Mennyire egyértelműen kell leírnom, hogy mikor viccelek?
Már átrágtuk ezerszer, hogy normális képzés 1,5 év. Az 1 év tarcsisoknak a minimum.
Ne kezdjük ezt elölről ismételni megint! Én csupán ki akartam emelni néhány dolgot, amit idióta nagyotmondásnak tartottam... egy alapvetően politikai szövegben választások előtt. Nem vitatom el a jogot a pártoktól, hogy hangzatos ígéreteket tegyenek különösebb szakmai alá támasztás nélkül. Ez a játékhoz hozzá tartozik.
Ettől függetlenül sokat mond a számomra, hogy nem AK-k beszerzéséről beszélnek ők sem tízezerszám, meg nem vegyünk használtan valamit nagy darab mennyiségben. A két szerző delikvens nagyjából átlátja a fegyverek képességeit. A szervezeti keretben nem vagyok biztos. Az emberi oldalnál nem csak a sorkatonaságban érzek erős hiányosságot, de például meg sem említik a létszámbővítés kapcsán a laktanyákra való plusz költést. Intézményi oldalon nem jó managerek.
Gazdaságot meg már leírtam, hogy ott teljesen hiányoznak a perspektívák, érezhetően nem jártak túl gyakran fegyverkiállításokon, nem beszélgettek gyártókkal, a mű alapján inkább csak fotelből olvasgattak. Ez nem feltétlenül baj, ha lesz a kezük alatt olyan jó üzletkötő, aki tapasztalt tárgyaló. Amikor Gazpromba beraknak német exkancellárokat, őket sem energetikai szaktudásuk miatt választották, de letárgyalta az Északi-Áramlatot kétszer is, a munkatársai felkészítésével jól végzi a maga feladatát.
Kicsit részletesebben kifejetettem, ha már ennyire komolyan vettétek ezt a pár gúnyos mondatomat.