K
kamm
Guest
Dobrevnek nincs esélye, ezt még innen is látni. Annyi szemetet lehet a familiarol elovenni, hogy nem létezik, higy nyerjen.És meg is fogják csinálni ha odajutnak!
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Dobrevnek nincs esélye, ezt még innen is látni. Annyi szemetet lehet a familiarol elovenni, hogy nem létezik, higy nyerjen.És meg is fogják csinálni ha odajutnak!
Nem akarok politizálni mert gyűlölöm, nem is értek hozzá! Annyit mondok nyugtával a napot!Dobrevnek nincs esélye, ezt még innen is látni. Annyi szemetet lehet a familiarol elovenni, hogy nem létezik, higy nyerjen.
Nem meglepő módon Dobrev néni az imént említette meg a miniszterelnök jelölti vitában, hogy hatalmas költségvetési átcsoportosítást akar, többek között a hadiipari beruházások kárára...
Vajon V. Ági már kommentálta a dolgot? vagy már tudományosabb projekteken gondolkodik ?Ne kínozd magad azzal, hogy ilyeneket nézel.
Kiégeti az agyad.
Nem irányított rakétát és gépágyú podot láttam már képeken ha jól emlékszem.
A NIR hasonló kategória, mint a lőszer vagy kézifegyver gyártás. Nagyon is racionális lenne egy - akár műszakilag picit gyengébb - alternatíva saját gyártása. Úgy mint esetleg lesz a kézifegyvereknél.Hát azokkal ki vagyunk segítve!![]()
Begyújtották a demagóg rakétát?Nem meglepő módon Dobrev néni az imént említette meg a miniszterelnök jelölti vitában, hogy hatalmas költségvetési átcsoportosítást akar, többek között a hadiipari beruházások kárára...
Erre szokták mondani hogy olajozottan halad a román haderőfejlesztés....!Ne aggódj a miénk is gyulladt már ki gyaktérre gurulás közben pár éve. (mostanában nem volt ilyen kicsit több a zseton karbantartásra)
Ha esetleg barterről lenne szó, azt mindenki tudja, hogy az én ötletem voltEz a hír, kinyitotta Pandora szelencéjét. Pontosabban, én is felkaptam a fejem rá, mert miben is működünk együtt ? Már ami haditechnikai fejlesztés ? Nem vettünk tőlük semmit és ők sem tőlünk, ha jól gondolom. Max., eladhatjuk a régi orosz vasakat, de nem hinném hogy ők meg pont ilyen műszaki állapotban lévőt akarnak. Mit vehetünk mi tőlük, mi, akik épp nyugati technikára akarunk cserélni mindent ?
Eretnek embereinknek itt, esetleg ez ?
Csak hogy cikk is legyen melléA román btr-ek már a sima közúton megadták magukat harc nélkül...!De Patriot az van!Én már csak egy kávét kérek...!![]()
Uff, ez nem jo marketing.Csak hogy cikk is legyen melléhttps://index.hu/kulfold/2021/10/13/roman-harckocsik-nato-hadgyakorlat/
Szó szerint szánalmas.Uff, ez nem jo marketing.![]()
Egyébként nem is az a durva hogy így járt pár román btr, megesik errefele. Hanem hogy ezeket átnézték mikor kiválasztották a hadgyakra. Elvileg olyat kéne vinni, ami a legpatikább és/vagy maximálisan rendbe tenni. Na hát így sikerült.Uff, ez nem jo marketing.![]()
En is erre gondoltam. Konkrétan, hogy mennyire cigánytempó az, amikor arra is szarnak magasról, hogy legalább amit nemzetközi eseményre küldenek, azokat rendbe tennék... igazi Románia.Egyébként nem is az a durva hogy így járt pár román btr, megesik errefele. Hanem hogy ezeket átnézték mikor kiválasztották a hadgyakra. Elvileg olyat kéne vinni, ami a legpatikább és/vagy maximálisan rendbe tenni. Na hát így sikerült.
En is erre gondoltam. Konkrétan, hogy mennyire cigánytempó az, amikor arra is szarnak magasról, hogy legalább amit nemzetközi eseményre küldenek, azokat rendbe tennék... igazi Románia.
Egyébként nem is az a durva hogy így járt pár román btr, megesik errefele. Hanem hogy ezeket átnézték mikor kiválasztották a hadgyakra. Elvileg olyat kéne vinni, ami a legpatikább és/vagy maximálisan rendbe tenni. Na hát így sikerült.
Erről van vmi cikk, pontosan mit mondott??Nem meglepő módon Dobrev néni az imént említette meg a miniszterelnök jelölti vitában, hogy hatalmas költségvetési átcsoportosítást akar, többek között a hadiipari beruházások kárára...
Ez ilyen Biden módszer? Demokrata szavazók?volt nyugdíjas katonatiszt
Észak-Koreában más mércén mérik a ríszpektet - Radikális ViccblogErről van vmi cikk, pontosan mit mondott??
Egyébként saját tág ismerősei körömben van jópár volt nyugdíjas katonatiszt, akik Fletoékért a facen ölni tudnak.![]()
..és ha nem lesz? Akkor is felejtsünk?
Esetleg ha van valamilyen végleges megoldás a T-72-eseink mennyiségi kiváltására, akkor a maradékot szerintem örömmel átvennék.
Elvileg lesz ott irányított is. A Pauk (pók) elvileg integrálva lesz a Hindekre is, de elvileg a H145M-esekre is. Legalább is ezek voltak a tervek.
Mondjuk nem tudom, hogy hogy fog ez alakulni, ha megrendelték a Spike-ot is.
Ez a Pok ugye csak NLOS izesitesben van es ennek megfeleloen jo nagy malac am (1.8m hosszu, 80 centi fesztav, 45kg):Mi a rossebnek vennének tőlünk T-72-t leharcolt állapotban? Tudtommal épp a közel jövőben akarják majd csökkenteni 200-ra a jelenlegi 300 hk állományukat? Még írni is akartam @LMzek 2.0 nek, hogy menjen és vegye már meg nekünk a kidobott 100-at.
![]()
Сербії знадобилось півтора роки, аби у "два прийоми" розробити власну модернізацію копії Т-72 | Defense Express
В строю збройних сил Сербії лишається до 200 танків М-84 – ліцензійної копії радянського Т-72, яка вироблялась за часів Югославіїdefence-ua.com
"Legfeljebb 200 M-84-es harckocsi marad a szerb fegyveres erők szolgálatában-a szovjet T-72 engedélyezett példánya, amelyet a jugoszláv korszakban gyártottak."
Simán nekik is túl sok a darabszám. A csökkentéssel visszajön a modernizáció ára mondjuk 10 év távlatában és így a gazdaságuk bírni fogja.
Én még csak ott tartok, hogy tárgyalunk hazai gyártásról és Gáspárunk szerint közel vagyunk. Kimondottan jó alkupozícióba kerülünk, ha a Pókot is megkapjuk gyártani, mert a szerbeknek nagyobb érdeke van egy hangzatos NATO tag rendszeresítve leboltolására, míg a közel-keletiekre nyomást gyakorolhatunk ezzel, hogy a Spikenál tényleg kedvező feltétellel adják oda a gyártást, nehogy terjedjen a rivális Pauk az ő hasznuk rovására.
Szóval ha csak nem használhatatlanul szar, akkor megéri olcsón megvásárolni a gyártás licencét. Plusz később akár közös szerb-magyar továbbfejlesztésben is gondolkodhatunk akár, ha ezt a Tüskével nem tudnánk üzletileg olyan kényelmesen megtenni.
Nem mondom, hogy megvesszük a gyártást, de a lehetőségeink bővítésére egy olcsó és hasznos megoldás lenne.
Ha nem hiszel drága, egyetlen, htka-s cimborádnak, akkor itt a linkErről van vmi cikk, pontosan mit mondott??
Egyébként saját tág ismerősei körömben van jópár volt nyugdíjas katonatiszt, akik Fletoékért a facen ölni tudnak.![]()
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..