[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
2 015
14 830
113
Szia,

Nekem elkepesztoen megerte: mar teljesen elfelejtettem oroszul, nem tudtam volna szot erteni a megszallokkal.
(Amugy ez nem igaz: a davaj csaszi-t megertem, mast meg ugyse mondanak)
Elképesztően velős, intelligens és tartalommal teli hozzászólás.
 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 054
5 551
113

Német titkosszolgálat: Nagy bajban van Ukrajna​


A Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung birtokába jutott titkosszolgálati jelentések értékelése szerint az orosz harctéri dominancia alapján Ukrajna helyzete egyre reménytelenebb – foglalta össze a Die Welt.

A német lap Roderich Kiesewettert, a titkosszolgálatok parlamenti ellenőrző bizottságának kereszténydemokrata alelnökét idézi, aki megerősítette, hogy Ukrajnának problémái vannak a lőszerutánpótlással és a mozgósítással. Hozzátette: jelenleg pesszimista helyzetjelentést adnak a titkosszolgálatok, amelyek azt sugallják, hogy a helyzet reménytelen, és a katonai támogatással már nem lehet semmit elérni.

Ennek az a célja, hogy finoman, de kegyetlenül rákényszerítse Kijevet, hogy lemondjon az oroszok által megszállt területekről.
A titkosszolgálati értékelés szerint nem várható, hogy Kijev 2024-ben vissza tudja nyerni a kezdeményezést.

Ukrajna valószínűleg „jelentősen nagyobb területveszteséget” szenved el az év végére, mint a január óta eltelt hónapokban. Az oroszok tüzérsége „jelentősen” erősebb, mint az ukránoké, és mindenekelőtt Oroszország „több mint kompenzálni tudja” veszteségeit.

(mandiner)
 

bel

Well-Known Member
2020. augusztus 24.
1 723
4 108
113
Az orosz szemlélet szerint Ukrajna, és azon is belül Kijev eleve nem egy külföldi országnak, és városnak minősül, hanem belső területnek, sőt orosz városnak. Mellesleg ugyanígy kezelik Fehéroroszországot, és Minszket is.
Szia,

Igen, meg a NATO egy reszet, leginkabb a Balti allamokat. Medvegyev Lengyelolrszagot is. Egy reszuk Magyarorszagot is, hiszen igen sokaig megszallva tartottak.

Es akkor ennek tapsolgassunk?
 
  • Vicces
  • Tetszik
Reactions: vilmoci and Halfdan

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 724
14 545
113
Szia,

Igen, meg a NATO egy reszet, leginkabb a Balti allamokat. Medvegyev Lengyelolrszagot is. Egy reszuk Magyarorszagot is, hiszen igen sokaig megszallva tartottak.

Es akkor ennek tapsolgassunk?

Magyarország, és Ukrajna helyzete teljesen más.

Lengyelország, és Ukrajna helyzete is teljesen más, sőt meg fogsz lepődni, de Ukrajna az még lengyel területeket is bitorol. Lwów vagy Lemberg vagy Lvov vagy Lviv az lengyel vagy orosz, vagy ukrán város ?

Lengyelország államterülete úgy változott több száz éven keresztül, mint a tangóharmonika, hogy szolgáltatnál igazságot az ő ügyükben ? Volt olyan, hogy Szmolenszk környéke is lengyel uralom alatt állt.

És a Baltikum helyzete is megint más.



Magyarország a teljesen rossz II. világháborús döntései eredményeképp orosz megszállás alá. 1941. június 22.-én / 26.-án történtek miatt.

Ukrajna az meg 1654 óta Oroszország része. Sőt továbbmegyek. 1654-ben volt olyan egyáltalán, hogy Ukrajna ?

Mióta van Ukrajna orosz megszállás alatt ? Én már láttam olyan ukrán nacionalistát, aki szerint 370 éve. Ugye nem ezt akarod mondani ?



Jelenleg szerinted Mit kellene csinálni ?

És mi a szitu ?


Az összes nyugati politikus a falig menően sőt azon túlmenően folyamatosan arról beszél, hogy mindent megér Ukrajna támogatása annak érdekében, hogy Ukrajna létezzen, és ennek a ragozásai.

Ennek az elképzelésnek az a szépséghibája, hogy oda ígértek nekik egy rakás fegyvert, aztán a valóságban mindenből kapnak mindössze 10 - 20 példányt. Minél kevesebbet, minél lassabban, minél később.

Most akkor mire számítanak ? A csodára ?

Le kéne ülni, és akkor megbeszélni, hogy most valójában mi van. Szeretné komolyan az EU, a NATO, és az USA Ukrajna győzelmét, és akkor tolni a fegyvereket több tucat vagy akár több százas mennyiségben, - vagy különböző okokból, de nem érdekeltek semmilyen fokú ukrán győzelemben a Nyugatiak, és akkor azonnal megállni, és a maradék Ukrajnát megtartani. Bár ez a maradék Ukrajna is relatív, mert az oroszok területi követelései bővültek ...
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 279
68 281
113
Ukran/Nato Mig - 29 leloves.

Úgy néz ki az EU beszall egy Ukrajna feletti legtertilalmi övezetbe.
Gondolom a három balti tuti benne van, pedig legierejuk sincs.


Kanadai Roshel Senator atallt orosz oldalra.

RBU 6000 teszt szárazföldön a tengerészgyalogságnal.
Tengeren nincs mire lőni vele, lőszer meg lehet díszt, hát leszedtek a kivont hajókról. Kíváncsi leszek hogy válik be.

Balhé a tanacsulesen Ukrajna miatt.
.
 

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 112
2 943
113
Zelenszkij a háború előtt egy komédiás volt. Megválasztották elnöknek, de attól még változott valami, egyik napról a másikra beletanult, sőt tudja is irányítani ?

Eleg keves politikus mondhatja el magáról h sikeresen megállított egy 4x akkora lakosságú, 10x akkora gazdaságú atomhatalmat, úgyhogy valamit bizonyára tud.
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 724
14 545
113
Eleg keves politikus mondhatja el magáról h sikeresen megállított egy 4x akkora lakosságú, 10x akkora gazdaságú atomhatalmat, úgyhogy valamit bizonyára tud.

Zelenszkij lopta szét az Orosz Hadsereget ?

Zelenszkij gyártott letárolhatatlan és karbantarthatatlan mennyiségű fegyót az Orosz Hadsereg részére ?

Zelenszkij tartott pisztolyt az Orosz Hadsereg fejéhez, hogy február 24.-én, a sártengeres időszak kellős közepén induljon meg, ne pedig május 24.-én ?

MyCollages-4-3.jpg
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 637
48 349
113
Magyarország nem támogatja az új oroszellenes szankciócsomagot
Magyarország nem támogatja a 14. uniós oroszellenes szankciócsomagot, mert az teljesen ellentmond gazdasági érdekeinek és veszélyezteti az energiabiztonságot – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.
...
Szijjártó leszögezte, hogy a 14. szankciócsomag elfogadása esetén korlátozná a magyar mezőgazdasági termékek Oroszországba irányuló exportját , és megnehezítené az orosz energiaforrások kifizetését, ami hosszú távon azok ellátásának megszűnését jelenti. A miniszter szerint egy új korlátozási csomag jelentősen lelassítaná a Paks 2. atomerőmű beruházásait is .
Magyarország nem járult hozzá ahhoz, hogy a Békealapból forrásokat utaljon ki Kijevnek

Magyarország nem járult hozzá ahhoz, hogy a Békealapból 6,5 milliárd eurót utaljon ki Kijevnek​

...


Üvöltözésbe fulladt a Külügyi Tanács ülése​

Szijjártó Péter: Most be akarják sorozni az európai fiatalokat a háborúba.
...
 

lincolnosiris

Well-Known Member
2013. március 22.
225
285
63
Válaszolj nyugodtan, hányadik tagállamnak gondolta az USA Irakot, Jugoszláviát, Afganisztánt, Líbiát vagy Szíriát.
Jugoszláviát, Líbiát nem gondolta annak, Szíriának is csak megszállva tartja bizonyos keleti és északkeleti területeit; Afganisztán és Irak kapcsán pedig a helyes válasz: 51. és 52. ideiglenes tagállam./A számozás változhat DC, és a 326 indián rezervátum figyelembevételével./:)
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 561
79 726
113
Jugoszláviát, Líbiát nem gondolta annak, Szíriának is csak megszállva tartja bizonyos keleti és északkeleti területeit; Afganisztán és Irak kapcsán pedig a helyes válasz: 51. és 52. ideiglenes tagállam./A számozás változhat DC, és a 326 indián rezervátum figyelembevételével./:)
A helyes válasz, hogy egyiket sem. Nem azért háborúzik az USA, mert kevesli a területét. Nyersanyagokért háborúzik. Az USA-nak nincs egyik olyan állammal szemben sem területik követelése akikkel háborúzott vagy háborúzik (a hideg háború óta, ugye ez a tárgyalt időszak) szemben az oroszokkal, akiknek vannak területi követeléseik az ukránokkal szemben.
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 162
23 369
113
Úgy néz ki az EU beszall egy Ukrajna feletti legtertilalmi övezetbe.
Gondolom a három balti tuti benne van, pedig legierejuk sincs.


Balhé a tanacsulesen Ukrajna miatt.
Teljes az őrület…
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 552
32 035
113
Soros...
Szirszky eltávot kap...
Repcsik
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
2 015
14 830
113
Teljes az őrület…
Sztem csak spekuláció....nem hinném hogy vadászgépekkel le mernék zárni ukrajnát...ha igen, hajrá...jöjjön a buli...azt mind elégünk a g..be.... :( Gondolkozom hova lehetne disszidálni...ha veszek most fel kölcsönt autóra, de mondjuk 3 hónap múlva nem lesz bank se...akkor ki kell fizetnem???
 

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
870
4 906
93
Úgy néz ki az EU beszall egy Ukrajna feletti legtertilalmi övezetbe.
Gondolom a három balti tuti benne van, pedig legierejuk sincs.
ugyan már. ez de facto azt jelenti, hogy harcoló féllé válnak. nagy a pofájuk, de azért ezt nem valószínű, hogy bevállalják.
amelyik kutya ugat, az ritkán harap
Balhé a tanacsulesen Ukrajna miatt.
.
helyes.
egyébként családon belül megvan az egyetértés, ha ezt meg merik szavazni, akkor annak minden törvényes, törvénytelen eszközzel ellenállunk (van a családban még jó pár "érintett" fiatal).
A helyes válasz, hogy egyiket sem. Nem azért háborúzik az USA, mert kevesli a területét. Nyersanyagokért háborúzik. Az USA-nak nincs egyik olyan állammal szemben sem területik követelése akikkel háborúzott vagy háborúzik (a hideg háború óta, ugye ez a tárgyalt időszak) szemben az oroszokkal, akiknek vannak területi követeléseik az ukránokkal szemben.
úgy látom neked az usa háborúk jó háborúk.
az első vonalban a helyed, nem is értem miért vagy még itthon ...
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 892
56 742
113
ugyan már. ez de facto azt jelenti, hogy harcoló féllé válnak. nagy a pofájuk, de azért ezt nem valószínű, hogy bevállalják.
amelyik kutya ugat, az ritkán harap

helyes.
egyébként családon belül megvan az egyetértés, ha ezt meg merik szavazni, akkor annak minden törvényes, törvénytelen eszközzel ellenállunk (van a családban még jó pár "érintett" fiatal).

úgy látom neked az usa háborúk jó háborúk.
az első vonalban a helyed, nem is értem miért vagy még itthon ...
Legalàbb beismeri màr, hogy az US nyersanyagokért háborúzik, nem pedig a "nyugati értékek, az emberi jogok és a demokráciáért. "
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 819
57 712
113
Legalàbb beismeri màr, hogy az US nyersanyagokért háborúzik, nem pedig a "nyugati értékek, az emberi jogok és a demokráciáért. "

Dudi álláspontja, az eddigiek alapján:
-Oroszok háborúba lépnek, hogy megakadályozzák az orosz kisebbség elleni népírtást ukrajnában.
-Dudi: Ez skandallum, Putyin rabló háborúja!

-USA kiírt 1 millió gyereket, és több millió felnőttet, hamis indokkal, hogy kibírja őket rabolni.
-Dudi: Ez igen, így kell ezt! Tisztességes nyersanyag szerző háború, nem olyan rabló háború, mint Putyiné.

És ennek az embernek fegyvert adtak a kezébe. Csak mondom... :confused:
 

bel

Well-Known Member
2020. augusztus 24.
1 723
4 108
113
akkor azonnal megállni, és a maradék Ukrajnát megtartani. Bár ez a maradék Ukrajna is relatív, mert az oroszok területi követelései bővültek ...
Szia,

Szerintem ez a lenyeg: addig mennek az oroszok, amig lehet.
Ha Berlinig, akkor addig, ha csak Sopronig, akkor addig.
 
  • Vicces
Reactions: vilmoci