Ez nem úgy van, hogy ha lesz szlovák rendelés, akkor majd lehetnek beszállítók? Ez még csak egy szándéknyilatkozat.
Az RM próbálja összeszedni az "elvárt szlovák ellentételezés"-t.
Nem feltétlenul. Lynxre most formálodik az elso európai beszállítoi hállózat. Ezt kihasználva szerintem a RM próbálja már most a leheto legnagyobra teríteni a hálót. Biztos lesznek olyan cégek, amik beszállítók maradnak az akvizícióktól fuggetlenul, hiszen példaul a Ray Service már 2011-tol RM beszálító és minden Boxerben az o optikai kábeljei vannak.
Ez nem úgy van, hogy ha lesz szlovák rendelés, akkor majd lehetnek beszállítók? Ez még csak egy szándéknyilatkozat.
Az RM próbálja összeszedni az "elvárt szlovák ellentételezés"-t.
Erről jut eszembe... ha már magyar Lynx topik, akkor hogy áll a magyar beszállítói hálózat fejlesztése?
A szlovák fejlesztési topicban már végletesedik az ottani megrendelés.
Van egy sanda gyanúm, hogy nem véletlenül lett ezen színekre lefújva ez a kis szerencsétlen...
A szlovák fejlesztési topicban már végletesedik az ottani megrendelés.
Van egy sanda gyanúm, hogy nem véletlenül lett ezen színekre lefújva ez a kis szerencsétlen...
Okok, de ezt a jövő nyárt honnan veszed?
Csak mert már most tudják az árat, valamint a szállítás megkezdését - láncos esetén - 2022-re tervezik.
Csak szólok, hogy ha a döntést 2022-ben akarnák meghozni, akkor azért szerintem nincs az a szállító, ami fél éven belül (nyarat írtál) felépít egy ellátási láncot, és beindít egy sorozatgyártást úgy, hogy tesztelve is lesznek a végén a szállítandó gépek.
Ráadásul jobb házaknál nem egyetlen darabbal szoktak egy szállítást elkezdeni, hanem minimum pár pőrekocsit teleraknak - csak az esztétika kedvéért.
A TASR szlovák közszolgálati hírügynökség jelentése szerint az 1,7 milliárd euró (mintegy 608 milliárd forint) összértékű beszerzési projektet e hónap végén indítják, s a védelmi tárcának jövő év június végéig kell a kormány elé terjesztenie az addig beérkezett ajánlatok kiértékelésé.
A TASR szlovák közszolgálati hírügynökség jelentése szerint az 1,7 milliárd euró (mintegy 608 milliárd forint) összértékű beszerzési projektet e hónap végén indítják, s a védelmi tárcának jövő év június végéig kell a kormány elé terjesztenie az addig beérkezett ajánlatok kiértékelésé.
Hát vagy előre megvan ki nyer és csak lepapírozzák, de itt nagyon kilógna a lóláb, vagy mutatóba kapnak 1-2 darabot, aztán 24-25-ben jön a valós darabszám. De a legvalószínűbb, ami minden ilyen beszerzésnél történik, csúszni fog a szállítási határidő.
A TASR szlovák közszolgálati hírügynökség jelentése szerint az 1,7 milliárd euró (mintegy 608 milliárd forint) összértékű beszerzési projektet e hónap végén indítják, s a védelmi tárcának jövő év június végéig kell a kormány elé terjesztenie az addig beérkezett ajánlatok kiértékelését. A szerdán jóváhagyott dokumentum szerint a beszerzés összértékéből mintegy másfél milliárd eurót tehet majd ki a lánctalpasok vételára.
A szlovák védelmi tárca beszerzési projektje 146 darab lánctalpas páncélozott harci jármű, illetve 6 lánctalpas páncélozott jármű megvásárlásával számol 2022 és 2026 között. A tervezet szerint a beszerzésre közvetlen formában, kormányközti megegyezés alapján kerítenek majd sort. A beszerzést azzal indokolta védelmi tárca, hogy arra részint a NATO-n belüli felkészültség céljainak elérésére, részben pedig azért van szükség, mivel a szlovák hadsereg lánctalpasparkjának élettartama lejáróban van.
A szerdán jóváhagyott projekt a beszerzés folytatásával, egy második beszerzési szakasz megvalósításával is számol. Ez utóbbi, még a kabinet későbbi jóváhagyására váró projekt 2030-ig valósulna meg, s annak során további 71 páncélos beszerzésére kerülne sor.
Tehát, nagyon friss hírekben az szerepel, hogy milyen verziók, PONTOSAN mennyiért, ráadásul 2022-es szállítással. Viszont most itt a srácok beidézték, hogy állítólag a döntés csak jövő júniusra várható. Szerintem az lehetetlen, hogy bármit leszállítsanak éven belül. A '22-es szállításhoz szerintem legkésőbb még idén le kellene adni a rendelést.
Tehát, nagyon friss hírekben az szerepel, hogy milyen verziók, PONTOSAN mennyiért, ráadásul 2022-es szállítással. Viszont most itt a srácok beidézték, hogy állítólag a döntés csak jövő júniusra várható. Szerintem az lehetetlen, hogy bármit leszállítsanak éven belül. A '22-es szállításhoz szerintem legkésőbb még idén le kellene adni a rendelést.
Most akkor Lynx-et akarnak venni nagyon úgy néz ki? Ez a beszállítói hálózat építése az RM-el! És kizárt, hogy 2022-re szállítsanak nekik a mi 46 Lynx-k első darabjai is jövőre fognak érkezni csak! Nem rakom össze!