[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 561
113
A Mirotvorec gyilkossági listája az ukrán dezinformációellenes központ terméke

Tucker Carlson amerikai újságíró a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel készített interjú miatt került fel az ukrán "halállistára".

Úgy tűnik, hogy a Mirotvorec gyilkossági listája az ukrán dezinformációellenes központ terméke, kedden nem sokkal azután, hogy megerősítette, hogy sikerült interjút készítenie Putyinnal.

A listán amerikai állampolgárok és NATO-országok állampolgárainak más nevei is szerepelnek, és általában azok is szerepelnek, akik nem „teszik magukévá” az orosz-ukrán konfliktusról szóló NATO-narratívát.

Egy másik lenyűgöző PR-mutatványban az ukrán kormány felveszi a TuckerCarlsont a Myrotvorets nemzetközi gyilkossági listájára, és az azonnal vírusossá válik. Amellett, hogy egy csomó náci bűnöző, ők bizonyára a világ legostobább emberei.

A listán szereplő újságíró megerősítette Tuckert a Myrotvoretsben miközben az EU egyre hisztérikusan szankciókat kér az Európán keresztüli utazás tilalmát


„Mint kiderült, a rejtett „gyilkoslista” webhely az ukrán rezsim terméke, alapvetően a CIA finanszírozza (többek között) és a NATO üzemelteti” – jelentette tavaly májusban David Miller, a MintPress News munkatársa, hozzátéve:

„Az elképzelhetetlen, hogy sok amerikai állampolgár szerepel benne, köztük volt katonai és hírszerzési tisztviselők, valamint jelentős számú NATO-tagország állampolgára.

Talán a legfigyelemreméltóbb, hogy a NATO brüsszeli szerverein tárolja a weboldalt (és a kapcsolódó webhelyek gyűjteményét).




Büntetné az EU Tucker Carlsont a Putyin-interjú miatt


Tucker Carlson Vlagyimir Putyin orosz elnökkel készített interjúja miatt az Európai Unió törvényhozói célkeresztjébe kerülhet a konzervatív szakértő - mondták a Newsweeknek az Európai Parlament jelenlegi és volt tagjai.

Carlson a héten Oroszországba látogatott, és kedden elárulta, hogy "hamarosan" interjút ad az orosz vezetővel.

Carlson oroszországi munkája miatt a Fox News egykori műsorvezetője forró vízbe kerülhet az EU-val szemben - mondta Guy Verhofstadt volt belga miniszterelnök, az Európai Parlament jelenlegi tagja a Newsweeknek.

A törvényhozó - aki felszólította az EU-t, hogy vizsgálja meg Carlson elleni "beutazási tilalom" bevezetésének lehetőségét - Donald Trump volt elnök és Putyin "szócsövének" nevezte Carlsont, hozzátéve: "Mivel Putyin háborús bűnös, és az EU szankciókkal sújtja mindazokat, akik ebben segítik őt, logikusnak tűnik, hogy a Külügyi Szolgálat az ő ügyét is megvizsgálja".

- És még a tetveket és poloskákat tartjuk irtanivalónak? Van alább is: a liberálfasizmus, az EU


- Ha a muszkák bevégzik a dolgukat és Trumpot megválasztják, ezek mindent összefosnak majd mint a szopornyicás macskák.
 

Anti

Well-Known Member
2018. december 29.
4 893
12 470
113
Lázadás a Dnyiproban: a rendőrség nem akar csatlakozni a harci egységhez


A dnyiproi (ennek a balfasz polgarmestere kemenykedett Magyarorszaggal) SWAT-nak nem akarodzik bevonulni. :D
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 029
54 088
113
Ne etessétek őket.


Sok újat nem hiszem, hogy mondani fog Putyin, lehet, hogy oda adja Tuckernek az egyezmények másolatait,amit aláírtak annó a nato részéről,hogy nem terjeszkedik keletre a nato.
Esetleg ad egy másolatot az aláírt béketervről is,ami értelmében elvonultak Kijev alól,csak bojo nem engedett betartani,a főnackók mind ismertek,a tetteik is,a.majdantól kb 98%-ban dokumentálva van minden gyilkosság,civilek terrorizálása,stb.
Hamarosan jól megtudjuk.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Ne etessétek őket.


Sok újat nem hiszem, hogy mondani fog Putyin, lehet, hogy oda adja Tuckernek az egyezmények másolatait,amit aláírtak annó a nato részéről,hogy nem terjeszkedik keletre a nato.
Esetleg ad egy másolatot az aláírt béketervről is,ami értelmében elvonultak Kijev alól,csak bojo nem engedett betartani,a főnackók mind ismertek,a tetteik is,a.majdantól kb 98%-ban dokumentálva van minden gyilkosság,civilek terrorizálása,stb.
Hamarosan jól megtudjuk.

Szerintem az egész arra lesz kiélezve, hogy ő egy "redpilled" vezető aki realisztikusan látja a világot, ellentétben a "bluepilled" demens zoknibábbal.
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 506
12 773
113

Élhet normális életet majd száműzetésében családjával? Vagy éppen majd nem hagyhatja el sosem a szobáját az angliai nagykövetségen?
Mondjuk szerintem az is már nagy szó lesz, ha váratlan szívinfarktusban nem fog elhunyni 5 év távlatában. Ilyen idős korban előfordul az ilyesmi.
Nem mintha személye bármilyen kérdésben is fontos lett volna. Útban volt, félre rakták.
Kb ez a különbség a demokráciában.. hogy itt csinálnak egy színjátékot a száműzetéséhez.. de ha gondolom túl sokat, nem megfelelő helyekre beszél, akkor ez sem adatik meg.

Érdekes, hogy még a 444 szerint is kirugás volt.


Posztapokaliptikus témához még egy szösszenet.. remélem nem kerül rá sor. De én azért nagyon kíváncsi lennék a magát értelmiséginek gondoló liberális nagyvárosi prolikra. Szerintem ők lennének az elsők, mivel már nem lenne "forum" ahol saját gondolataik hiányában gondolatokat ültessenek el fejükben, akik elhagynák a civilizációs normákat és állatias ösztöneik vinnék előre őket. (reálisan senki sem gondolhatja egy másodpercig sem, hogy ilyenekkel menne el egy túlélőtúrára, ahol tényleg az ember élete múlik rajta...
Nálunk pont az ilyen elállatiasodott hordák miatt lenne vége mindennek, fosztogatnának, rabolnának, ha meg már nincs mit egymást is felzabálnák.. a kis vidéki öregek vászonnadrágban, istálló szagú fehér ingben éppen úgy összegyűjtenék egy kosárkába a tojást a tyúkok alól. Annyi lőszert meg úgysem tudnál összeszedni, hogy az ilyen hordákat távol tartsad hosszú távon.
Legnagyobb "nyertesek" az afrikai közösségben élő törzsek, a kazah sztyeppék pásztorai és a tálibok a hegyek közt lennének. Legalább nem basztatná őket semmi. Talán még idővel oroszlán is lenne afrikában.
(létezik egy film hasonló témában, talán Út a címe)
 

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 962
5 899
113
Az oroszok árulásnak vennék
De te ezt honnan veszed? Mondtam már, hogy ne ide gyere mesét mondani.
ha az ellenség propagandáját próbálnád terjeszteni az orosz nyilvánosságban. Bár nagyon nincs is orosz nyilvánosság amit nem az állam irányít.
Pont minap tettem be egy képet, hogy itt mennyire megy rendszerszinten a nyugati propaganda. Már Windowsos bing is tolja gusztustalan módon, és az csak egy platform.
Nem most lett megszavazva a bölcs vezérünk által is 50 milliárd euró? Az USA meg végkép tele van pénzzel. Többet költenek a hadseregre mint a következő 8 ország ÖSSZESEN!
Mit is mondtam az amerikai fegyverlobbiról?

Adgyevka a következő Bahmut? De már Bahmut is a következő Szeverodonyeck volt...

Az RT Moszkva irányítása alatt áll. Tucker Carlson nem áll Washington irányítása alatt.
Ki is lett b!%!%/=va pároslábbal az állami TV-ből.
Nyugaton folyamatosan hallani rendszerkritikát.
Csak épp a rendszer telibe!%+%+ja a véleményüket a rendszerkritizálóknak.
Oroszországban ilyen megfogalmazni tényleg életveszélyes. Pontosan tudjátok ti is hogy az orosz nyilvánosság mennyivel szabályozottabb, csak nektek így jó mert azt gondoljátok hogy titeket sose nyomna el az a rendszer.
érdekes, hogy sose zavarta a hozzád hasonlókat, hogy mondjuk egy Románia hogy nyomta el magyarságot az elmúlt 100 év alatt és még napjainkban is.

Ezt találtam: https://rsf.org/en/1668-journalists-killed-past-20-years-2003-2022-average-80-year

E szerint Európában messze Oroszország és Ukrajna vezet. Itt most az lehet kérdés hogy kik ölették meg őket, mert Ukrajna esetében játszik az is hogy még az oroszbarát kormányok alatt vagy pedig a harci cselekmények közben haltak meg az újságírók.
A 25 oroszt személyesen putyin fojotta bele egy csésze pollóniumos teába.
a 20 ukránra személyesen Surovikin indította a Kalibr/Cirkon szalvókat.
A 8 Francia is Ukrajnában halt meg miközben tudósítottak, hogy a 20 ukránnal Kalibr végzett.
Az 1 Angolt is oroszok tették el láb aló Hollandiában mialatt a 2 holland újságíróval tervezték, hogy miként menjenek Oroszországba meginterjuvolni Putyint.

Ha választanod kéne hogy hol bírálnád nagy nyilvánosság előtt a háborút az a nyugati világ volna vagy Oroszország? Nem azt állítom hogy nyugaton nincsenek problémák, csak a mértéke a kérdés.
Már elnézést de én nyugaton élek és az elmúlt 2 évben nem igazán mertem a véleményemnek hangot adni a körülöttem élőknek.
Az itt élő lengyel, román, litván emberekről még nem is beszélve. Hogy mik voltak itt...volt olyan aki sárgakék zászlóval autózott a hétköznapokban. ukrán zászlók lobogtak mindenhol még önkorményzati szinten is.
Szóval had tudjam, hogy a messzi nyugaton milyenek az emberek.

Miért nem egy orosz ellenzéki csinál interjút nagy nyilvánosság előtt egy nyugati vezetővel?
Mert nyugaton szóba sem állnak orosszal annyira russzofób a nyugati világ.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 682
55 463
113
Scholz kétnapos tárgyalásokra indult Bidennel. A tárgyalások fő tèmája az Ukrajna számára nyujtott katonai segitség jövője, tekintettel arra, hogy az US kongresszusban a segelycsomag megfeneklett belpolitikai okok miatt.
A BW legmagasabb tisztje, a Generaltruppeninspekteur ma Kievbe utazott, hogy a kievnek nyujtott segitségről tárgyaljon.
A német vdelmi miniszter Pistorius szerint 5-8 éven belül a BW háborúban állhat Oo-al.Addigra harcra képesnek kell lennie a BW-nek. ( Die Welt)
Mi fog ebből kisülni?
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 014
23 369
113
Az oroszok árulásnak vennék ha az ellenség propagandáját próbálnád terjeszteni az orosz nyilvánosságban. Bár nagyon nincs is orosz nyilvánosság amit nem az állam irányít.

Igen, és? Meg tudja csinálni? Meg!


Ja. Tényleg durva az oroszok elnyomása Ukrajnában.
te eszetlen kecske meszeske ... látom elég kevés értelemmel áldott meg a Teremtő !

ezért az értő olvasást már nem róvom fel neked mint hiányosságot,mert van belőle neked éppen elég,ne rakjak rád még én is terhet. :D

ami Szirszkijt illeti .. megvannak azok az ukrán katonatisztek meg sorosok akik a Krím annektálásakor az orosz Föderáció haderejét választották ?? na látod"okoska" tényleg ennyire durván nyomják el az oroszok az ukránokat ,hogy még állást is kínáltak nekik a haderejükben.

.. legalább tudnál érvelni,de még erre sem vagy képes ..
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 849
81 351
113
Az ukrán fegyveres erők új főparancsnokának, Szirszkijnak a szülei és rokonai továbbra is Oroszországban élnek, édesapja pedig az orosz fegyveres erők nyugalmazott ezredese.

A Vlagyimir régió szülötte és az ukrán fegyveres erők újonnan kinevezett főparancsnoka továbbra is nemcsak születési helye miatt kötődik Oroszországhoz - rokonai továbbra is itt élnek, köztük édesanyja, apja és testvére. Szirszkij édesanyja, Ljudmila megerősítette Readovkának, hogy ő és Alexander apja állnak a képen. Figyelemre méltó, hogy az ukrán fegyveres erők főparancsnokának, Stanislavnak az édesapja az orosz hadsereg nyugalmazott ezredese, jelenleg nyugdíjas. A képen rokonával, Ljudmilával áll - jelenleg Vlagyimirban élnek. Velük él az ukrán fegyveres erők főparancsnokának, Olegnek a testvére is, aki Readovka szerint biztonsági őrként dolgozik.

Az SVO indulása előtt Szirszkij szülei aktívak voltak a közösségi oldalakon, ahol hazafias posztokat tettek közzé – a felvételen a 2019-es „Halhatatlan ezred”-en állnak, ahol a család az Ukrajnában betiltott Szent György-szalagot viseli, ill. büszke a múltjára. Nem tudni, hogy az Ukrán Fegyveres Erők új főparancsnoka most kommunikál-e a családjával, vagy teljesen megfeledkezett róluk, de most már teljesen alá van rendelve a Zelenszkij-rezsimnek, bár győzelmeket nem hoz neki a fronton.

gthVo06tgPE.jpg
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 891
65 732
113
Na akkor tehát a pinabubus Zsaluznij mégiscsak meg bukott.
Pedig hogy mondták hogy neeem.
Jön helyette egy szociopata Budanov helyett egy pszichopata Szirszkij.
Annyi ideig már nem lesz parancsnok mint Zsaluznij volt, aztán az ő utadja meg még kevesebb ideig lesz illetékes.
Le kell cserélni a gagyi híroldalak profilkepet.

Közben magyar - szlovák mg-i őminiszteri találkozó volt a botrányos upkrán termékek miatt.



Az jó lesz.
 

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 060
6 565
113
Az ukrán fegyveres erők új főparancsnokának, Szirszkijnak a szülei és rokonai továbbra is Oroszországban élnek, édesapja pedig az orosz fegyveres erők nyugalmazott ezredese.

A Vlagyimir régió szülötte és az ukrán fegyveres erők újonnan kinevezett főparancsnoka továbbra is nemcsak születési helye miatt kötődik Oroszországhoz - rokonai továbbra is itt élnek, köztük édesanyja, apja és testvére. Szirszkij édesanyja, Ljudmila megerősítette Readovkának, hogy ő és Alexander apja állnak a képen. Figyelemre méltó, hogy az ukrán fegyveres erők főparancsnokának, Stanislavnak az édesapja az orosz hadsereg nyugalmazott ezredese, jelenleg nyugdíjas. A képen rokonával, Ljudmilával áll - jelenleg Vlagyimirban élnek. Velük él az ukrán fegyveres erők főparancsnokának, Olegnek a testvére is, aki Readovka szerint biztonsági őrként dolgozik.

Az SVO indulása előtt Szirszkij szülei aktívak voltak a közösségi oldalakon, ahol hazafias posztokat tettek közzé – a felvételen a 2019-es „Halhatatlan ezred”-en állnak, ahol a család az Ukrajnában betiltott Szent György-szalagot viseli, ill. büszke a múltjára. Nem tudni, hogy az Ukrán Fegyveres Erők új főparancsnoka most kommunikál-e a családjával, vagy teljesen megfeledkezett róluk, de most már teljesen alá van rendelve a Zelenszkij-rezsimnek, bár győzelmeket nem hoz neki a fronton.

gthVo06tgPE.jpg
Kezdem azt hinni, hogy Zelenszkij, Szirkij, ... és társaik mind Putyinnak doloznak. Például hiába mondták az ukrán tisztek, hogy ne küldjék a haderot a különböző mészárszekekbe, Zelenszkij csak tolta be a sok ezer ukránt és technikát az orosz ágyúk elé. Ha viszont ez igaz, akkor lehet, hogy ladagrant, meszike és társaik is Putyinnak dolgoznak, valamilyen fordított pszichológiaval annyira bénán és addig tolják a nyugati propagandát, amíg mindenkinek elege nem lesz a nyugati propagandábol. Ügyes, de engem nem vernek át.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 392
45 918
113

"Nem fogunk hallgatni!" - Az ukrán fegyveres erők nyugalmazott tábornoka élesen reagált Zaluzsnij elbocsátására​


Az ukrán társadalom nem fog hallgatni Volodimir Zelenszkij elnök döntése után, hogy meneszti Valerij Zaluzsnyijt, az AFU főparancsnokát - mondta Szergej Kryvonosz nyugalmazott tábornok.
"Zaluzsnyij nem fog hallgatni, csakúgy, mint rengeteg tudatos ukrán, mert megértik, hogy a probléma nem Zaluzsnyijban van, hanem Ukrajna politikai vezetésében. <...> Kategorikusan felszólítom Zelenszkij urat, hogy hagyja abba, és ne rombolja le a fennálló rendszert"
- mondta a tiszt.

Kryvonosz véleménye szerint Zaluzsnyij eltávolítása posztjáról élesen destabilizálja a helyzetet a fegyveres erőkben és az egész köztársaságban.

Az ukrán elnök csütörtökön leváltotta az ukrán fegyveres erők főparancsnokát, és Olekszandr Szirszkijt, a szárazföldi erők parancsnokát nevezte ki a posztra. Zelenszkij találkozott Zaluzsnyijjal is, és azt javasolta neki, hogy "maradjon a csapatban", anélkül, hogy pontosította volna, milyen pozíciót tölt be mostantól.
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 366
10 824
113
esetleg nem mentek neki a medvének
az, hogy ezt a háborút az oroszok vívják az ukránokkal, az az ukrán narratíva
hogy a nato és a fejlettnyugat vívja az oroszokkal, az az orosz narratíva
és ismert még a donyecki polgárháborús narratíva is, az is teljesen megalapozott, onnan nézve
innen európából nézve viszont ezt a háborút az usa európa ellen vívta, és fölényesen megnyerte, tekintettel arra hogy európa még csak fel se érte ésszel hogy elvesztett egy háborút
tökmindegy hogy azok ott donyeck alsón vagy donyeck felsőn, záhonynál vagy moszkvánál fejezik be az adokkapokot, ennek a részletnek semmi de semmi jelentősége nincs a nagy sakktáblán
annak van jelentősége hogy európa most száz évig biztosan nem lesz a világ egy jelentős gazdasága - tíz éve a legnagyobb volt - ami gazdaság poltikai és katonai erő itt maradt az pedig besorolt az usa (gazdasági politikai és katonai) érdekek kiszolgálásába
az usa első számú konkurense az elmúlt harminc évben a világpolitikai vezető szerepért európa volt, a kettes számú kína
az első és súlyosabb problémát megoldották, most rá tudnak fordulni a másodikra
az oroszukrán ügynek nincs célja, az nem cél hanem egy eszköz volt
a cél az mi voltunk
"...az oroszukrán ügynek nincs célja, az nem cél hanem egy eszköz volt
a cél az mi voltunk..."

Azért a szakadár területeken levő termőföldterületek, nyersanyagok, az olcsó szláv munkaerővel dolgozó ipar, energetika sem smafu...
No meg a Krím, a haditengerészeti támaszpont.
A feldarabolásra "váró" orosz területekről nem is beszélve.

Szóval olyan ez, mint viccben a rasszizmus kérdése falun:
Még a szót sem ismerjük, de igény vóna rá...