A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Tavalyi divat konkrétan kb minden haderő letolta. (még oroszt is láttam valamerre)
Jézusom. Szóval ez is ilyen SM óvoda... en ehhez túl oreg vagyok.
De legalább nektek informatív hogy mit kell betömni egy harcjárműbe
:D Ez igaz, bár pont a BTRt szerintem kb sejtettük. Az ismeretlen majd az uj rendszerek lesznek, azokba már nehezebben tippelnem meg...

Ha már lesz robbanóanyag gyárunk, akkor lesz kézigránát gyártás is?
Tudom, hogy eddig szó sem esett róla nyílvánosan, de adja magát a dolog.
A kézigránátoknak van valami fejlesztési iránya a nagyvilágban? Vagy ki van maxolva a konstrukció, és már nem szükséges /lehetséges a további reszelgetése?

Ha már lesz robbanóanyag gyárunk, akkor lesz kézigránát gyártás is?
Tudom, hogy eddig szó sem esett róla nyílvánosan, de adja magát a dolog.
A kézigránátoknak van valami fejlesztési iránya a nagyvilágban? Vagy ki van maxolva a konstrukció, és már nem szükséges /lehetséges a további reszelgetése?
Eddig is gyártottunk kézigránátot.

Az amerikaiak csináltak most olyat hogy össze lehet tekerni több gránátot is. Ez ami újabbnak számít.

Az amerikaiak csináltak most olyat hogy össze lehet tekerni több gránátot is. Ez ami újabbnak számít.
Új? Én ilyet dobtam 1985 -ben. :D

Ez nem biztos hogy pont ugyanaz, de nagyon hasonlít.

"A fejrész felső része menetes, alsó részén pedig ugyanilyen méretű anyamenettel van ellátva, így több fejrész összecsavarásával úgynevezett nyújtott töltet készíthető"

Mai játékunk következik.
Mindenki számolja össze, hogy hány "szabad" lövész katona van a képen ( "szabad" az akinek nem kell kollektív fegyver kiszolgálásával foglalkoznia).
received-252928766325269.webp

2?

Nekem azért lennének még ötleteim!
Elektronikus - rádiós táv - gyújtású?
Nem - csak - időzített gyújtással kell felszerelni, hanem egy rádiós távirányítóval is.
Ezzel el lehet távolról dönteni, hogy hol, és mikor robbanjon.
  • még a levegőben
  • vagy már csak a fedezék mögé beesve
  • de így visszadobni sem nagyon lehetne

Az árán nem igazán változtatna.

Annyit segítek, hogy az alsó 3 mellett páncélos fejvédő van, tehát ők a jármű személyzete.
Bár elképzelhető, hogy az alsó 3-ból a jobb szélső kiszenvedi magát a BTR-ből.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
Jaja, csak azt felejtitek el, hogy a sikeres kerekes tűztámogató járművek mind saját platformot kaptak. Nem az eredeti gyalogsági szállítóra teszik fel őket. Vagy módosítják, vagy már eleve teljesen új testet terveznek neki. (pl. a japánok)
Egyszerűen túl magasépítésű a gyalogsági verzió ahhoz, hogy stabil maradjon egy rohadt nehéz toronnyal. Ez csak hatványozottan igaz, ha nagynyomású ágyút pakolnak fel rá.

Nekem alapvetően nem borsódzik tőle a hátam, de ennek azonban van egy feltétele. Én csak olyannal állnék szóba, amelyik képes atgm-et indítani a csőből.
Ebben az esetben pedig szerintem elég rájuk a 105mm-es ágyú. Kevesebb vele a gond. Használható mennyiségű lőszert vihet magával, és amire nem elegendő egy teljes értékű 105-ös páncéltörő lövedék, arra meg ott a csőből indítható top attack Lahat.
Egyébként akarunk Leo2A7 csőből indítható pánceltörő rakétát rendszeresíteni? Ez a LAHAT nem rossz ötlet.

? A németek ezt csinaltak mar az M24 a WWII alatt is, nem? Sőt, a ruszkik is csináltak ilyen "bundled" csomit tank ellen, úgy rémlik...?
Miben mas ez az amerikai?

Új? Én ilyet dobtam 1985 -ben. :D

Ez nem biztos hogy pont ugyanaz, de nagyon hasonlít.

"A fejrész felső része menetes, alsó részén pedig ugyanilyen méretű anyamenettel van ellátva, így több fejrész összecsavarásával úgynevezett nyújtott töltet készíthető"

Jaja, nekunk is magyaráztak ilyet, bár sosem gyakoroltuk.

• Tetszik
Reactions: Rferi66
Egyébként akarunk Leo2A7 csőből indítható pánceltörő rakétát rendszeresíteni? Ez a LAHAT nem rossz ötlet.
Én megtartanám a költségét másra. Egy új nyíllövedék átütésével nem fog versenyezni egy atgm (hiába nagyobb az rha átütésük ha a páncélvédelem is nagyobb ellenük). A löveg pontossága, hatótávja meg szerintem lefedi azt a távot amin belül 99%ban harcolni kell. Túl ritkán lehetne kihasználni azt a vmennyi +távot.

• Tetszik
Reactions: vasszekely and kamm