Beszélgető

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

M

molnibalage

Guest
Azért ne reagáljuk már túl ezt a dolgot. El lett baszva ez tény, de azért nem kell mindjárt világvégét vizionálni.
Mondjad annak, aki ebben az időszakban dolgozott volna mondjuk 4 napot. Azt a kárt ki téríti meg? Tudod, én pl suli mellett dolgoztam.

A történet lényege nem ment azt. Azt tesz veled a hatalom, amit akar úgy, hogy előre nem is szól. Azt oldd meg es szopj. Hát a jó kurva édes anyjukat. Meg azoknak is, akik szerint ez így ok...

Blitz97

Well-Known Member
2020. május 13.
4 885
12 028
113
Az egyetemeken a gólyák beköltözhetnek, meg még pár esetben lehet bent maradni, ahogy a Telex is megírta. A félév két hét tárgyfelvételi időszakkal kezdődik, az alatt óra nincs. Ez kimaradt a Telexes cikkből. Tehát papíron a félév Szept 6-án kezdődik, azonban ténylegesen csak később. Gondolom ezért is nem csináltak belőle akkora ügyet az egyetemek.
A BME-n konkrétan szept. 6-án kezdődik a jelenléti oktatás laborokkal, stb...

• Tetszik
Reactions: Törölt tag 4082

Flexus

Well-Known Member
2018. március 16.
1 476
5 307
113
Mondjad annak, aki ebben az időszakban dolgozott volna mondjuk 4 napot. Azt a kárt ki téríti meg? Tudod, én pl suli mellett dolgoztam.
Én is dolgoztam az egyetem mellett, váltott műszakban, pl. éjjel után klassz volt bemenni órára. De, túléltük, megoldottuk. Mégegyszer: ez nem volt a szervezés magasiskolája, de azért nem is akkora nemzettragédia mint aminek gondoljátok.

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
7 958
22 843
113
Én nem, én csak egyetértek azzal, hogy a kormány, most megmutatta neki mi a fontos.
És az nem az oktatás.
Sok kollégium fogad nyaranta vendégeket, és ebből van valamennyi bevétel, de ez most szinte teljesen kiesett a covid miatt. Ez az 5000 vendég azért nem olyan rossz üzlet. Nekem úgy tűnik, hogy éppen a csóró koleszokra gondoltak.

T

Törölt tag

Guest
Sok kollégium fogad nyaranta vendégeket, és ebből van valamennyi bevétel, de ez most szinte teljesen kiesett a covid miatt. Ez az 5000 vendég azért nem olyan rossz üzlet. Nekem úgy tűnik, hogy éppen a csóró koleszokra gondoltak.
Nem értek egyet, a nagy bevétel, a nyári koleszosok. Azok meg ott voltak, mert Sopronból még mindig nem lehet bejárni szakmai gyakorlatra.
Akinek meg egyéb indok miatt adták meg, azoknak az egyéb indokait nem írta felül a covid.
de azért nem is akkora nemzettragédia mint aminek gondoljátok.
Nem nemzettragédia, egyszerűen egy fokmérője annak, hogy hogyan áll az állam az állampolgáraihoz. És nem jó az irány.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
28 215
100 330
113
Tényleg? Hiszem ha látom. De nem fogom látni, mert a kihagyott labort pótolni kell, ha nem pótolod nem tudsz leadni jegyzőkönyvet, ha nem tudsz leadni jegyzőkönyvet karó.
Odaírták nem lesz igazolatlan hiányzás, ne hőbörögj már ezen. Néha olvass is bele a cikkekbe, ne csaj a szalagcímet. Gondolom lesz pótgyakorlat/labor.
Ti tényleg nem érzitek, hogy ez mennyire gáz?
Túl lehet élni, valahogy valószínűleg majdnem mindenki meg fogja tudni oldani, de miért kell egy szaros NEK miatt szopatni a hallgatókat?
Kellemetlen, de nem érzem a tragédia súlyát.
Ki nem szarja le?
Amúgy te mit szólnal hozzá, ha kidobna a lakasodbol a kormány? Egy egyetemistanak ez kb az.
Én is voltam egyetemista, nem kaptam volna szívrohamot, ha egy héttel tovább hesszelhetnék a Balcsin.
A hasonlatod meg xar és erőltetett.

És? Órára hogyan jár be te zseni? Tudod van aki tanulna. Es aki dolgozna Bp-n suli mellett?
Ennyi. Kaptak egy IJ kártyát...
Megoldja online, ahogy lassan másfél éve. 1 hét vazze, mi ez a dráma??
Ráadásul akinek kibaszott gáz lenne...

Az ELTE azonban biztosította diákjait, hogy azok az elsősök, nemzetközi hallgatók, nyári bentlakók és szeptemberi férőhellyel is rendelkezők, vagy azok, akiknek egyéb körülményeik miatt szükséges a kollégium, valahogy szobához fognak jutni.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
28 215
100 330
113

A történet lényege nem ment azt. Azt tesz veled a hatalom, amit akar úgy, hogy előre nem is szól. Azt oldd meg es szopj. Hát a jó kurva édes anyjukat. Meg azoknak is, akik szerint ez így ok...
Emeltük a tétet. Most hogy nem lesz igazolatlan hiányzás, lesz online oktatás, most hőbörögjünk azon, aki melózni akart a koleszból azon a héten. Hány ilyen diákot fognak kirakni? Odaírták, méltányossági alapon igyekeznek az ilyen eseteket is megoldani.

Senki nem irta, hogy oké, sokkal jobban kellett volna megszervezni, de a proli hőbörgésed nevetséges.

Sztem igazán nagy érvágás a felsősöknél az lesz, hogy jelenlét hiányában gólyákat nehezebb lesz az elején becserkészni, így a finomabb falatokat lefölözik. ;)

T

Törölt tag

Guest
egyéb körülményeik miatt szükséges a kollégium, valahogy szobához fognak jutni.
Hm, elképzelem, hogy hova küldtem volna azt, aki kitalálja, hogy bocsi, tudom, h 2 évnyi cuccod ott van a koliban, de most pár túrista miatt fogd ezt, és költözz át két hétre Ötthalomból a Hermanba, majd utána vissza...
Mindezt nyár végén, amikor pl, ilyen hülyeségeket is csináltam, mint a, 8 órában dolgoztam
b, nyaraltam

Iszonyatosan gáz ez az egész.

De akkor se lett volna őszínte a mosolyom, ha csak azt közlik, hogy majd csak 2. hét elején költözhetek, addig old meg, vagy ha nem tudod, nem hiányzás, de azért a 3. heti zh-t nem hagyhatod ki...

• Tetszik
Reactions: Blitz97

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
28 215
100 330
113
Hm, elképzelem, hogy hova küldtem volna azt, aki kitalálja, hogy bocsi, tudom, h 2 évnyi cuccod ott van a koliban, de most pár túrista miatt fogd ezt, és költözz át két hétre Ötthalomból a Hermanba, majd utána vissza...
Azt vágod, hogy idén, tavaly ki lettek ürítve a koleszok a Covid miatt? Max. 2 havi cucc van bent...

Te dráma tagozatos volt az SZFE-n? ;)

M

molnibalage

Guest
Emeltük a tétet. Most hogy nem lesz igazolatlan hiányzás, lesz online oktatás, most hőbörögjünk azon, aki melózni akart a koleszból azon a héten. Hány ilyen diákot fognak kirakni? Odaírták, méltányossági alapon igyekeznek az ilyen eseteket is megoldani.

Senki nem irta, hogy oké, sokkal jobban kellett volna megszervezni, de a proli hőbörgésed nevetséges.

Sztem igazán nagy érvágás a felsősöknél az lesz, hogy jelenlét hiányában gólyákat nehezebb lesz az elején becserkészni, így a finomabb falatokat lefölözik. ;)
Proli hoborges. Ner lovagtol mast nem is vartam

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
7 958
22 843
113
Mindezt nyár végén, amikor pl, ilyen hülyeségeket is csináltam, mint a, 8 órában dolgoztam
b, nyaraltam
Ne mondd már! Nyaranta vannak a nagytakarítások és a festések is. Ilyenkor egyáltalán nem szokatlan a költözés.

winter

Active Member
2011. november 19.
119
230
43
Azt vágod, hogy idén, tavaly ki lettek ürítve a koleszok a Covid miatt? Max. 2 havi cucc van bent...

Te dráma tagozatos volt az SZFE-n? ;)
Tényleg két havi? Az jó, mert nekem ismerőseim most is laknak benn, és méltányosságival múlt félévben is bent laktak a Kármánban. Mondd már el nekik is, hogy a téli nyári cucc meg az öltönyök, amit kocsival vittek Szegedről, meg a bringája, ami nyilván nem maradhat ha ő sem, az mind a 2 havi cuccuk.
De ha ekkora nagy szájjal vannak itt néhányan, lehet menni segíteni költözködni a Kármánba, hidd el, fizetik a söröd a klubban. Eriggyetek veszekedjetek azzal a szájbatekert portaszolgálattal, amekkora tirpákok vannak ott. Ja, de előtte foglaljatok a parkolóban költözési időpontot 11.15 és 13.15 közé egy hétköznapra, de siessetek, mert csak 5 szabad hely van. Na ez a BME KTK. Ha nem jártatok arra, ne jártassátok a szátokat hanem higgyétek el a többieknek... Nem csodálom, hogy a többiekben is ennyire felment a pumpa a nagy okoskodástól.
Ismerek olyat is, akinek munka miatt szeptember legelejétől ott kellene lenni, személyesen, mert a cégeknél kezd megszűnni a teljes HO. Na ő most mit csináljon két hétig? Biztos majd a BME is ad pénzt albérletre, mint az ELTE... Itt 30k az ösztöndíj 2002 óta, ne hülyéskedjetek már...
A másik okosnak, aki meg villamoson vitte a foteljét. Lehet menni most is segíteni, biztos poén lesz hétköznap kora délután átvinni Újbudáról a fülem mögé annyi cuccot, ami autóba se fér, két hét múlva meg vissza. Ja, és ismétlem, küzdjetek ti a portaszolgálattal, kétszer, a cipekedéssel, kétszer. Megsúgom, segítőt nem lehet bevinni COVID miatt, csak a kolikocsma üzemelhet a tömegeknek éjjel-nappal. Úgyhogy fordulhatsz 10-szer a 7.ről, meg két szabadnap, minimum. Ja meg menyni idegeskedés. Mintha nem lett volna elég amit csináltak velük az elmúlt időben.
Aki szerint meg ez okés, az nyugodtan felajánlhatja a saját házát/lakását. A szállodák konganak, tessék azt kiadni.

Amúgy meg nem lepne meg, ha a nagyságos koliigazgatóság egy kis lepattanóért arra játszott, hogy ingyen pénz lesz, mert nem lesz oktatás, a kolik meg félig üresek. Aztán nem jött be, most meg más issza a levét.

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
7 507
25 686
113

winter

Active Member
2011. november 19.
119
230
43
A "másik oldalon" a "vallásos buzulók" nem állampolgárok?...milyen a jó irány btw, hallgatlak...
Szerintem ez indulatból hangzott el, és nem a NEK-re érkezők becsmérlése volt a cél.
Egyébként könnyen lehet, hogyha a diákokat szállásolnák be egyik pillanatról a másikra, indokolatlanul, a NEK-en résztvevők bejáratott és saját kolostorába, például amíg ők gólyatábort tartanak, így nem tudnák a dolgukat végezni, szertartásokat tartani, akkor ők is morcosak lennének.

Egyébként én úgy emlékszem, hogy a kollégiumi elhelyezés pályázattól függ, amelyet ha valaki elnyer, akkor joga van abban az időpontban igénybe venni a szolgáltatást. Nem lehet csak úgy kitenni a szűrét valakinek, ebből nem lehet valami jogi perpatvar? Mondhatja valaki, hogy köszi, odaadom szívesen a szeptemberi pénzt, de akkor a szerződés értelmében én nem megyek sehova?