A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Egyébként ez lehetőségként is felfogható! Arra nem hiszem,hogy lesz pénz,hogy akármennyi zászlóaljnak járművet vegyünt,de olyan kis dolgokra még lehet amik amúgy kritikus fontosságúak csak most nagyrészt le vannak szarva. Ruházat, személyi felszerelés, éjjellátók, éjszakia irányzékok, rendbetenni az étkeztetést. Kicsi dolgok ezek de annál fontosabbak.

Egyébként ez lehetőségként is felfogható! Arra nem hiszem,hogy lesz pénz,hogy akármennyi zászlóaljnak járművet vegyünt,de olyan kis dolgokra még lehet amik amúgy kritikus fontosságúak csak most nagyrészt le vannak szarva. Ruházat, személyi felszerelés, éjjellátók, éjszakia irányzékok, rendbetenni az étkeztetést. Kicsi dolgok ezek de annál fontosabbak.
Úgy legyen!

A 22 és választási gyozelem után nem csodálkoznék egy újabb katonai létszám bovites engedelyezesen.

Engedélyezni lehet, de a mostani keretből is sokan hiányoznak. Azt kéne feltölteni.

Nálam az APC nek több mint négy kereke van, nem ilyen magas és több deszantolható katonát szállít.

Ez rajkocsi!

Látom, itt ma nagyon megy a "piackutatás" a konyu dandár felszerelésére. Akkor tálán csinálok egy topikot az ATV Zetor Gerlach 4x4-re :cool: : https://www.zetorengineering.sk/wp-content/uploads/2021/05/ATM-novy-vynatok-final-verzia-ANG.pdf

Majd az egyesülés után, talán... :D

Én egyetértek veled maximálisan! Persze hogy az ember fantáziáját kicsit szabadon engedi és képesek vagyunk vizionálni dolgokat! De akkor is ez a mennyiség csak egy kirakat hadseregnek elég és jó, hogy lesz de kevés!

• Tetszik
Reactions: Pogány
Milyen a kaja most a honvédségnél? :)

• Tetszik
Reactions: honved
@kamm , ha belegondolsz, a fuchs jelenlegi konstrukciója is tökéletesen alkalmas ennek a feladatnak az ellátására. Gyakorlatilag modul szerűen upgradelhető a motorja (egy tömbként kiszerelhető).
Ha megkapnánk a BW-től a feleslegüket ingyen (vagy valami nagyon jelképes összegért), itthon a RM elvégzi a modernizációt a Rábánál, a hazai GDP-t növelve.
Még komoly BMS-t sem kell kapnia, csak egy C2-es rögzített tabletet, meg egy egyszerű SD rádiót.
A tetejére is csak azért kellene egy RC torony, hogy a szemtelenebb seregélyeket el tudja ilyeszteni.
Pontosan annyira kell tőle számítani a harc megvívásában, mint egy ponyvás teherautó esetén.
Az meg, hogy a Fuchs 3-ként hívatkozik a RM egy gépre, az nem jelenti azt feltétlen, hogy vadiúj jármű készül.
Emlékezz csak a Challenger 3-ra! :)
Ez mind igaz, de pont ezertr mondom, hogy akkor mar legyen a Fuchs3 - az nem fog ket evnel tobbet iganybe venni, mert nem egy uj modellt terveznek meg a nemetek, hanem a meglevot tervezik at -, ami fenyevekkel egy leharcolt-felujitott Fuchs1/2 elott jarna es nem kidobott penz.

• Tetszik
Reactions: Venom85
Nem tudom ismered e a világháborúnkat Pogány és köztem , ne menjünk bele újra :D letisztáztuk már hogy a spanyol leokat max átépíteni lenne jó elhozni másra nagyon nem (és ezt is fogcsikorgatva fogadtam el... :D de elástuk már a csatabárdot)
más
igen azért írtam hogy nem kell a norvégok vasa mert én pl pont svájcra gondoltam , ott még van 170 vagy 190db raktáron, elég jó állapotban is vannak az áruk a kérdés meghogy utána mit kéne velük kezdeni
Mondjuk eléggé hosszúra nyúlt a békés időszak. :D
Csapj a szádba de izibe!
Blogent leszoktatom végre a hülyeségről te meg átveszed?
A végére a szittya koncepcióban szembesülni fogsz a rajkocsi megnevezéssel is, hivatalos terminusként. :D
Szerintem ezek után ne akarjunk Leokat modernizálni! Marad a Fuchs!
Nem gondoltam, hogy valaha eretnekségbe fogsz süllyedni! :hadonaszos: :hadonaszos: Azonnali penitenciaként százszor leírod, hogy Leopard 2 és Fuchs modernizáció a Rábánál! :D

• Vicces
Reactions: Vogon and Venom85