Én is kritikusan fontosnak tartom a kinézetet, slamposan nem lehet háborúba menni!
Ált. amelyik fegyver jól néz ki az jól is szokott működni.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Én is kritikusan fontosnak tartom a kinézetet, slamposan nem lehet háborúba menni!
Hát,a ténylegesen létező lövegek között még mindig a Denel G6-52 és a T5 a legnagyobb teljesitményűek.Ráadásul úgy néz ki,hogy az új NATO szabvány is ezeknek a töltetürkamrája lesz.Logikus lenne az RMtől,ha ezekre a konstrukciókra alapozva fejlesztenék az újabb tipusukat.és a Denelnek a G6-52 Rhino (szerintem ez már nincs gyártásban)
Az RM-nek van valami rettenet ronda saját gun modulja teherautóra nem?
Nézd, a szlovák cég nem egy innovatív és főleg nem egy olyan technológiai alapú vállalat, mint pl. a többi. Az, hogy ontják a protókat amik az előző hegesztések ráncfelvarrott újításai csak, az nálam nem jópont. Az én szakmámban is alapszabály, hogy nincs jó minőség olcsón. Hidd el.Az EVA-t ez nem zárja ki - bár tudom, hogy neked érintettségi alapon ettől borsódzik a hátad.
Lejjebb beraktam mire gondolok RM HX3 Howitzer néven fut és teljesen saját termék egyelőre csak papíron.Az KMW-s szeritnem amire gondolsz (Donar AGM). Jó lenne az Leo alvázon.
Amúgy ha jól tudom az EVA-ban is RM cső van.
Magyarul a HX3 Howitzer még csak grafika meg tervek szintjén létezik. Mondjuk az RM összefonódás alapján meglepődnék ha nem azt vennénk meg amikor oda kerül a sor hiába prototípus.
Múltkor valaki betett egy olyan infót a PESCO programok kapcsán, hogy az EUROArtillery programot konkrétan a COVID teljesen megállította.3 éve nincs róla egy fingás se a rendszerben szerintem azt megette a fene.
Igen, erre írtam, hogy ez még nem létezik. Meg nem is Caesar/EVA árkategóriában lesz. 10x10-es alap, jóval nagyobb torony. Teljesen körbeforgatható, azaz komolyan mechanizált.
Egy ilyen ágyúnál, az, hogy 360 fokban forgatható, szerintem inkább csak parasztvakítás, viszont jóval komolyabb talpalást igényel.
A Zuzana esetén az a kunszt, hogy berakták a tornyot a tömegközéppontba.
Rakétás tüzérségnél milyen generációváltásra várnak?IS
A drónokra ezt egy kicsit módosítva jegyezte meg, mégpedig azzal, hogy korlátozott kezdeti beszerzés lesz, mert ott is igen gyors változások vannak/lesznek.
Az egy dolog, hogy áll a mi érintettségünk válik benne egyre inkább kérdésessé.Múltkor valaki betett egy olyan infót a PESCO programok kapcsán, hogy az EUROArtillery programot konkrétan a COVID teljesen megállította.
Hát nem. Izraeli is van, Brazil is meg még jópár ami érdekes a piacon.Rakétás tüzérségnél milyen generációváltásra várnak?
Az amerikai HIMARS gondolom az egyetlen opció, nem?
A pénzünkért azt raknak össze, amit akarunk (ld. még: kapitalizmus).Jelzem, hogy nem létezik az AGM-es verzió. /Amit láttál, az egy 3D grafika./
És valószínűleg nem is fog, hacsak a német vezetés célzottan - szokásukhoz híven - egy kényszerű KMW-RM házasságot ír elő. Az AGM modul a KMW terméke. Az elmérgesedett KMW-RM viszony alapján szerintem az lenne az utolsó opció.
Ha már mindenképpen kerekes kellene, akkor elvileg elkészült az Archer MAN HX-ra integrált verziója. Íme:
Emellett szól az is, hogy a BAE-val a RM-nek sokkal jobb a viszonya. Ugyebár közös cégük is van, az RBSL, ami az angol Boxerekért, valamint a Challenger 3-ért is felel. Ha tippelnem kellene, akkor az angol tüzérség modernizációjáért ez a konstrukció lesz a toronymagas befutó. Ugyanakkor maga az Archer löveg nagyon drága mulatság. Akkor fog csak esetleg lényeges árcsökkenés előállni, ha végre nagyobb tömegben megrendelik.
Erre a vonatra is fel lehetne ülni, ugyanakkor az EVA szintjét szerintem sosem fogja elérni. És van még egy nagyon komoly ismeretlen az egyenletben. Nem tudjuk, hogy a Norvégok végül is miért dobták vissza. Összesen 48db készült csak el belőle.
Az EVA-nak megvan az az előnye, hogy egyszerű, mint egy kalapács. A bonyolult részei (töltő mechanika) évek óta benne vannak a DANA/Zuzana korábbi verzióijában. Azoknak pedig már harci tapasztalata is van (a lengyelek használták Afganisztánban). Szóval hiába protók szintjén létezik csak az EVA, de a szlovákok évtizedek óta tökéletesítik. Az L52-es cső meg különben is német. (Talán pont RM licence)
Ez kell nekünk.Erre gondoltam.
Csak azt hittem makett szinten is létzezik már
RM alapon ugyanaz a KMW modul, mint a Pzh2000-nél.Miért pont ez?
Alapvetően a Konstrukta nekem nagyon nem ennek tűnik. A protók ontása inkább az Excalibur asztala.Nézd, a szlovák cég nem egy innovatív és főleg nem egy olyan technológiai alapú vállalat, mint pl. a többi. Az, hogy ontják a protókat amik az előző hegesztések ráncfelvarrott újításai csak, az nálam nem jópont. Az én szakmámban is alapszabály, hogy nincs jó minőség olcsón. Hidd el.
Nem ugyan az a modul van benne, az az AGM. Ez egy teljesen új konstrukció.RM alapon ugyanaz a KMW modul, mint a Pzh2000-nél.
Gondolom, olcsóbb, mint a 2000-es, de hasonlóan hatásos és nagyfokú a kompatibilitás.
Én ezt a letalpalás mellőzésére írtam. De én alapvetően nagyon nem erőltetném a tornyos megoldást. Feleslegesen megdrágítja a funkcióhoz a konstrukciót.És emiatt drágább az alváz, mivela farmotor miatt egyedibb a kialakítás + elvileg korlátosabb a löveg csőhossza.