• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

T

Törölt tag 1945

Guest
Szerintem abból érdemesebb kiindulni hogy a 27 dkg wolfram mag kb 200P-vel növelte az árat a bm9-hez képest. Akkor a 220 dkg-s kb. 1600-al. Mivel lehet a lőszer többi része is jobb minőségű ezért ez alapján én olyan 2000 környékére saccolnám az árát

A monolit DU lőszer elvileg olcsóbb kellene hogy legyen mint a Volfrám, különben az amcsik nem erölködtek volna vele.
A BM32 meg 2'060₽.
 

bel

Well-Known Member
2020. augusztus 24.
1 649
3 958
113
Nekem kissé furán hangzik, hogz a T-62 olcsóbb volt, mint a T-55. Eddig az ellenkezőjét hallottam ennek, illetve logikusnak tűnik, hogy már csak azért is a T-55 legyen olcsóbb, mert a dizájn kb ugyanaz, csak kisebb mérteben.
Szia,

Mintha arrol lett volna szo multkor, hogy nem egy idopontban levo arak vannak a tablazatban, es pl. a T-55 eseteben a megjelenesekori ar van megjelenitve, mikozben sokkal olcsobb lett addigra, amikor a T-62 megjelent.

Vagyis mindkettotoknek igaza van. :)
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 491
18 415
113
Igen, így készült mert így kérték.
Ha nem kérték volna a tetőpáncél megerősítését külön, akkor marad a gyári karton. Kérték, kifizették, megkapták.
Ha nem így lenne akkor miért nincs az összes így szerelve?
Továbbra is tartom hogy a hk-k egyik leggyengébb része a tető.
Nem egészen. A régi tornyot 92 óta nem gyártják. A svédek éltek az innováció lehetőségével, páncélzat, torony tekintetében. A spanyol, görög és katari új rendeléseknél kézenfekvő volt ezen eredmények felhasználása.
Viszont az új tető is csak a kisebb töltetek ellen véd, a mellső rész jobbára vékony lemezből készült tároló, a búvónyilasok kicsit komolyabbak.
Amúgy nyilván a tető a sebezhető, a fenék és a far mellett. :)
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 466
55 488
113
Harckocsi árak (biztosan voltmár, csak a T72-es olcsóságába vetett hit miatt):
Amit az általad betett táblázat igazol is!
Hiszen a T-72A nem a T-64A kortársa, hanem a T-64B-jé.

T-64B 1976-1985: 512,737 rubel
T-72A 1979- : 337,247 rubel
T-72B 1985- : 421,200 rubel

Ez alapján a T-72 olcsósága nem hitéleti kérdés!
 
T

Törölt tag 1945

Guest
Amit az általad betett táblázat igazol is!
Hiszen a T-72A nem a T-64A kortársa, hanem a T-64B-jé.

T-64B 1976-1985: 512,737 rubel
T-72A 1979- : 337,247 rubel
T-72B 1985- : 421,200 rubel

Ez alapján a T-72 olcsósága nem hitéleti kérdés!

Jogos, csakhogy a fenti árak csak a szovjetekre vonatkoztak!
T-55A harckocsit mi 200e₽ áron kaptunk.
T-55A -> T-55AM csak az átépítés 117e₽ -be került.
T-72 harckocsit mi 1.5m₽ (!!!) áron kaptunk.
 

gorkamorka

Well-Known Member
2021. május 13.
1 299
2 216
113
Különösen annak a fényében, hogy @fip7 től minimum gyártási anyagigénylési listát követeltek, mert az kevés bizonyíték számotokra arról, hogy a svédek nem találták elégségesnek a LeoA4/A5 prototípus páncélzatát, hogy rágórtak egy köteg plusz páncélt?
Már bocs, de ebben az esetben én fip7 oldalán állok, a svéd dokumentum szerintem is hiteles...

Szeretném jelezni,hogy a Szu összeomlása óta eltelt néhány évecske, és azóta az UVZ összelegózott valami T-90At, és eladott belőle párezer darabaot, míg a gonosz uvz potentátoktól megszabadult Harkov meg őő, áll néma csend, légy szárnya benn, se kint nem hallatik...
Teljesen irreleváns. Két külön ország. A régebben szovjet érdekszférába tartozó országok persze hogy az oroszt preferálják. Bár egyre többen jönnek rá, hogy a kínai fegyverek jobbak, Pakisztánban és Thaiföldön is elbukott a T-90MSz a VT-4-el szemben.
 

gorkamorka

Well-Known Member
2021. május 13.
1 299
2 216
113
Szerintem max 5400 és abból ami egyértelműen jobb típusváltozat a 72-l lényegesen kevesebb
oké, elismerem itt tévedtem, mert beleszámoltam az UD-t is. 5822db B,BV, és U

Mert a többi SZU idején létező jelentős harckocsitervező irodának és gyártónak nem voltak nagyon befolyásos támogatói az SZU vezetésében látszik,hogy nem vagy tisztában az SZU -l. Km
Akkor olvass és tanulj. A kommunista diktatúrákban kőkemény hatalmi harc folyt mindenhol, ezt tudhatnád. Nem kell messzire menni, elég megnézni a mi tetves baloldalunkat...
Lengyelül van a cikk, fordítóban ne magyarra, angolra fordítsd!


Persze azért gyàrtottàk a T-72-s klónjait szerte a V.SZ országaiban
Te jó ég... Baszki, mikor kapott szerinted a VSz csúcstechnikát???! Nekünk a ruszki mindig csak a szart adta! Ők itt T-64-el játszadoztak, mi meg mehettünk volna a halálba T-55-el!

Aha szerinted ezt a kijelentésedet a fotelből mennyire lehet komolyan venni,azt áruld már el nekem, honnan veszed a bátorságod az ilyen kijelentéshez,
Ha egy kicsit jobban megnézed, pl. az aktív védelmi rendszer részei mind makettek... De ha ilyen "jól" haladnak ezek a programok, miért kell a Bumerángnak évek óta Berezsok tornyot használnia az Armija lövészetein? Hm?

Aha, egyrészt nem lehet tudni az Armata pontos páncél vastagságát a páncél összetétel pedig gondolom akkor szerinted valami tök felesleges úri huncutság.
Összetételét nem, de a vastagságát egész pontosan meg lehet tippelni. A harckocsi mérete és formája adott. Pontosan innen vette a Rheinmetall is.

Ne zavarjon,hogy a gyártósor már most képes a sorozatgyártásra
Hahahahaha :D a hét vicce :D

látszik , hogy nem vagy tisztában az orosz viszonyokkal.Javaslom teljesen őszintén és jóindulatúan,hogy néz be néha az Oroszországról szóló Biztpol topikba.
Én meg javasolnám beszélj egy igazi oroszzal... Az egyik legjobb haverom ugyanis ott él. Fogalmatok nincs Oroszországról és Putyin rendszeréről. Bírom, hogy a jobboldalon Oroszországot meg Putyint egyesek egekig magasztalják. Már már legendákat gyártanak róla. Holott a valóság meg az, hogy qrva nagy pofára esés lenne, ha ott kellene élnetek. Főleg amikor az első alkoholista kaukázusi szarházi beverné a képeteket 3 rubelért, és miután rendőrt hívtatok, még te lennél elővéve, hogy te kötöttél bele a szerencsétlenbe. Ez az igazi oroszország. Nem az amit ti képzeltek róla. Szidjátok Merkelt meg a többi nyugati hazaárulót, hogy telerakják az országot migránssal, bezzeg Putyin a nagy hazafi! Elárulom, migránsbetelepítés szempontjábból Merkel csak lelkes amatőr Putyóhoz képest. Na persze nem az afrikai csimpánzokat telepíti be, hanem a környező muszlim országokból importálja milliószám az "erőforrást".
De ezt hagyjuk, nagyon nem idevaló.

Dehogy tévedek fentebb linkeltem neked az orosz kutatóintézet javaslatát ,nem kell hozzá teljesen áttervezni az Armatat annyi dolguk van ,hogy megcsinálják a pilóta nélküli 152 mm tornyot és raknak bele egy erősebb motort....

"В корпорации «Уралвагонзавод» заявили о готовности создать новый тяжёлый танк на платформе «Армата» со 152-миллиметровой пушкой."

"csak" egy új torony meg erősebb motor mi? Hahahahaha... :D :D
 

gorkamorka

Well-Known Member
2021. május 13.
1 299
2 216
113
Ergo ha már 85-ben 1000mm plusszos átütéseket produkáltak, amivel gyakorlatilag a mai napig erőből meg tudnának oldani mindent, minden szögből, akkor minek fejlesztgetnek mindenféle felülről támadó dolgot?
Ember, olvasd már el mit írtam!!! Rakétába építve nem praktikus olyan robbanófejet építeni ami az optimális átütést produkálja! Szerinted reális egy méteres pálcát vagy akármit tenni a rakéta orr részére?
 
  • Vicces
Reactions: ogretankHU
W

Wilson

Guest
oké, elismerem itt tévedtem, mert beleszámoltam az UD-t is. 5822db B,BV, és U


Akkor olvass és tanulj. A kommunista diktatúrákban kőkemény hatalmi harc folyt mindenhol, ezt tudhatnád. Nem kell messzire menni, elég megnézni a mi tetves baloldalunkat...
Lengyelül van a cikk, fordítóban ne magyarra, angolra fordítsd!



Te jó ég... Baszki, mikor kapott szerinted a VSz csúcstechnikát???! Nekünk a ruszki mindig csak a szart adta! Ők itt T-64-el játszadoztak, mi meg mehettünk volna a halálba T-55-el!


Ha egy kicsit jobban megnézed, pl. az aktív védelmi rendszer részei mind makettek... De ha ilyen "jól" haladnak ezek a programok, miért kell a Bumerángnak évek óta Berezsok tornyot használnia az Armija lövészetein? Hm?


Összetételét nem, de a vastagságát egész pontosan meg lehet tippelni. A harckocsi mérete és formája adott. Pontosan innen vette a Rheinmetall is.


Hahahahaha :D a hét vicce :D


Én meg javasolnám beszélj egy igazi oroszzal... Az egyik legjobb haverom ugyanis ott él. Fogalmatok nincs Oroszországról és Putyin rendszeréről. Bírom, hogy a jobboldalon Oroszországot meg Putyint egyesek egekig magasztalják. Már már legendákat gyártanak róla. Holott a valóság meg az, hogy qrva nagy pofára esés lenne, ha ott kellene élnetek. Főleg amikor az első alkoholista kaukázusi szarházi beverné a képeteket 3 rubelért, és miután rendőrt hívtatok, még te lennél elővéve, hogy te kötöttél bele a szerencsétlenbe. Ez az igazi oroszország. Nem az amit ti képzeltek róla. Szidjátok Merkelt meg a többi nyugati hazaárulót, hogy telerakják az országot migránssal, bezzeg Putyin a nagy hazafi! Elárulom, migránsbetelepítés szempontjábból Merkel csak lelkes amatőr Putyóhoz képest. Na persze nem az afrikai csimpánzokat telepíti be, hanem a környező muszlim országokból importálja milliószám az "erőforrást".
De ezt hagyjuk, nagyon nem idevaló.



"В корпорации «Уралвагонзавод» заявили о готовности создать новый тяжёлый танк на платформе «Армата» со 152-миллиметровой пушкой."

"csak" egy új torony meg erősebb motor mi? Hahahahaha... :D :D
 
W

Wilson

Guest
oké, elismerem itt tévedtem, mert beleszámoltam az UD-t is. 5822db B,BV, és U


Akkor olvass és tanulj. A kommunista diktatúrákban kőkemény hatalmi harc folyt mindenhol, ezt tudhatnád. Nem kell messzire menni, elég megnézni a mi tetves baloldalunkat...
Lengyelül van a cikk, fordítóban ne magyarra, angolra fordítsd!



Te jó ég... Baszki, mikor kapott szerinted a VSz csúcstechnikát???! Nekünk a ruszki mindig csak a szart adta! Ők itt T-64-el játszadoztak, mi meg mehettünk volna a halálba T-55-el!


Ha egy kicsit jobban megnézed, pl. az aktív védelmi rendszer részei mind makettek... De ha ilyen "jól" haladnak ezek a programok, miért kell a Bumerángnak évek óta Berezsok tornyot használnia az Armija lövészetein? Hm?


Összetételét nem, de a vastagságát egész pontosan meg lehet tippelni. A harckocsi mérete és formája adott. Pontosan innen vette a Rheinmetall is.


Hahahahaha :D a hét vicce :D


Én meg javasolnám beszélj egy igazi oroszzal... Az egyik legjobb haverom ugyanis ott él. Fogalmatok nincs Oroszországról és Putyin rendszeréről. Bírom, hogy a jobboldalon Oroszországot meg Putyint egyesek egekig magasztalják. Már már legendákat gyártanak róla. Holott a valóság meg az, hogy qrva nagy pofára esés lenne, ha ott kellene élnetek. Főleg amikor az első alkoholista kaukázusi szarházi beverné a képeteket 3 rubelért, és miután rendőrt hívtatok, még te lennél elővéve, hogy te kötöttél bele a szerencsétlenbe. Ez az igazi oroszország. Nem az amit ti képzeltek róla. Szidjátok Merkelt meg a többi nyugati hazaárulót, hogy telerakják az országot migránssal, bezzeg Putyin a nagy hazafi! Elárulom, migránsbetelepítés szempontjábból Merkel csak lelkes amatőr Putyóhoz képest. Na persze nem az afrikai csimpánzokat telepíti be, hanem a környező muszlim országokból importálja milliószám az "erőforrást".
De ezt hagyjuk, nagyon nem idevaló.



"В корпорации «Уралвагонзавод» заявили о готовности создать новый тяжёлый танк на платформе «Армата» со 152-миллиметровой пушкой."

"csak" egy új torony meg erősebb motor mi? Hahahahaha... :D :D
Kezdem érteni flip kollégát:),nagyon azt érzem ,hogy neked szövegértelmezési problémáid vannak kezdjük a végén,pechedre nem kell fordítót használnom mivel tudok egy kicsit oroszul...

"В корпорации «Уралвагонзавод» заявили о готовности создать новый тяжёлый танк на платформе «Армата» со 152-миллиметровой пушкой."
lefordítom neked

Az Uralvagonzavod vállalat közölte, hogy készen áll egy új nehéz harckocsi építésére az Armata platformon, 152 mm-es ágyúval."

Magyarul,hogy te is megértsd,az Armata platformot úgy tervezték meg,hogy képes legyen akár egy 152 mm löveget befogadó torony hordozására...

És ami lényeges az általam belinkelt illetve lefordított cikk 2020.augusztusi és a 38. Páncélozott Eszköz és Fegyverzet K+F és Vizsgálati Intézet javaslatait tartalmazza,hidd el nekem nem egy napközis technika szakkör szintjén vannak,míg az általad linkelt 2018-s cikkecske az Uralvagonzavod vállalat közleményét tartalmazza de semmi konkrétum nincs benne azonkívűl,hogy az általam mondottakat megerősíti....

Hogy jön az orosz közbiztonság az orosz bevándorlás politika ,Merkel, az orosz haderő fejlesztési koncepciójához?
Amúgy elárulom neked jártam Oroszországba párszor legutóbb 3,5 éve....És nem esek hasra egyetlen nagyhatalomtól sem és nincsenek illúzióim Putyin Oroszországával szemben sem...

A baj az ,hogy a Rheinmetall is csak tippelni tudja a páncélzat vastagságát a páncél összetételéről pedig az oroszokon kívül fogalma sincs senkinek és az egyéb védelmi elemekről és az aktív védelmi rendszerről még nem is beszéltünk,magyarul aki kicsit komolyan érdeklődik a téma iránt szerintem nem mondhat ítéletet az Armata védelméről mivel gyakorlatilag semmilyen konkrét információval nem rendelkezünk róla....

A Bumeránggal kapcsolatban pedig ugyanaz a helyzet mint az Armatával nem kell nekik sehova sem rohanni,mint írtam neked az orosz haderőfejlesztés a korábban meghatározott priorítások mentén halad....

Rátérve a VSZ és az aktuális orosz csúcstechnika kapcsolatára szerinted mit szóltak volna a magyar a cseh vagy lengyel elvtársak ha meglátták volna pl a nekik felajánlott T-80U export árát ha még az orosz belpiacos áraknál is 2x drágább volt a T-72B-l és akkor még az üzemanyag fogyasztásáról és az egyéb kts nem is beszéltünk. Amúgy fentebb Hasp berakta a szovjet harckocsi árakat ha még nem láttad szerintem érdemes rápillantanod mert érdekes egy olvasmány.....

Rátérve az átalad túlmisztifikált harckocsi tervező irodák közötti hatalmi harcra,az általad belinkelt anyagot ismerem és abban is le van írva,hogy a T-80-s harckocsi egyszerűen túl drága volt a szovjet hadsereg koncepciója számára...

Natomiast biuro leningradzkie postawiło na turbiny gazowe serii GTD, które faktycznie rozwiązały problem zbyt niskiej mobilności, ale kosztem horrendalnych kosztów eksploatacji oraz bardzo wysokiej kultury obsługi. Ze względów ekonomicznych nie było to rozwiązanie akceptowalne całkowicie przez wojsko. W efekcie, konstruktorzy czołgów w ZSRR dysponowali albo małym, lekkim, silnym, ale koszmarnym w obsłudze i kosztach napędem turbinowym albo dwoma silnikami dieslowskimi o za małej mocy – z czego W-46 były przestarzały, zaś 5TD rokował dobrze, ale technologie które umożliwiły jego rozwój stały się dostępne dopiero w połowie lat osiemdziesiątych. Konsekwencją tych problemów było narzucenie ostrych limitów masowych dla czołgów.

A leningrádi iroda ezzel szemben a GTD sorozatú gázturbinákra támaszkodott, amelyek valóban megoldották a túl kevés mobilitás problémáját, de a horrorisztikus üzemeltetési költségek és a nagyon magas szervizkultúra árán. Gazdasági okokból ez a megoldás nem volt teljesen elfogadható a hadsereg számára. Ennek eredményeképpen a Szovjetunióban a harckocsikat tervezőknek vagy egy kicsi, könnyű, nagy teljesítményű, de rémálomszerűen üzemeltethető és költséges turbinahajtóművel, vagy két, túl kevés teljesítményű dízelmotorral kellett dolgozniuk - ezek közül a W-46-os elavult, míg az 5TD jónak ígérkezett, de a fejlesztését lehetővé tevő technológiák csak a nyolcvanas évek közepén váltak elérhetővé. E problémák következménye volt, hogy szigorú tömeghatárokat szabtak meg a harckocsikra.


Trzecią cechą szczególną rozwoju broni pancernej w ZSRR była wielotorowość prac. W krajach NATO opracowywanie nowej generacji uzbrojenia było jasno określone – czołg nowego pokolenia wybrany z dwóch konkurencyjnych propozycji przemysłu zastępował maszyny poprzedniej generacji, jednocześnie modernizowano starsze wozy. W przypadku Rosjan niska podatność modernizacyjna czołgów oraz wspomniana wojna między ośrodkami produkcyjnymi i wspierającymi je dygnitarzami partyjnymi doprowadziła do zaburzenia takiego układu. Pierwotnym efektem było istnienie dwóch klas maszyn podstawowych – wysoce zaawansowanych, ale drogich, czyli T-80 oraz T-64 oraz prostszej ale tańszej rodziny pojazdów T-72.

A páncélos fegyverek fejlesztésének harmadik sajátossága a Szovjetunióban a munka többirányú jellege volt. A NATO-országokban a fegyverzet új generációjának fejlesztése egyértelműen meghatározott volt - az ipar két versenyképes ajánlatából kiválasztott új generációs harckocsi váltotta fel az előző generáció gépeit, ugyanakkor a régebbi járműveket modernizálták. Az oroszok esetében a harckocsik alacsony modernizálási érzékenysége, valamint az említett háború a gyártóközpontok és az őket támogató pártméltóságok között egy ilyen megállapodás megszakadásához vezetett. Az eredeti eredmény az alapgépek két osztályának létezése volt - a rendkívül fejlett, de drága T-80 és T-64, valamint az egyszerűbb, de olcsóbb T-72-es járműcsalád.

Összefoglalva kétségtelen volt rivalizálás a különböző tank tervező irodák és gyártók között ugyanúgy ahogy meg volt ugyanez a rivalizálás a szovjet repülőtervező irodák és gyártók között is.De szerintem téves dolog a kelleténél nagyobb jelentőséget tulajdonítani neki,a valóság az,hogy bár a T-80-s fejlettebb harckocsi volt a 72-nél de az ára és a "rémálomszerű üzemeltethetősége" (idézett az általad linkelt cikkből) behatárolta a szerepét a 72-l szemben...
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 690
14 724
113
Ember, olvasd már el mit írtam!!! Rakétába építve nem praktikus olyan robbanófejet építeni ami az optimális átütést produkálja! Szerinted reális egy méteres pálcát vagy akármit tenni a rakéta orr részére?

Egy csomó rakétában a fő robbanófej a rakéta hátuljában van.

Amúgy egy űrméret alatti teleszkópos elemmel megoldható lenne, ráadásul talán még aerodinamikaliag is működne.
 
  • Tetszik
Reactions: bel and ogretankHU
S

speziale

Guest
Kezdem érteni flip kollégát:),nagyon azt érzem ,hogy neked szövegértelmezési problémáid vannak kezdjük a végén,pechedre nem kell fordítót használnom mivel tudok egy kicsit oroszul...

"В корпорации «Уралвагонзавод» заявили о готовности создать новый тяжёлый танк на платформе «Армата» со 152-миллиметровой пушкой."
lefordítom neked

Az Uralvagonzavod vállalat közölte, hogy készen áll egy új nehéz harckocsi építésére az Armata platformon, 152 mm-es ágyúval."

Magyarul,hogy te is megértsd,az Armata platformot úgy tervezték meg,hogy képes legyen akár egy 152 mm löveget befogadó torony hordozására...
nem bántásképpen, de ez a "The corporation Uralvagonzavod announced its readiness to create a new heavy tank on the Armata platform with a 152-mm cannon." megfogalmazás (readiness to create) azért magunk között szólva olyan homályos megfogalmazás, amiből én semmiféle messzemenő következtetést nem vonnék le arra vonatkozóan, hogy milyen könnyű is lenne a valóságban rápattintani azt a 152mm-es tornyot az Armata-ra...
 
S

speziale

Guest
Filter said:
Gyakorlatilag minden hk-nál ez a helyzet....
Felülről kartonpapír az összes,nem orosz sajátosság.


Ez volt az alap állítás.
Tartom is.

Hát ha szerinted a felülről szóba jöhető potenciális fenyegetések szempontjából a T72-es teteje meg a Leo2 megerősített dupla teteje ugyanolyan védettséggel bír...hát azzal nem tudok mit kezdeni...

végülis a budipapír meg a kartonpapír is papír, de mégis csak az utóbbiból csinálsz költöztető dobozt
 
S

speziale

Guest
Nézd elfogadom ami a linkeken van.
Csupán megjegyzem hogy 2003-ban tettem vizsgát MILAN -ERYX kombiból.
A Milanra akkor mondtak 800mm-et ha a "csillagok együtt állnak", Eryx-re 600-at. 2003-ban...
Ergo ha már 85-ben 1000mm plusszos átütéseket produkáltak, amivel gyakorlatilag a mai napig erőből meg tudnának oldani mindent, minden szögből, akkor minek fejlesztgetnek mindenféle felülről támadó dolgot?
A világban meg egy nagyhatalom sem tudott közel 40 év alatt egy értelmes reaktív páncélzatot kifejleszteni, ami megfogna ekkora átütéseket?
Értsd a paradoxont.... 1985-2021....

nem tudom pontosan melyik linkre gondolsz, de amit @gorkamorka berakott, azon a Milan-ak jellemzően 800mm alatti az átütése
 
S

speziale

Guest
A monolit DU lőszer elvileg olcsóbb kellene hogy legyen mint a Volfrám, különben az amcsik nem erölködtek volna vele.
A BM32 meg 2'060₽.

ha jól láttam a BM42 4,8kg-os penetrátorából csak 2,7 kg a wolfrám...a többi a megerősített acélköpeny hogy egybentartsa a 2 wolfram magot (mert valójában ugye a bm42 sem monolit)
 
W

Wilson

Guest
nem bántásképpen, de ez a "The corporation Uralvagonzavod announced its readiness to create a new heavy tank on the Armata platform with a 152-mm cannon." megfogalmazás (readiness to create) azért magunk között szólva olyan homályos megfogalmazás, amiből én semmiféle messzemenő következtetést nem vonnék le arra vonatkozóan, hogy milyen könnyű is lenne a valóságban rápattintani azt a 152mm-es tornyot az Armata-ra...
Az Armatat úgy tervezték, hogy a jövőbeli fejlesztéseket is be tudja fogadni és ne felejtsd el, hogy az Armata esetén pilóta nélküli tornyokról beszélünk amibe jóval egyszerűbb berakni egy 152 mm löveget mint egy emberes toronyba..
 
  • Tetszik
Reactions: fip7 and ogretankHU
T

Törölt tag 4082

Guest
Teljesen irreleváns. Két külön ország. A régebben szovjet érdekszférába tartozó országok persze hogy az oroszt preferálják. Bár egyre többen jönnek rá, hogy a kínai fegyverek jobbak, Pakisztánban és Thaiföldön is elbukott a T-90MSz a VT-4-el szemben.
Thaiföldön mondjuk pont a Harkovi csoda bukott el a VT-4 el szemben....
Pakisztán, meg mint India legfőbb ellensége nem kifejezetten orosz export célpont. De piszt... Bár kétség kívül, most, hogy nőtt a feszültség Indiával törölték a T-90rendelés egy részét, vagy egészét.
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 010
113
Sokkal magabiztosabb lesz a személyzet, ha azt mondják nekik a kiképzésen, hogy ez az ócskavas majd megvéd titeket a rettegett Javelintől.
Náluk nincs NET ! Nincs Tankokrad blogg ! Nincs HTKA veled ! Te ezt mind elhiszed amiket összesüketelsz ? Ne válaszolj tudom , hogy elhiszed ! Sőt!