A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

K

kamm

Guest
Igen, erre írtam, hogy ez még nem létezik. Meg nem is Caesar/EVA árkategóriában lesz. 10x10-es alap, jóval nagyobb torony. Teljesen körbeforgatható, azaz komolyan mechanizált.
A videoban ott van, letezik, csak valoszinuleg nincs befejezve meg, azert a kamu loves. Szerintem amugy siman lehet annyi, mint barmelyik emlitett, plane, ha az RM sajat tornyaval vennenk.

Egy ilyen ágyúnál, az, hogy 360 fokban forgatható, szerintem inkább csak parasztvakítás, viszont jóval komolyabb talpalást igényel.
A Zuzana esetén az a kunszt, hogy berakták a tornyot a tömegközéppontba.
Hat a 360 fok mondjuk a vadregenyes Karpatok kozott jol johet, miutan letalpalt...
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby
K

kamm

Guest
Az, hogy egy dummy tornyot feltettek az alvázra, attól még nem létezik.
Emlékezz csak vissza, hogy Lynxet is elhozták egy makett toronnyal.
Jo, de a lenyeg, hogy letezik a proto, nem 3D, ahogy irtad.

Ezt mondom, hogy valoszinuleg dolgoznak rajta, csak a sales akarta a videot mar most, kb ahogyan a Lynxet is marketeltek egy eve mar, aztan az ausztraloknak mar mukodokepes protot adtak at tesztelni.
 
  • Tetszik
Reactions: vasszekely

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 583
46 657
113
A proto azt jelenti működő, de nem végleges verzió. Hogy protóként emlegessük, ahhoz legalább legalább egy lövést kellene tudni adni.
A saját promó anyagukban is csak "Studyként" hivatkoznak rá.
 

Irsai Olivér

Well-Known Member
2019. június 7.
1 737
5 828
113
Akkor nekünk HX3 alvázon az AGM felépítmény kellene?
Ha már AGM-et veszünk, rakjuk Leo alvázra, ne bohockodjunk.
Ha már AGM tornyot veszünk, akkor a leendő Leopárdrestaurátor műhelyben kellene inkább alákalapálni régi Leókat, nem HX-re aggatni őket.
Utóbbira menjen EVA.
Mondjuk az igazán szekszi az lenne, ha az Arzenal-RM megegyezne a Konstruktával (aka DMD, kvázi a szlovák hadügy) valami olyan konstrukcióban (pun intended), mint amilyenben a GidranJelcin fog készülni. Szóval, hogy gyártjuk azt is, a HX-re integrálva, a HX-szel együtt. Mehet aztán GB-be is.
 
  • Hűha
Reactions: pöcshuszár

Irsai Olivér

Well-Known Member
2019. június 7.
1 737
5 828
113
Azt már vettünk, 24 darabot és vagy 2x annyiba kerül.
Pontosan. Ha már egy ilyen szinten védett lövegre költesz, akkor a hordozóplatform is legyen védett (és akkor be lehet küldeni a dzsumbiba is), mert egyébként az lesz a gyenge pontja. Ha meg csak hátulról szórja az áldást, (ha jó a tgk is), akkor nézzünk valami olcsóbb, könnyebb, egyszerűbb felépítményt. Abból meg vegyünk/gyártsunk százával a területvédelemnek.
 
K

kamm

Guest
Pontosan. Ha már egy ilyen szinten védett lövegre költesz, akkor a hordozóplatform is legyen védett (és akkor be lehet küldeni a dzsumbiba is), mert egyébként az lesz a gyenge pontja. Ha meg csak hátulról szórja az áldást, (ha jó a tgk is), akkor nézzünk valami olcsóbb, könnyebb, egyszerűbb felépítményt. Abból meg vegyünk/gyártsunk százával a területvédelemnek.
Most vegkepp osszezavarodtam, hogy mit akarsz venni...
 
K

kamm

Guest
Pzh-t még a regulárisoknak (a második meg a harmadik nehézfanfárba, hehe, esetleg a tüzérezredbe), teherautón meg valami olcsóbb löveget (Eva/Zuzana/Cezar) az önkénteseknek, de sokat.
De hat pont az utobbira van a HX3 w/ AGM, igy ugyanaz a platform, csak sokkal olcsobban, mint a PzH, raadasul valoszinuleg nemi hazai gyartassal.
Az RM-mel egyuttmukodest nem tudod uberelni semmilyen szlovak stb cuccal, franciat, svedet meg aztan plane nem veszunk, amikor azoknal meg a sajat loszergyartas is kulon licenszbe kerul... ezt az onketest meg felejtusk el, eloszor talan a regularis sereget kellene felszerelni, plane feltolteni, de a PzHk irgalmatlanul dragak, nem lennek meglepve, ha ilyen HX3 cuccbol jonne mar csak ezutan (ti. kevesebb ember is kell hozza, ot helyett csak ketto, ha jol emlekszem.)
 

ms07

Well-Known Member
2012. október 19.
3 653
5 410
113
Akkor nekünk HX3 alvázon az AGM felépítmény kellene?

Ez így még mindig KMW Rheinmetall vegyesfelvágott, és mostanában nincsenek túl jó viszonyban, ezért akar full sajátot kb mindenből a RM, és mivel mi a RM-mel nőttünk össze, ezért a full RM cucc az esélyes. Ami Krisss szerint ronda, rendes neve talán még nincs
 

Rferi66

Well-Known Member
2020. február 14.
2 512
5 094
113
Ez nem éri el a Currus színvonalát. Pedig ott sem valami eget rengető a színvonal.
Hát nem egy patika tisztaságú üzem. :D De a színvonal erősen függ az ott dolgozók hozzáértésétől, és a munkához való hozzáállásától. Hiába van egy gyönyörű, patika tisztaságú üzemed, ha az ott dolgozókat 2 hónapja vetted fel az utcáról és még csak tanulják a dolgokat.