A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Ez mind igaz, de pont ezertr mondom, hogy akkor mar legyen a Fuchs3 - az nem fog ket evnel tobbet iganybe venni, mert nem egy uj modellt terveznek meg a nemetek, hanem a meglevot tervezik at -, ami fenyevekkel egy leharcolt-felujitott Fuchs1/2 elott jarna es nem kidobott penz.
A Fuchs 2 az konkrétan csak új gyártású van.
De amúgy attól, hogy Fuchs 3 a neve még nem biztos, hogy köze is lesz műszakilag az eredetihez csak a márkanevet viszik tovább.

Sehol nem jó a kaja. Van ahol jobb van ahol rosszabb, de alapvetően sehol sem esik a jó kategóriába.
Megint visszatérünk ahhoz, hogy örök elégedetlen vagy. Pápán kurva jó a kaja, Tatán kifejezetten jó a kaja, Kecskeméten és Hódmezőn és Győrben OK a kaja.
Debrecenben és Szolnokon fos a kaja. Szentendrén nagyon fos. Kaposváron még nem ettem.

A Tatai kajáról én még rosszal nem hallottam az utóbbi 6 évben. (te vagy az első aki azt mondja nem jó)

Megint visszatérünk ahhoz, hogy örök elégedetlen vagy. Pápán kurva jó a kaja, Tatán kifejezetten jó a kaja, Kecskeméten és Hódmezőn és Győrben OK a kaja.
Debrecenben és Szolnokon fos a kaja. Szentendrén nagyon fos. Kaposváron még nem ettem.
Jó a kaja? Mondj már még egy hadsereget ahol nem alap a kajáltatás. Mikor ettél utoljára magyar MRE-t? Azt se nagyon hiszem,hogy a hideg egésznapos csomag alkalmas lett arra amire kitalálták. A határon nem voltam szerencsére egy ideje, de nem hiszem,hogy bármilyen érdemi változás történt. Ne haragudj, de nem fogom azt mondani, hogy jó a kaja csak azért mert van pár laktanya ahol képesek rendesen megfőzni az ebédet.

A Tatai kajáról én még rosszal nem hallottam az utóbbi 6 évben. (te vagy az első aki azt mondja nem jó)
Kimerítő elemzés. :)
Kajára is kéne STANAG szabvány - nem csak páncélzatra! :D

Jó a kaja? Mondj már még egy hadsereget ahol nem alap a kajáltatás. Mikor ettél utoljára magyar MRE-t? Azt se nagyon hiszem,hogy a hideg egésznapos csomag alkalmas lett arra amire kitalálták. A határon nem voltam szerencsére egy ideje, de nem hiszem,hogy bármilyen érdemi változás történt. Ne haragudj, de nem fogom azt mondani, hogy jó a kaja csak azért mert van pár laktanya ahol képesek rendesen megfőzni az ebédet.
Tavaly szeptemberben ettem magyar MRE-t utoljára, van olyan menü ami fos, van ami egész fogyasztható. (de ez igaz az amerikaira, a németre és a franciára is amihez már volt szerencsém)

A határon most tavasztól kiszedték a csomagból a sok cukros szart és kevesebb péksütit raktak bele, a helyére került protein szelet meg izotóniás ital.

• Tetszik
Reactions: arcas
Egyébként az idei többletköltéseket a kormány az emelkedő GDP-ből és az abból generálódó többletbevételekből simán hozza. Még ezzel együtt is csökkeni fog az államadósság és ktgvetési hiány is. Annyi történt simán hozhatott volna 3% körüli hianyt, de mivel választás lesz és az EU más országok balfaszkodása miatt a Covidra hivatkozva nem kötelez 3% - os hiánycél tartására, igy rugalmasan baszik rá ő is. Tehát nem üres a kassza, nem véletlen javitották múlt héten az ország hitelminősítését.

Jövőre az adóvisszatérítés az egyedüli nagy többletköltség. De azt is ha elfogyasztjuk 27%-a visszavándorol azonnal. Minmálbéremelést ugye a cégek állják ez meg alapból növeli a jarulék és adóbevételeket.

Minden béremelés majd 1/3-ada azonnal adó és jarulékbevétel, a többi meg ismét lehet Áfa . Ha vki meg a pluszpénzből állampapírt vesz, azzal meg szintén az államot finanszírozza.
Jövőre mindezzel együtt valszeg üt lyukat a költségvetésen, de nem extrém nagyot. Simán tarthatóak a kiadások, így a rekord védelmi ktg.vetés is. Ne feledjük pl. jön az EU-tól a közös hitelből extra covid pénz, amit majd évek múlva kell visszafizetni, illetve beindul a szokásos 7 éves EU költségvetésből lehívható tamogatas, ami pont a válság alatt volt a mélyponton. Ez is fölfelé húz majd minket.

Minden előrejelzés tovabbi stabil, magas GDP növekedést jósol. Én a céges szamokból is azt latom az ipar jövőre max. kapacitáson fog menni. Legalábbis erre terveznek. A Covid meg a chiphiány miatt továbbra is beszorult a rendszerbe egy magas nemzetközi kereslet, ami után még nem tudott visszamászni a kínálat. A jövő évben még ezeknek a halasztott keresleteknek kielégítése fog történni.

És még 1 részlet. Elkezdték erősíteni a forintot. Augusztusban a forint erősödött a világon a legnagyobbat. Most egy kicsit hektikus, de a trend egyértelműen erre mozdult. Ez a devizaadósságot szintén automatikusan javítja. Kérdés a befektetések nem fognak - e visszaesni, ha nőnek mind a betéti, mind a hitelkamatok. Ezt gondolom a jól bevált célzott állami támogatásokkal akarják tartani.

Szal nincs ok rá hogy aggódjunk a védelmi kiadásokon. Ez most prioritás és mivel már kampányt is húztak rá, úgy tűnik ezeknél belátható ideig az is marad.