavaly ki lettek ürítve a koleszok a Covid miatt? Max. 2 havi cucc van bent...

Te dráma tagozatos volt az SZFE-n? ;)

Emeltük a tétet. Most hogy nem lesz igazolatlan hiányzás, lesz online oktatás, most hőbörögjünk azon, aki melózni akart a koleszból azon a héten. Hány ilyen diákot fognak kirakni? Odaírták, méltányossági alapon igyekeznek az ilyen eseteket is megoldani.

Senki nem irta, hogy oké, sokkal jobban kellett volna megszervezni, de a proli hőbörgésed nevetséges.

Sztem igazán nagy érvágás a felsősöknél az lesz, hogy jelenlét hiányában gólyákat nehezebb lesz az elején becserkészni, így a finomabb falatokat lefölözik. ;)
Proli hoborges. Ner lovagtol mast nem is vartam

Mindezt nyár végén, amikor pl, ilyen hülyeségeket is csináltam, mint a, 8 órában dolgoztam
b, nyaraltam
Ne mondd már! Nyaranta vannak a nagytakarítások és a festések is. Ilyenkor egyáltalán nem szokatlan a költözés.

Azt vágod, hogy idén, tavaly ki lettek ürítve a koleszok a Covid miatt? Max. 2 havi cucc van bent...

Te dráma tagozatos volt az SZFE-n? ;)
Tényleg két havi? Az jó, mert nekem ismerőseim most is laknak benn, és méltányosságival múlt félévben is bent laktak a Kármánban. Mondd már el nekik is, hogy a téli nyári cucc meg az öltönyök, amit kocsival vittek Szegedről, meg a bringája, ami nyilván nem maradhat ha ő sem, az mind a 2 havi cuccuk.
De ha ekkora nagy szájjal vannak itt néhányan, lehet menni segíteni költözködni a Kármánba, hidd el, fizetik a söröd a klubban. Eriggyetek veszekedjetek azzal a szájbatekert portaszolgálattal, amekkora tirpákok vannak ott. Ja, de előtte foglaljatok a parkolóban költözési időpontot 11.15 és 13.15 közé egy hétköznapra, de siessetek, mert csak 5 szabad hely van. Na ez a BME KTK. Ha nem jártatok arra, ne jártassátok a szátokat hanem higgyétek el a többieknek... Nem csodálom, hogy a többiekben is ennyire felment a pumpa a nagy okoskodástól.
Ismerek olyat is, akinek munka miatt szeptember legelejétől ott kellene lenni, személyesen, mert a cégeknél kezd megszűnni a teljes HO. Na ő most mit csináljon két hétig? Biztos majd a BME is ad pénzt albérletre, mint az ELTE... Itt 30k az ösztöndíj 2002 óta, ne hülyéskedjetek már...
A másik okosnak, aki meg villamoson vitte a foteljét. Lehet menni most is segíteni, biztos poén lesz hétköznap kora délután átvinni Újbudáról a fülem mögé annyi cuccot, ami autóba se fér, két hét múlva meg vissza. Ja, és ismétlem, küzdjetek ti a portaszolgálattal, kétszer, a cipekedéssel, kétszer. Megsúgom, segítőt nem lehet bevinni COVID miatt, csak a kolikocsma üzemelhet a tömegeknek éjjel-nappal. Úgyhogy fordulhatsz 10-szer a 7.ről, meg két szabadnap, minimum. Ja meg menyni idegeskedés. Mintha nem lett volna elég amit csináltak velük az elmúlt időben.
Aki szerint meg ez okés, az nyugodtan felajánlhatja a saját házát/lakását. A szállodák konganak, tessék azt kiadni.

Amúgy meg nem lepne meg, ha a nagyságos koliigazgatóság egy kis lepattanóért arra játszott, hogy ingyen pénz lesz, mert nem lesz oktatás, a kolik meg félig üresek. Aztán nem jött be, most meg más issza a levét.

A "másik oldalon" a "vallásos buzulók" nem állampolgárok?...milyen a jó irány btw, hallgatlak...
Szerintem ez indulatból hangzott el, és nem a NEK-re érkezők becsmérlése volt a cél.
Egyébként könnyen lehet, hogyha a diákokat szállásolnák be egyik pillanatról a másikra, indokolatlanul, a NEK-en résztvevők bejáratott és saját kolostorába, például amíg ők gólyatábort tartanak, így nem tudnák a dolgukat végezni, szertartásokat tartani, akkor ők is morcosak lennének.

Egyébként én úgy emlékszem, hogy a kollégiumi elhelyezés pályázattól függ, amelyet ha valaki elnyer, akkor joga van abban az időpontban igénybe venni a szolgáltatást. Nem lehet csak úgy kitenni a szűrét valakinek, ebből nem lehet valami jogi perpatvar? Mondhatja valaki, hogy köszi, odaadom szívesen a szeptemberi pénzt, de akkor a szerződés értelmében én nem megyek sehova?

A "másik oldalon" a "vallásos buzulók" nem állampolgárok?...milyen a jó irány btw, hallgatlak...

Többek közt én is nagyon szépen megköszönöm.
Tudod, a szabadság addig tart, ameddig más életet nem cseszik szét vele indokolatlanul. Itt most ez történik.

És mi szükség van erre? Amikor a szállok kb töredék kapacitáson mennek? Ezt jó lenne megmagyarázni...

Akkor miért pont azt kell szopatni, aki a legkevesebb önerővel bír a koltozeshez? Ugy, hogy covid miatt eleve nehezebb?

Beszarok....

Ui. S karmanos portasok közül eggyel van élményem. Hihetetlen, hogy 10+ év után is ott van ugy, hogy memnyire tufa tuskó

Amikor a szállok kb töredék kapacitáson mennek?
Nem mennek még azon sem, mert jól szétszopatták őket Budapesten (miközben vidéken a szállodákat teletömték zsével). Az egyik barátom front-office manager az egyik elég jó helyen lévő és nagy szállodában. Már csak öten-hatan vannak az igazgatóval együtt. Nyitni csak január-februárban fognak - jó esetben. Ha lesz ember, mert az elküldött vagy kilépett alkalmazottak nem fognak visszajönni - már átképezték magukat más területre. Szerinte reménytelen a helyzet... (Most egyébként kiküldték Horvátországba az ottani szállodába két hétre. Ott van meló...)

• Tetszik
Reactions: Törölt tag 4082
Szerintem ez indulatból hangzott el, és nem a NEK-re érkezők becsmérlése volt a cél.
Tudom, sokkalta többre tartom az illetőt, mint hogy feltételezzem, hogy csak "ennyire képes". Mindenkinek lehet rossz napja, meg érintheti úgy a dolog, hogy azt annyira szivére veszi, hogy ami a szivén az a száján. Csak ne ilyen hirtelen kivágott kijelentések mentén kezdjünk el véleményt alkotni az ilyen problémákról, mert az aztán végkép nem jó irányba vezet...
Egyébként könnyen lehet, hogyha a diákokat szállásolnák be egyik pillanatról a másikra...
Jelen pillanatban ez a feltevés semmire sem magyarázat...
És mi szükség van erre? Amikor a szállok kb töredék kapacitáson mennek? Ezt jó lenne megmagyarázni...
Nem bagatelizálom a problémát, de képzeld el magad pl. a másik oldalon:
  • úgyfest egy "alulszervezett" nemzetközi rendezvénynek -ahová mit ad Isten a pápát is várjuk-, ...kell találnod Neked -igazából semmi közöd se lenne hozzá- kb. 5000 főre ágykapacitást,...a városban. Rövid idő alatt...
Hidd el értelek. De ne verjük rá a hivőkre ezt a problémát csipőből...(mondom ezt úgy megint, mint NEM katolikus)